Και μπορεί και το πιστεύει

Η ΑΕΚ δεν πηγαίνει στη Γλασκώβη για να παλέψει και ότι βγει, αλλά για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση.

Δύο μέρες έμειναν μέχρι το μεγάλο παιχνίδι της Γλασκώβης και ήδη το μυαλό βρίσκεται εκεί. Σε αυτή την γλυκιά προσμονή του πρώτου επίσημου αγώνα της σεζόν, που μάλιστα θα έχει φόντο το… σεντόνι. Κάτι που πάντα κάνει τα παιχνίδια διαφορετικά.

Η ΑΕΚ δεν είναι το φαβορί απέναντι στη Σέλτικ. Οι Σκωτσέζοι είναι πιο έτοιμοι και πιθανότατα πιο ποιοτικοί. Όμως η Ένωση μπορεί να τα καταφέρει. Έχει γεμάτο ρόστερ, έχει έναν προπονητή που δουλεύει σωστά και ξέρει να «διαβάζει» τέτοια ματς και παράλληλα τη «δίψα» για την υπέρβαση. Για το βήμα παραπάνω που θα την φέρει βάσει των δεδομένων της κλήρωσης με το 1,5 πόδι στους ομίλους.

Είναι τεράστια υπόθεση αυτό για την ΑΕΚ και φαίνεται πως το έχουν αντιληφθεί απόλυτα όλοι. Από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που παρά τις φορτωμένες επαγγελματικές του υποχρεώσεις αναμένεται να ηγηθεί της αποστολής που θα ταξιδέψει στη Γλασκώβη, μέχρι τους νεαρούς Γιούση και Μπότο που δηλώθηκαν στην ευρωπαϊκή λίστα και θα πάρουν φέτος το βάπτισμα του πυρός.

Η ΑΕΚ δεν πάει στη Σκωτία για την… εμπειρία. Πάει για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Για να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να πανηγυρίσει στη ρεβάνς της Αθήνας. Που εκείνη τη μέρα θα βράζει. Όχι από τις θερμοκρασίες, αλλά από τον κόσμο που θα βρεθεί στο ΟΑΚΑ. Και με την παρουσία του θα στείλει το πρώτο μήνυμα για τα όσα θα δούμε φέτος. Αφού όπως έχει φανεί από τις πωλήσεις των διαρκείας, η ΑΕΚ έχει «κερδίσει» ξανά και για τα καλά τους οπαδούς της.

Η Ένωση μπορεί να τα καταφέρει και αυτό δεν το λέω… εγώ, αλλά όποιο πρόσωπο κι αν ρωτήσει κανείς εντός ομάδας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος. Τα υπόλοιπα γνωρίζουν καλά πως θα τα κάνουν ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από