Ολυμπιακός : Πανίσχυρος σε όλες τις θέσεις

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι ερυθρόλευκοι έχουν δημιουργήσει ένα εξαιρετικό ρόστερ. Η ικανοποίηση του Πέδρο Μαρτίνς για τις κινήσεις που έγιναν καθώς υπάρχει μεγάλη ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Ο Πορτογάλος έχει πολλές επιλογές για μια «κούρσα» τριών διοργανώσεων κι αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τους πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που είχε υποσχεθεί στους φιλάθλους του στο τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου. Φρόντισε να δημιουργήσει μια νέα ομάδα, αναδιαρθρώνοντας το ρόστερ αλλά και την αγωνιστική φιλοσοφία των ερυθρόλευκων, με προφανή βέβαια στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσοι θεωρούν ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου πλάνου είναι εύκολη υπόθεση, καλό θα είναι ν’ αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Ο Ολυμπιακός διάλεξε τον δύσκολο δρόμο και κατάφερε ήδη να πετύχει τον πρώτο του στόχο.

Προκρίθηκε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τον διοικητικό ηγέτη των πειραιωτών, Βαγγέλη Μαρινάκη, να δικαιώνεται για την απόφαση του να αλλάξει τα πάντα στον Ολυμπιακό.

Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να εστιάσουμε στο ρόστερ που έχουν δημιουργήσει οι πειραιώτες για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ένα ρόστερ που βασίζεται σε νέα πρόσωπα, σε είκοσι μεταγραφές που έκανε το φετινό καλοκαίρι η ομάδα του λιμανιού, προκειμένου να αλλάξει τα πάντα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό ρόστερ καθώς οι μεταγραφές που έγιναν έχουν ενισχύσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τους ερυθρόλευκους. Οι πειραιώτες προχώρησαν στην απόκτηση παικτών που είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά, παίκτες που έχουν μεγάλη ατομική ποιότητα και αυτό έχει φανεί από τα πρώτα κιόλας επίσημα παιχνίδια της σεζόν.

Παίκτες όπως ο Χριστοδουλόπουλος, ο Ποντένσε, ο Γκερέρο, ο Καμαρά αλλά και αυτοί που αποκτήθηκαν αργότερα όπως ο Τοροσίδης, ο Νάτχο, ο Γκιγιέρμε, ο Χασάν, ο Ναχουέλ.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να επισημανθεί ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν δημιουργήσει ένα ρόστερ που δίνει την δυνατότητα πολλών επιλογών στον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος, βλέποντας ότι έχει στην διάθεση του παίκτες που είναι σε θέση να μπουν ανά πάσα στιγμή στην ομάδα και να βοηθήσουν.

Κι αυτό ίσως να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στην δομή του νέου ρόστερ που έχει σχηματίσει ο Ολυμπιακός, καθώς οι πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά παράλληλα θέλουν να πραγματοποιήσουν μια καλή πορεία και στο Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Μαρτίνς έχει στα χέρια του ένα πολύ δυνατό ρόστερ και αυτό σημαίνει πως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να  δημιουργήσει ο Ολυμπιακός μια ομάδα που θα παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο.

Αυτό που χρειάζεται πλέον η ομάδα του Πειραιά είναι σωστή νοοτροπία και δουλειά απ’ όλους στο Ρέντη. Τα πρώτα μηνύματα είναι χωρίς αμφιβολία ενθαρρυντικά και το ζητούμενο είναι να συνεχίσουν σ’ αυτούς τους ρυθμούς ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του.

Το πρώτο βήμα έγινε με την είσοδο τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και δεν ήταν εύκολο. Ο Ολυμπιακός έχει το μέλλον μπροστά του και είναι πανέτοιμος για να πετύχει τους στόχους του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από