Σε τι γλώσσα θα παραγγέλνουν καφέ τα παιδιά μας;

Ο Κώστας Καίσαρης εγκύπτει μετά της δέουσας προσοχής και σοβαρότητος στο μείζον θέμα των ημερών. Που συγκλονίζει τη χώρα κι έχει διχάσει τον πνευματικό και πολιτικό κόσμο. Τη κατάργηση των λατινικών.

ΔΕΝ σας το κρύβω μάγκες μου, έχω συγκλονισθεί από το γεγονός. Το ότι κόψουνε οι Συριζαίοι μισθούς και συντάξεις το αντέχεις. Το ότι πετσοκόψανε τα επιδόματα και τις πάσης φύσεως κοινωνικές παροχές, κι αυτό το αντέχεις. Δώρα, δουλειές, ιατρικές δαπάνες, δεν τρέχει κάστανο. Και η τη Βόρεια Μακεδονία. Έχεις τη Νότια. Δεν μένεις ρέστος. Μην είσαι πλεονέχτης. Μην τα θέλεις όλα δικά σου.

Να κόψουνε οι αθεόφοβοι και το dum spiro spero; Ντροπή. Και πως θα ζεις, άμα δεν ελπίζεις; Πως να το αντέξεις αυτό που κάνανε οι τρισκατάρατοι οι Συριζαίοι και κόψανε τα Λατινικά; Είναι υπεράνω των δυνάμεών σου. Δεν αντέχεται με τίποτα. Τρίζουν τα κόκκαλα του Σενέκα. Και του Κατιλίνα, που έκανε τη συνομωσία κατά του Κικέρωνα. Συνιστά βάναυση προσβολή της ιστορικής μνήμης, του Τιβέριου, του Κλαύδιου, του Καλιγούλα και του Νέρωνα. Των μεγάλων στρατηγών. Του Σκιπίωνα του Αφρικανού, του Αντώνιου και του μέγιστου Ιουλίου Καίσαρα;

ΤΙ θα καταλαβαίνουν, από τούδε και στο εξής, οι νέες γενεές όταν ακούν σχετικά περί του Μακεδονικού, το περίφημο, erga omnes; Από που κι ως που, τα Λατινικά νεκρή γλώσσα; Το Status quo, το alter ego, το de facto, το a priori, το a cappela; Το περιβόητο, mea culpa, που είχε αναφωνήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πνευματικός πατέρας του Αλέξη; Το persona non grata.

Νεκρή γλώσσα ο espresso; Ο lungo; Ο espresso stretto κι ο freddo cappuccino; Σε ποιά γλώσσα θα παραγγέλνουν καφέ τα παιδιά μας; Τι θα καταλαβαίνουν, όταν ακούν τον εκφωνητή να λέει, ο Μπάμπης ο Τεννές παίζει catenaccio; Πρόκειται περί ντροπής. Αυτοί οι κομμουνιστοσυμορίτες οι Συριζαίοι, θέλουνε ν αφήσουνε τα παιδιά μας αγράμματα. Κούτσουρα. Ξύλα απελέκητα. Εμείς δηλαδή, που μεγαλώσαμε, με regina rosas amat, πάθαμε τίποτα;

ΚΙ αμέσως, τσίμπησε το ψώνιο που ακούει στο όνομα Άδωνις: «Καταργούν τα Λατινικά και βάζουνε την Κοινωνιολογία για κάνουν τα παιδιά αριστερά». Δηλαδή τί θέλουνε να μας πούνε αμφότεροι; Οι δήθεν αριστεροί, οτι τα Λατινικά εκφράζουν τη συντήρηση; Κι η κοινωνιολογία την πρόοδο; Τι θέλει να μας πει ο Άδωνις; Ότι τα Λατινικά είναι το καλό και η κοινωνιολογία το κακό; Πόσο απατεώνες; Έτσι πάει όμως. Πάνω στον αντικομμουνισμό έχει χτίσει καριέρα. Δεν έχει λόγο ύπαρξης ο Γεωργιάδης, αν δεν είναι οι Συριζαίοι κομμουνιστές.

Κι ο Σύριζα από τη πλευρά του χτίζει απάνω στο φόβο της ακροδεξιάς. Ότι θα έρθει ο Κυριάκος με τους ακροδεξιούς, Βορίδη και Άδωνι και θα πάρουν πίσω όλα όσα έχει δώσει στο λαό ο Αλέξης. Το παραμύθι το ενός, θρέφει το παραμύθι του άλλου. Από κι ως που όμως κομμουνιστές, η έστω αριστεροί οι Συριζαίοι; Επειδή δηλώνει κομμουνιστής, αυτό το υποκείμενο ο Κατρούγκαλος, πάει να πει ότι είναι; Όσο κομμουνιστής είναι ο Κατρούγκαλος, τόσο πατριώτης είναι ο Άδωνις.

ΝΑ μιλήσουμε όμως σοβαρά. Δεν είναι μόνο η πενία, που τέχνες κατεργάζεται. Πολύ περισσότερο, βρίσκει μάκινες και πατέντες η πολιτική επιστήμη.. Λαγούς από τα καπέλα βγάζει το αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό. Καταργήσανε τα Λατινικά από τις Πανελλαδικές, δήθεν ότι κάτι κάνουνε. Δήθεν ότι δεν είναι ίδιοι με τους άλλους.

Κι αυτή πράγματι, είναι μία διαφορετικότητα. Κι ίσως η μοναδική. Αφού σε όλα τα άλλα είναι ίδιοι, να διαφέρουν τουλάχιστον στα Λατινικά. Αν είσαι βέβαια, μάγκας και νταής αριστερός κατάργησε τα θρησκευτικά. Μπορείς; Έχεις υα άντερα; Κάντο να σε παραδεχτώ. Η μήπως φοβάτε ο Αλέξης, μη τον αφορίσουν, σαν το Δήμο Βερύκιο; Όποιος θέλει να μάθουν τα παιδιά του, τα περί Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, να τα στέλνει στην εκκλησία και στο κατηχητικό. Τα σχολεία είναι για να μαθαίνουν γράμματα. Όχι το λόγο του Κυρίου. Κατάργησέ τα θρησκευτικά να σου πω εύγε. Η έστω, κάντα προαιρετικά. Τα Λατινικά είναι τζάμπα μαγκιές.

Στη μουσική επιλογή, Ksenia Sidorova-Carmen & All Rise.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από