Ο Ολυμπιακός βίωσε την αδικία του ποδοσφαίρου το βράδυ της Τρίτης, ο Μεντιλίμπαρ ήταν «σκασμένος», που η σπουδαία εμφάνιση της ομάδας του δεν μετουσιώθηκε σε τρεις βαθμούς και με τον τρόπο που αυτό συνέβη και φρόντισε με την ομιλία του στο Ρέντη να πει όσα χρειάζονταν για την επόμενη ημέρα. Τι γίνεται με Γκαρθία, Τσικίνιο, Εσε.
Είναι από εκείνες τις στιγμές που τα λόγια είναι δύσκολο να δώσουν λύσεις σε ό,τι έχει συμβεί. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ένα λεπτό μακριά από το να κατακτήσει αυτό που άξιζε. Αυτό για το οποίο πάλεψε, δούλεψε σκληρά, έβαλε την ψυχή του. Αλλά μια συστοιχία λαθών, του στέρησε ό,τι δικαιούνταν. Οι τρεις βαθμοί στο παιχνίδι με την PSV, χάθηκαν. Με τον πιο στενάχωρο τρόπο. Ένα γεγονός που προκάλεσε έκρηξη στενοχώριας και απογοήτευσης στην ομάδα.
Το να εξηγήσουμε τους λόγους, περιττό. Αλλά καμία ομάδα δεν μπορεί να μένει κολλημένη στο παρελθόν. Οσο κι αν το μυαλό είναι δύσκολο να αποδεχθεί το να χάνεις κάτι που έκανες σχεδόν τα πάντα σωστά για να κερδίσεις. Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είχε τίποτα κακό να πει για τους ποδοσφαιριστές του. Το πλάνο ακολουθήθηκε στην εντέλεια. Όλα έγιναν σωστά. Εκτός από ένα δεύτερο γκολ. Και εκτός από την προβληματική τελευταία φάση του αγώνα.
Διαβάστε επίσης: Στα «σχοινιά» ο Αταμάν: Τι γράφουν για τον Τούρκο μετά την ήττα στο Βελιγράδι
Ο Μεντιλίμπαρ ήταν σκασμένος από το αποτέλεσμα. Και από την «αδικία» που υπέστη η ομάδα του. Και στην ομιλία που έκανε στους ποδοσφαιριστές του δεν είχε ίχνος «τσαντίλας». «Συγχαρητήρια σε όλους. Κάναμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Παίξαμε πολύ καλά. Δυστυχώς, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν παίρνεις πάντα αυτό που αξίζεις εάν δεν φροντίσεις να κλειδώσεις το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο Βάσκος τεχνικός.
Μάλιστα, δεν θέλησε καν να αναφερθεί στα όσα έγιναν στην τελευταία φάση, επισημαίνοντας πως «…ό,τι έγινε δεν πρέπει να μας επηρεάσει. Το παιχνίδι μας θα μας δικαιώσει. Πρέπει να συνεχίσουμε. Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι την Κυριακή για το πρωτάθλημα. Πρέπει να γυρίσουμε το τσιπ και να νικήσουμε».
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ
Ο Μεντιλίμπαρ προβλέπεται να κάνει κάποιες αλλαγές στο παιχνίδι με την Κηφισιά, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι αυτές θα είναι πολλές. Και αυτό διότι από την Τρίτη, έως την Κυριακή υπάρχει σημαντικό διάστημα, στο οποίο μπορούν να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές του. Με μόνη εξαίρεση ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.
Ενας εξ αυτών είναι ο Ντάνι Γκαρθία. Ο Βάσκος μέσος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι κάτι ιδιαιτέρως σοβαρό. Προφανώς δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην Κηφισιά, ωστόσο, προβλέπεται να είναι 100% έτοιμος για την επιστροφή στη δράση, μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Τσικίνιο, οι ενοχλήσεις που ένιωσε στη διάρκεια του αγώνα με την PSV ήταν απλά θέμα κούρασης και είναι διαθέσιμος για την αναμέτρηση με την Κηφισιά. Με τον Μεντιλίμπαρ να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για να δει εάν θα έχει στη διάθεσή του τον Σαντιάγκο Εσε.
Ο Αργεντινός, ο οποίος είχε χτυπήσει σε προπόνηση της περασμένης εβδομάδας και είχε απουσιάσει και από το παιχνίδι με τον Αρη, είναι πολύ καλύτερα, κάνει θεραπείες και ατομικό πρόγραμμα όλο αυτό το διάστημα. Είναι πιθανό να δοκιμάσει να προπονηθεί την Παρασκευή, ωστόσο, εάν δεν είναι 100% έτοιμος ο Μεντιλίμπαρ δύσκολα θα ρισκάρει να τον βάλει να παίξει, καθώς δεν θέλει να διακινδυνεύει να τον χάσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.