Οι καλύτερες απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο

Τα περσινά δίνουν έξτρα κίνητρο στον ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, για τον ΠΑΟΚ η νίκη επί της ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα είναι μονόδρομος. Πέρυσι θα κρίνονταν ο τίτλος κατά 90%, φέτος ο ΠΑΟΚ δεν έχει περιθώριο για απώλεια βαθμών (ειδικά από ανταγωνιστή για τον τίτλο), καθώς ξεκίνησε με -2 πόντους τη χρονιά, λόγω της τιμωρίας από το περσινό ματς με την Ένωση.

Εκείνο το παιχνίδι που οι παίκτες της ΑΕΚ δήλωσαν δήθεν φοβισμένοι και ντεμέκ τρομοκρατημένοι (επειδή είδαν φωτογραφίες από το όπλο στη ζώνη του Ιβάν Σαββίδη), δεν βγήκαν να τελειώσουν τον αγώνα μετά την αρχική διακοπή, για να πάρουν τελικά το ματς που έχαναν (στο 90’ από το γκολ του Βαρέλα) στα χαρτιά και να κλέψουν μέσω δικαστηρίων τον τίτλο.

Μήπως τα παιδιά νιώθουν ακόμη τρομοκρατημένα και θέλουν να πάρουν στα χαρτιά και το φετινό ματς; Θα παίξουν ή φέτος είναι… ανάδρομος ο Ερμής και θα ζητήσουν πάλι τιμωρία του ΠΑΟΚ;

Τα περσινά μπορούν να δώσουν έξτρα κίνητρο στους παίκτες του ΠΑΟΚ αλλά δεν πρέπει να θολώσουν τα μυαλά τους. Οι καλύτερες απαντήσεις δίνονται μέσα στο γήπεδο.

Άλλωστε τη σφαλιάρα που όφειλε να ρίξει ο Δικέφαλος στην περσινή χάρτινη πρωταθλήτρια, την έριξε (και ήταν πολύ ηχηρή) στον περσινό τελικό του Κυπέλλου, μέσα στην έδρα της, στο ΟΑΚΑ όταν την ξεφτίλισε κερδίζοντας το τρόπαιο, με μια νίκη 2-0 που κανονικά έπρεπε να είναι 5-0.

Άλλο το πέρυσι όμως και άλλο το φέτος. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κρατήσει το έξτρα κίνητρο, αλλά να συγκεντρωθεί στο παρόν. Αντικειμενικά η ΑΕΚ είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και φέτος, μαζί με τον Ολυμπιακό.

Στην Τούμπα θα έρθει για να κερδίσει και αν δεν της βγει θα παίξει για να κρατήσει την ισοπαλία. Η ΑΕΚ μπορεί να κυνηγήσει δύο αποτελέσματα, αλλά ο ΠΑΟΚ μόνο ένα ,τη νίκη, αλλιώς θα μείνει 4 ή 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή από την 4η αγωνιστική.

Σε αυτά τα παιχνίδια πέρα από την ικανότητα και την ποιότητα των ομάδων καθοριστικό ρόλο παίζουν η αποφασιστικότητα, ο βαθμός συγκέντρωσης, ποιος θα κάνει τα λιγότερα λάθη, η διάθεση και το πάθος.

Γι’ αυτό οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να μπουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπα με το μαχαίρι στα δόντια και να κάνουν το χρέος τους κερδίζοντας την ΑΕΚ, στον μακρύ δρόμο του φετινού πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από