Τέτοια πολυτέλεια μόνον ο Ολυμπιακός!

Ποιος θα το πίστευε ότι θα περιμέναμε να δούμε σε ένα ματς Κυπέλλου έναν παίκτη όπως ο Γιάγια Τουρέ;

Ποιος θα το πίστευε ότι θα αποκτούσε τέτοια «αίγλη» ένας αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Λεβαδειακό, από τη στιγμή μάλιστα που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πρόσφατα, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, στο Καραϊσκάκη; Και ότι στο… rotation του Μαρτίνς θα υπήρχε κι ένα όνομα όπως αυτό του Γιάγια Τουρέ!

Κι όμως είναι αληθινό! Ο Ιβοριανός άσος αναμένεται να επιστρέψει με τη φανέλα του Ολυμπιακού και να θυμηθεί ξανά την εκκίνηση για την εντυπωσιακή καριέρα του. Μετά από 12 χρόνια γυρίζει στο πρώτο του σπίτι ο Τουρέ, καθώς ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να συμβιβαστεί με τα ελληνικά στάνταρ και ο Μαρινάκης του έδωσε ένα συμβόλαιο έξω από αυτά τα «δεδομένα», ενώ σαφώς μέτρησε και η δική του θέληση, αφού είχε στα χέρια του πολύ μεγαλύτερες προσφορές, αλλά δεν έδωσε καμία σημασία.

Ο κύκλος του Τουρέ μπορεί να οδεύει προς το κλείσιμο, ωστόσο επί του παρόντος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο. Ο Μαρτίνς τον έβαλε στην αποστολή και στην τελευταία δοκιμή στο Ρέντη τον χρησιμοποίησε στο βασικό σχήμα, πίσω από τον Χασάν. Μήπως θα το περίμενε και ο Αιγύπτιος στράικερ ότι θα έρθει η στιγμή στην καριέρα του που θα δέχεται την μπάλα από έναν παίκτη όπως ο Τουρέ;

Μάλλον κανείς μας δεν μπορούσε να φανταστεί κάτι τέτοιο, όμως να που θα γίνει πραγματικότητα. Για τα γήπεδα της χώρας μας όπου πρωταγωνιστές είναι οι… διαιτητές (οι Έλληνες, γιατί οι ξένοι περνούν απαρατήρητοι, αφού αυτό είναι και το σωστό) αποτελεί πολυτέλεια που μόνον ο Ολυμπιακός μπορεί να προσφέρει στο κοινό του, όπως και σε όλο το υπόλοιπο που συγκινείται από το ποδόσφαιρο.

Κοντά στον Γιάγια θα βρεθούν και όλοι οι άλλοι παίκτες που μέχρι τώρα δεν έχουν προλάβει να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Ο Γκιγιέρμε, ο Ναουέλ, ο Μασούρας, αλλά και οι «ξεχασμένοι» Σισέ και Κούτρης οι οποίοι στην προηγούμενη διαδρομή είχαν κατακτήσει-και δικαίως-τον τίτλο των καλύτερων πρωτοεμφανιζόμενων.

Υπάρχει και «δεύτερος» Ολυμπιακός που θα… κοντράρει τον πρώτο, όμως ο ανταγωνισμός δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αντιθέτως είναι αυτός που σου δίνει την ώθηση για να γίνεις καλύτερος και να πας μπροστά. Η βραδιά στο Καραϊσκάκη αναμένεται ξεχωριστή και πράγματι θα έχει ενδιαφέρον πέραν από τον Τουρέ, οι δυνατότητες του οποίου είναι εκτός… μετρήσεων, να διαπιστώσουμε-κυρίως βέβαια ο Μαρτίνς-ποιοι θα είναι αυτοί που θα αξιοποιήσουν την ευκαιρία. Το να παίξουν βέβαια κάποιοι παίκτες μαζί για πρώτη φορά δεν είναι και το πιο απλό πράγμα, όμως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι για να περάσεις από την πόρτα της ενδεκάδας θα χρειαστεί αρκετή προσπάθεια  και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να περιμένεις να ανοίξει από μόνη της….

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από