Το τέλος της απάθειας και της «ευγένειας»

Το... group therapy του Πέδρο Μαρτίνς με τους ποδοσφαιριστές και η δέσμευση όλων ότι ο Ολυμπιακός γυρίζει το κουμπί και επαναφέρει την agressive φύση του, κόντρα σε όσους προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν/κλέψουν.

Το τελευταίο τριήμερο ήταν πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό. Η απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να κάνει διάλογο με τους ποδοσφαιριστές του στην προπόνηση της Παρασκευής και να συζητήσουν ανοιχτά και όλοι μαζί για θέματα της ομάδας, αλλά και του πρωταθλήματος, ήταν μία κίνηση που βελτίωσε αισθητά το (ούτως ή άλλως καλό) κλίμα και έδωσε στους παίκτες να καταλάβουν ότι φέτος ο Ολυμπιακός λειτουργεί ως οικογένεια. Και ως οικογένεια, όλοι μαζί, ενωμένοι θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την κατάκτηση του τίτλου. Κόντρα σε ό,τι συμβαίνει στις σκιές του ποδοσφαίρου και κόντρα σε εκείνους που έχουν βαλθεί να βγάλουν από το παιχνίδι την ομάδα τους.

Ποδοσφαιριστές και προπονητής γνωρίζουν καλά ότι ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να πάρει τίποτε χωρίς να ματώσει. Γνωρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια από τους αντιπάλους τους, καθώς ακόμη και η αμφιβολία θα είναι εναντίον τους, σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Κάτι, άλλωστε, που έχουν ήδη διαπιστώσει και οι ίδιοι σε αυτές τις πρώτες 8 αγωνιστικές. Και το διαπίστωσαν ακόμη και στο Κύπελλο, με το όσα έκανε ο ανεκδιήγητος Παπαδόπουλος.

Το τι πραγματικά συζητήθηκε και τι ζήτησε ο Πέδρο Μαρτίνς από τους ποδοσφαιριστές του, έμεινε στα αποδυτήρια του Ρέντη. Οσα κυκλοφόρησαν ήταν μεγάλο, το μεγαλύτερο μέρος της κουβέντας, αλλά όχι όλα. Εκείνα που δεν δημοσιεύτηκαν είναι τα σημαντικότερα. Κυρίως διότι αυτά έχουν να κάνουν με το πώς θα (πρέπει να) εμφανιστεί από εδώ και πέρα ο Ολυμπιακός στα παιχνίδια του. Πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει όσα γίνονται εις βάρος του και ποιες πρέπει να είναι οι αντιδράσεις των παικτών. Το μόνο που θα αναφέρουμε είναι ότι εφεξής, κανείς δεν θα έχει να κάνει με μια απαθή ομάδα. Οι… ευγένειες τελειώνουν. Ειδικά όταν διαιτητές ή ομάδες προσπαθούν να παίξουν με τη νοημοσύνη τους. Και προσπαθούν να τους κοροϊδέψουν/κλέψουν.

Το παιχνίδι με τον Αρη αναμένεται να είναι η απαρχή της… νέας εικόνας του Ολυμπιακού. Ένα ματς που ο Μαρτίνς χαρακτήρισε ως το πλέον κομβικό της σεζόν έως τώρα και απαίτησε νίκη και μόνο. Δείχνοντας τον πρέποντα σεβασμό στον αντίπαλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως μία από τις καλύτερες ομάδες της Λίγκας. Και με τον ανάλογο σεβασμό, αλλά και σοβαρότητα και συγκέντρωση θα τον αντιμετωπίσει. Απαιτώντας από τους παίκτες να κάνουν πράξη όσα είπαν στο Ρέντη και να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο με περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα. Για τη νίκη. Και μόνο.

Ολοι στον Ολυμπιακό, άλλωστε, αντιλαμβάνονται ότι από τη στιγμή που ΠΑΟΚ, ΑΕΚ (και Ατρόμητος) έχασαν βαθμούς, δεν νοείται για τους Ερυθρόλευκους να μην το εκμεταλλευτούν. Δεν νοείται να μην δείξουν αντίδραση και χαρακτήρα πρωταθλητή στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ένα γήπεδο ανέκαθεν αφιλόξενο, που όμως δεν αλλάζει τίποτε στον τελικό στόχο. Το «διπλό» και τους τρεις βαθμούς.

ΥΓ. Ο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του να ξεκινήσει με τους Νάτχο και Χασάν στο Βικελίδης. Αυτό δοκίμασε, αυτό σκέφτεται. Αλλά από τη σκέψη έως την πράξη τίποτε δεν είναι βέβαιο. Και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να μπλόφαρε. Ή να αλλάξει γνώμη. Βάζοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Λάζαρο, που ούτως ή άλλως θα ξεκινήσει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από