Δεν χρειάζεται… σκηνοθεσίες. Ας το «νομοθετήσουν» να τελειώνουμε

Αν πρέπει «σώνει και ντε» ο Ολυμπιακός να τιμωρηθεί με -3 ας γίνει νόμος του Κράτους. Να έχουν να πουν κάτι καλό και οι Βλαχοδήμαρχοι στο «χωριό». Να είναι υπερήφανη και η Κυβέρνηση. Τουλάχιστον θα γλιτώσουμε με αυτόν τον τρόπο τις επικίνδυνες και κακόγουστες ιστορίες σαν αυτή της Πάτρας. Που αν δεν ζούσαμε σε αυτή τη χώρα, θα τις λέγαμε με σιγουριά «προβοκάτσια».

Πολλά παράξενα μαζεμένα. Πρώτα κάποιος απρόσεκτος μέσα σε μια θύρα Ολυμπιακών που είχε ως ringtone στο κινητό του, τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Έπειτα η εισβολή των ΜΑΤ εντός της ίδιας θύρας για τα… δέοντα. Μετά ένας γιατρός (νοσοκόμος λέει στο επάγγελμα) που σε παγκόσμια πρωτοτυπία φωνάζει έναν παρατηρητή της Ομοσπονδίας για να τον συμβουλεύει τι θα γράψει στην έκθεση του. Αν δεν ήμασταν βέβαιοι για την ΕΠΟ, την Αστυνομία, το Κράτος που ζούμε, θα μπορούσαμε εύκολα να πέσουμε στην παγίδα και να στεφτούμε το ενδεχόμενο μιας κακοστημένης προβοκάτσιας. Μιας ιστορίας που κόβεται και ράβεται ώστε ο Ολυμπιακός και φέτος να βρεθεί απέναντι σε μια τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Όπως ακριβώς και πέρσι.

Λένε βεβαίως εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα τους κανονισμούς, πως ακόμη και αν προκύψει ενδεχόμενο μιας τέτοιας τιμωρίας, η ποινή θα αφορά στη βαθμολογία του κυπέλλου. Ειλικρινά όμως παρατηρώντας προσεκτικά όλα τα παραπάνω, πιστεύει κάποιος στα αλήθεια ότι η «καμπάνα» μαγειρεύεται για το κύπελλο; Προφανώς και σε άλλη σοδειά ευελπιστούν όλες αυτές οι «καρικατούρες» που κάνουν… καριέρα παραγοντική. Οι βλαχοδήμαρχοι που μπορεί την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν το καφενείο του χωριού τους να λένε με καμάρι πως άμα λάχει μπορεί και να ρίξουν -3 στον Ολυμπιακό. Επειδή θέλουν. Και όταν θέλεις κάτι πολύ… όλα τα μπορείς στα χρόνια της Εξυγίανσης και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όχι, δεν είναι έκπληξη η συμπεριφορά τους. Έκπληξη είναι ότι πολύ γρήγορα άλλαξαν… πίστα. Δεν είναι πλέον απλά οι διαιτησίες, τα μαγειρέματα της ΚΕΔ και τέλος πάντων καταστάσεις που έγιναν αυτονόητες στην εποχή που επιτέλους «αλλάζουν οι Κυριακές μας». Είναι η διάθεση που φτάνει ως την εξόντωση του Ολυμπιακού με υποθέσεις που δημιουργούν άλλου είδους υποψίες. Και αυτό είναι ένα «αμάρτημα» που προφανώς ο Βαγγέλης Γραμμένος και το –τριψήφιο πια σε αριθμό- επιτελείο του στην Ομοσπονδία δεν το έχουν μετρήσει καλά. Προφανώς δεν έχουν καταλάβει πως ο «στόχος» που επέλεξαν είναι πολύ μεγάλος για τα… κυβικά τους.

Στην πραγματικότητα δείχνουν σε «πανικό». Σα να τρέχουν μη και δεν προλάβουν. Ποιος ξέρει ίσως καταλαβαίνουν πως δεν θα είναι για πάντα η ίδια Κυβέρνηση, να βάζει «πλάτη». Η Κυβέρνηση που έχει Υπουργό… Διαστήματος, και έναν ακόμη ο οποίος επειδή απεχθάνεται την κίνηση στους δρόμους έχει επιλέξει να κάνει τις μετακινήσεις του με το ελικόπτερο. Ίσως τρομάζουν στην ιδέα ότι πέρσι «άργησαν» να καθαρίσουν τη μπουγάδα και κάπως έτσι τους προέκυψε ένα φινάλε που τους εξέθεσε. Ίσως πάλι να νιώθουν «ανίκητοι» εξ ου και ο τρόπος που λειτουργούν. Αν είναι τα δύο πρώτα; Υπάρχει έστω μια δικαιολογία. Αν είναι το τελευταίο; Καλά θα κάνουν να περάσουν μια βόλτα από τα δικαστήρια, εκεί που εξελίσσεται –έστω και αργά- η υπόθεση της «Κάρτας Υγείας».

Παρακολουθώντας την ακροαματική διαδικασία θα διαπιστώσουν πως τίποτε δεν κρατά «για πάντα». Και αυτό θα είναι ένα πολύ καλό μάθημα για το μέλλον.

Ο Ολυμπιακός έχει τόσα πρωταθλήματα που όλοι μαζί και πάλι… δεν! Βρίσκεται επίσης στα χέρια ενός ιδιοκτήτη που πήρε «επτά στη σειρά» σε ένα ρεκόρ από εκείνα που σημαδεύουν την Ιστορία. Έναν άνθρωπο που δείχνει πως «αντέχει» σε πολύ πιο βρώμικα χτυπήματα όλα αυτά τα χρόνια.

Αν θέλουν τόσο πολύ να ρίξουν ένα -3 στους Ερυθρόλευκους δεν χρειάζονται τέτοιες «μηχανές» που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπους. Ας πουν στον Βασιλειάδη, τώρα που τους μιλά ξανά, να το νομοθετήσει. Δεν είναι βέβαια και Κοντονής (που να είναι άραγε αυτός ο «βράχος» της Κυβέρνησης), αλλά θα την κάνει τη δουλειά. Εδώ έδωσε με τον Παππά 50 εκατ ευρώ σε επτά ιδιοκτήτες της Σούπερ Λιγκ όταν ο Cosmote πλήρωσε 10 εκατ ευρώ για ολόκληρη την Premier League. Σε αυτό θα κολλήσει. Άντε να γίνει έτσι, να γλιτώσει το ποδόσφαιρο συνολικά το ρεζιλίκι. Να γλιτώσουμε και οι υπόλοιποι από την ταλαιπωρία. Και τους κινδύνους της, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από