Να στείλουν μήνυμα οι παίκτες του Δώνη ότι έρχονται τα καλύτερα

Οι «πράσινοι» έφεραν τον κόσμο στο γήπεδο, του έδωσαν λόγους να είναι περήφανος, βρίσκονται στον στόχο της Ευρώπης, αλλά τα αποτελέσματα πρέπει να συνεχίσουν να είναι θετικά.

Τα δύο πρώτα μεγάλα στοιχήματα της σεζόν τα έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός. Το πρώτο ήταν να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Να κάνει τον κόσμο του να χαμογελάσει ξανά, να νιώσει περηφάνια. Να αρχίσει ν’ ασχολείται με την ομάδα και ν’ απομακρύνει τη μιζέρια, την αδιαφορία που επικρατούσε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν μετατρέψει το ΟΑΚΑ σε μία ζεστή έδρα. Γενικά, όμως, έχουν αγκαλιάσει τη φετινή προσπάθεια. Το δεύτερο στοίχημα ήταν να κάνει ο Παναθηναϊκός να ξεχαστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα το -6. Διότι δεν είναι δυνατόν να σβήσει. Τώρα το αντιλαμβάνονται όλοι πόση ζημιά έχει προκαλέσει αυτό. Αντί το «τριφύλλι», το οποίο δεν λύγισε σε δύο ντέρμπι, κόντρα σε πιο πλούσιες ομάδες, να βρίσκεται στην τρίτη θέση και να έχει στο τσεπάκι του το ευρωπαϊκό εισιτήριο, εξακολουθεί να είναι εκτός πεντάδας.

Το 1/3 του πρωταθλήματος έφυγε και τώρα ακολουθεί μία τρίτη πεντάδα αγώνων, που προσωπικά τη θεωρώ ακόμα πιο δύσκολη από τις δύο προηγούμενες. Ο Παναθηναϊκός για να πάμε στο κλισέ, πρέπει να κάνει καλές γιορτές. Να κλείσει ιδανικά τον πρώτο γύρο και έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να το κάνει. Ας εξηγήσω, όμως, γιατί το θεωρώ δύσκολο.

Στην πρώτη πεντάδα ο Παναθηναϊκός είχε βατό πρόγραμμα. Αν εξαιρέσεις την Ξάνθη, που λόγω και της πρεμιέρας, έκανε πιο δύσκολη την αποστολή, τα υπόλοιπα ματς ήταν με Λαμία. Λεβαδειακό, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός από την Ξάνθη, οι υπόλοιπες ομάδες είναι από τη δέκατη θέση και κάτω. Γι’ αυτό και στα πρώτα πέντε ματς ο Παναθηναϊκός σημείωσε τα 12 από τα 15 γκολ που έχει συνολικά.

Οι «πράσινοι» έβγαλαν ποιότητα, τσαμπουκά, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και μπήκαν με ενθουσιασμό στη δεύτερη δύσκολη πεντάδα. Ο κόσμος, παράλληλα, είχε μπει ήδη στην εξίσωση. Η δεύτερη πεντάδα περιελάμβανε τον μαχητικό Αστέρα Τρίπολης εκτός έδρας, τον πάντα δυνατό και υπολογίσιμο Πανιώνιο και τα τρία ντέρμπι. Ο απολογισμός σ’ αυτά τα ματς ήταν μία νίκη, μία ήττα και τρεις ισοπαλίες. Οι δύο στα παιχνίδια με την πρωταθλήτρια ΑΕΚ και στο Φάληρο. Δεν το λες και αποτυχία με τις συνθήκες που ξεκίνησε η σεζόν και κυρίως με το μπάτζετ που διαθέτει ο σύλλογος.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον ενθουσιασμό του, φανέρωσε ότι έχει δυνατότητες κι ανέβασε τον πήχη. Ανεξάρτητα, αν η εικόνα του στο Φάληρο, στην Τρίπολη ή ακόμα και στην Τούμπα, δεν ήταν αυτή που θα ονειρευόταν ο κάθε οπαδός του, ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει ποιότητα, πλάνο, αγωνιστική πειθαρχία και φυσικά επιμονή, πείσμα, τσαμπουκά.

Η τρίτη πεντάδα, όμως, έχει παγίδες. Και οι παγίδες πάντα σε δοκιμάζουν. Ξεκινάει θεωρητικά με ένα εύκολο ματς. Στο ΟΑΚΑ με τον ουραγό Απόλλωνα η νίκη είναι μονόδρομος. Επιβάλλεται. Κι όταν κάτι επιβάλλεται γίνεται και πιο δύσκολο. Στη συνέχεια υπάρχουν δύο εκτός έδρας παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει να παίξει στο «Κλ. Βικελίδης» με τον δυνατό Άρη του Σάββα Παντελίδη. Ο συγκεκριμένος προπονητής –τον οποίο ο Δώνης αποκάλεσε ως έναν από τους καλύτερους στην Ελλάδα- έκανε ήδη μία φορά δύσκολη τη ζωή του «τριφυλλιού» στο ματς της Τρίπολης. Κι ακολουθεί ο ΟΦΗ που πάντα στην έδρα του είναι δυνατός και φέτος λύγισε τον Ολυμπιακό, αλλά ηττήθηκε εύκολα από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ.

Δύο αγώνες απ’ αυτούς που όταν τους κερδίζει, μία μεγάλη ομάδα την φέρνουν πιο κοντά στους στόχους της. Αυτά τα ματς λένε ότι δίνουν τίτλους, αυτά τα ματς θα φέρουν το «τριφύλλι» ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη και θα πιστοποιήσουν τις δυνατότητές του. Ναι, η ομάδα έχει δυνατότητες, έφερε τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός, θα το τονίζω συνεχώς, μετράει η διάρκεια. Για παράδειγμα, αν δεν καταφέρει να νικήσει το «τριφύλλι», θα μείνει πιο πίσω στη μάχη. Αυτό μπορεί να κλονίσει κάπως την ψυχολογία των «πρασίνων» και να ρίξει τον ενθουσιασμό του κόσμου.

Μετά τον Άρη και τον ΟΦΗ ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενήσει τον Ατρόμητο. Δεν γνωρίζουμε τι θα είναι τότε. Αλλά τώρα είναι δεύτερος κι αήττητος. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι εύκολο το ματς. Και τελειώνει πριν τις γιορτές με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Τον οποίο νίκησε ήδη εκτός έδρας στο κύπελλο με πολλά νέα παιδιά. Διαφορετικά φυσικά είναι τα πράγματα στο πρωτάθλημα. Και η συγκεκριμένη έδρα δεν είναι εύκολη.

Γίνεται αντιληπτό, ότι πρόκειται για ομάδες και παιχνίδια που αν ρωτήσεις οποιονδήποτε οπαδό του Παναθηναϊκού, θα σου πει ότι περιμένει τουλάχιστον τέσσερις νίκες. Άντε να πει ότι μία ισοπαλία με τον Άρη μπορεί να δικαιολογηθεί. Αλλά στα δύο εντός κι ας είναι το ένα με τον δεύτερο της βαθμολογίας και σε αυτά με ΟΦΗ, Παναιτωλικό, θα περίμενε δεδομένα τη νίκη. Αυτά τα ματς, προσωπικά τα θεωρώ όλα δύσκολα.

Είναι μία καλή ευκαιρία, όμως, για να δείξουν ο Δώνης και οι παίκτες του ότι ανέβασαν ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και ότι θα παραμείνει ψηλά. Θα στείλουν επιπλέον μήνυμα σε όλους τους αντιπάλους, ότι στον δεύτερο γύρο έρχονται τα καλύτερα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από