Κανείς δεν κουνάει τον ΠΑΟΚ από την κορυφή!

Ο Δικέφαλος έχει μπροστά του άλλους 19 τελικούς για να φτάσει στην επίτευξη του μεγάλου στόχου που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έκανε και πάλι το χρέος. Κέρδισε την αξιόμαχη Ξάνθη στην Τούμπα με 2-0 και παρέμεινε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας όπου βρίσκεται σταθερά μετά την 5η αγωνιστική και το διπλό επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος από την ομάδα της Θράκης, αλλά και πάλι δεν έπιασε τοπ απόδοση. Κέρδισε δίκαια, έφτασε τις 10 νίκες σε 11 αγωνιστικές (έχει και μια ισοπαλία με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι) αλλά με εξαίρεση ένα 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορεί φέτος να πιάσει τις περσινές εντυπωσιακές του αποδόσεις όταν για περίπου έξι μήνες ήταν επιβλητικός απέναντι σε κάθε αντίπαλο (τουλάχιστον όσους άντεξαν να παίξουν μαζί του…). ΟΚ, είχε και 3-4 ματς τα οποία τα κέρδισε και τότε χωρίς να πιάσει τοπ απόδοση, αλλά στα υπόλοιπα 20+ παιχνίδια ήταν εντυπωσιακός.

Φέτος ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη συνέπεια στα αποτελέσματα από την αρχή της σεζόν στο πρωτάθλημα, αλλά μόνο κατά διαστήματα έχει πιάσει υψηλές αποδόσεις. Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο Δικέφαλος κάνει τη δουλειά του και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του με στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος (και του Κυπέλλου βέβαια).

Η Ξάνθη είναι αξιόμαχος και δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ είχε παθητικό μόλις 5 γκολ και διέθετε την 2η καλύτερη άμυνα (μετά του Δικέφαλου που έχει παθητικό μόνο 4 τερμάτων σε 11 αγωνιστικές) μαζί με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (που έχασε κι άλλο έδαφος χάνοντας από τον Παναιτωλικό με 2-1). Η αλλαγή του Βιεϊρίνια (που δεν ξεκίνησε το ματς επειδή προέρχονταν από τραυματισμό) στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με δύο γκολ σε 20 λεπτά (47’ Πρίγιοβιτς και 65’ Μαουρίσιο) καθάρισε το παιχνίδι.

Η νίκη επί της Ξάνθης έφερε τον Δικέφαλο ένα ματς πιο κοντά στον τίτλο. Φυσικά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά καθώς μένουν 19 αγωνιστικές. Θα είναι άλλοι 19 τελικοί για να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε καλό δρόμο και δείχνει ικανός να κρατήσει την κορυφή έως το τέλος…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από