Τον χαντακώνουν η αστοχία και η εξυγίανση…

Ο Ολυμπιακός θαυμάζεται για την μπάλα που παίζει και γίνεται αντικείμενο συζήτησης για τα γκολ που χάνει. Γκολ που αν έμπαιναν -ίσως- δεν άφηναν περιθώρια στον Τζήλο να γίνει πρωταγωνιστής του ματς.

Να τα πάρουμε με την σειρά: Ο διαιτητής Τζήλος που πριν από λίγες μέρες η ΚΕΔ τον έκανε διεθνή, δεν είδε τα τραβήγματα των αμυντικών της Ξάνθης στην μεγάλη περιοχή και δεν έδωσε πέναλτι. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την διαιτησία και προφανώς δεν θα είναι η τελευταία στον βαθμό που θα εξακολουθήσει να έχει στόχους στο πρωτάθλημα.

Αν υπάρχει ένα συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα είναι πως «του Κουτρούλη ο γάμος με την διαιτησία» δεν γίνεται όταν έρχονται να σφυρίξουν οι διαιτητές από το εξωτερικό. Γίνεται στα υπόλοιπα παιχνίδια εκεί που η διαιτητές της… εξυγίανσης έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι.

Αν όλα τα παραπάνω είναι γεγονός τότε αποκτούν ιδιαίτερη σημασία οι επισημάνσεις του Πέδρο Μαρτίνς σχετικά με την ψυχραιμία που πρέπει να επιδεικνύουν οι παίκτες του ακόμα κι όταν αντιλαμβάνονται ότι οι διαιτητές δεν τους προστατεύουν από το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων τους.

Το σημειώνω γιατί παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ποντένσε, μπορούσε και πάλι να φτάσει στη νίκη αν υπήρχε ψυχραιμία και αυτοσυγκέντρωση.

Αυτό ισχύει και για το πρώτο ημίχρονο. Για άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Ορθολογισμός στην ανάπτυξη, άπλωμα του παιχνιδιού σε όλο το πλάτος του γηπέδου, πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο. Ακόμα κι όταν οι ερυθρόλευκοι έπαιζαν με δέκα παίκτες, επιχειρούσαν ορθολογικά να αναπτυχθούν και να φτάσουν στο τέρμα του Ζίφκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός θαυμάζεται για την μπάλα που παίζει και γίνεται αντικείμενο συζήτησης για τα γκολ που χάνει. Γκολ που αν έμπαιναν ίσως δεν άφηναν περιθώρια στον Τζήλο να γίνει πρωταγωνιστής του ματς.

Υπάρχει όμως και μια  παράμετρος που καταδικάζει τον Ολυμπιακό: Τα αυτογκόλ που σημειώνει. Μέχρι την στιγμή που η μπάλα από την κεφαλιά του Βούκοβιτς πήρε πορεία που ξεγέλασε τον Σα, η Ξάνθη είχε μόλις μια  φάση με τον Γέντρισεκ και πέραν αυτής ουδέν.

Όταν χάνεις τις ευκαιρίες με το τσουβάλι και δέχεσαι αυτογκόλ είναι δύσκολο να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να αντεπιτεθείς. Παρά όλα αυτά ο Ολυμπιακός το κατάφερε και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Η δε συμμετοχή του Μάνου σε αυτό ήταν θετική. Τον συγκρίνεις με την αναιμική παρουσία του Γκερέρο σε όλο το ματς και αντιλαμβάνεσαι την διαφορά. Σε κάθε περίπτωση με έναν συνηθισμένο σκόρερ στην κορυφή θα κάναμε άλλη συζήτηση για το πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ που αγκομαχάει για να νικήσει δεν πείθει ότι έχει καπαρώσει τον τίτλο. Κι απέναντι στην Λάρισα δυσκολεύτηκε. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι είναι μεγάλο φαβορί για την κατάκτησή του, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα. Ωστόσο η τελευταία παρτίδα δεν παίχτηκε ακόμα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από