Κυπελλικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, στον ΠΑΟΚ!

Σε ημέρες, που οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται υπό πλήρη σύγχυση , με εκτεταμένη αποσταθεροποίηση , με το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια τους και την Θύρα 4 με τελεσίγραφο «Μη γυρίσετε, αν δεν νικήσετε στην Ξάνθη», προσφέρθηκε σε ασημένιο δίσκο το ποσό 5-0, από τον Αιγινιακό.

Διίστανται οι απόψεις, για το ενδιαφέρον, που έχει η φάση των Ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος, με το σύστημα, που διεξάγεται. Όσοι συμφωνούν, προτάσσουν , ότι οι προπονητές έχουν την ευκαιρία για να ξεσκουριάσουν παίκτες, οι οποίοι δεν πατάνε στο αγωνιστικό χορτάρι, κατά το πρωτάθλημα .Επίσης, να δοκιμάσουν ορισμένους νέους σε ηλικία, όπως , για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ με το βάπτισμα πυρός του Ηπειρώτη Γιώργου Βρακά, 16χρονών, 6 μηνών και κάποιων ημερών.

ΟΣΟΙ διαφωνούν υποστηρίζουν, ότι η ΕΠΟ με την σύνθεση, που καθορίζει για τους Ομίλους, εξυπηρετεί τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας και περιορίζει στο ελάχιστο, ως και στην πιθανότητα της σούπερ έκπληξης, για πρόκριση κάποιας από την Φούτμπολ Λιγκ. Πάντως, ο ΟΦΗ, ο μοναδικός από την Β΄ Εθνική, που πέρασε στις 16 , δεν στοιχειοθετεί τον όρο σούπερ έκπληξη, γιατί δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε αυτόν και τον Απόλλωνα Σμύρνης, με τον οποίο συγκατοικούσαν πέρσι στην ίδια κατηγορία.

Η ΦΑΣΗ των Ομίλων είναι σαν προχριστουγεννιάτικο Κυπελλικό (Κοινωνικό) Επίδομα (Εισόδημα) Αλληλεγγύης στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας και για άλλο ένα λόγο. Η απόλυτη απεικόνιση του γίνεται μέσω του ΠΑΟΚ. Σε ημέρες, που οι ασπρόμαυροι βρίσκονται υπό πλήρη σύγχυση , με εκτεταμένη αποσταθεροποίηση , με το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια τους και την Θύρα 4 με τελεσίγραφο «Μη γυρίσετε, αν δεν νικήσετε στην Ξάνθη», προσφέρθηκε σε ασημένιο δίσκο το ποσό 5-0, από τον Αιγινιακό. Με την ομάδα της Πιερίας να μετακομίζει στο Καυταντζόγλειο (!), για να παραστήσει την γηπεδούχο και να δώσει την ευχέρεια στον ΠΑΟΚ για να εισπράξει!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ο Λουτσέσκου και οι παίκτες πήγαν με τις πιτζάμες, από το σπίτι τους στο διπλανό, άλλωστε εκεί, που θα εγκατασταθούν όσο καιρό θα φτιάχνεται η νέα Τούμπα. Στο Καυταντζόγλειο, για να γίνεται και η εξοικείωση προς το περιβάλλον. Με τον Αγινιακό, που προερχόταν από πρωταθληματική νίκη κατά του ιδιαίτερα άστοχου Απόλλωνα Καλαμαριάς- Πόντου (έχασε και στο Κύπελλο, από τον Λεβαδειακό 2-1, με ανατροπή), να έχει παίξει ρόλο πυγμαχικού σάκου, για τις ορέξεις και τις ανάγκες του ΠΑΟΚ.

ΕΝΟΨΕΙ Ξάνθης έπρεπε να αναθαρρούσε η αποτελεσματικότητα της επίθεσης. Προπάντων του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος από μεγάλο κανόνι, στα πρώτα εντός έδρας ματς, μεταβλήθηκε σε μεγάλο μπαλόνι, επηρεασμένος από τα πικρά σχόλια για την παντελή έλλειψη παραγωγικότητας του στα παιχνίδια εκτός Θεσσαλονίκης. Με τον Λουτσέσκου να τον αντικαθιστά ακόμη και με τον Κουλούρη, ο Σέρβος φουρκίστηκε- όπως συνηθίζουν να λένε οι Κρητικοί. Έδειξε την δυσφορία του κι έτσι ξεκίνησε να προκαλείται άλλο ένα εσωτερικό πρόβλημα στην Τούμπα, με τον ίδιο τον Ρουμάνο τεχνικό να το παραδέχεται και να κάνει νύξη για τα αποδυτήρια.

ΔΥΟ γκολ ο Πρίγιοβτς, κατά το πανεύκολο 5-0, εναντίον του Αιγινιακού, που δεν θέλησε να κακοκαρδίσει και τον συμπατριώτη του Γιώργο Κωστίκο, σκάουτερ του ΠΑΟΚ, γι΄ αυτό μετακόμισε στην γειτονιά του αντιπάλου του. Την ίδια ημέρα, που ο Ολυμπιακός είχε αναγκαστεί να κάνει το από την Κέρκυρα στην Κρήτη, σαν από το Γεώργιος Καραϊσκάκης στο «Ειρήνης και Φιλίας, παρότι δε κι αυτός παίζει Σάββατο, για την 13 η αγωνιστική. Στο σκοράρισμα του Αλεξάνταρ δόθηκαν ερμηνεία και τόνος ανάστασης, έτσι ώστε με ηθικό ανυψωμένο ο Σέρβος να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο, στα Πηγάδια, για χειρισμό του μαγκανοπήγαδου, προκειμένου να βγει το θαυματουργό νερό , με το οποίο εκτός των άλλων να σβηστεί ο θυμός της Θύρας 4.

ΚΕΡΔΙΣΕ, ο ΠΑΟΚ, χάρη στο αβανταδόρικο σύστημα, που εφαρμόζει η ΕΠΟ στην Φάση των Ομίλων, με την τόνωση της ψυχολογίας και του Ελ Καντουρί, που αμφισβητείται. Χρειάζεται και τον Μαροκινό ο Ρουμάνος τεχνικός στον τελικό του «μη γυρίσετε, αν δεν νικήσετε». Δεν σημειώνεται ακριβώς το ίδιο, δηλαδή για τα περί ηθικού, προκειμένου για την ευκαιρία, που δόθηκε , χάρη σε αντίπαλο ειδικών συνθηκών, στον Ρουμάνο τεχνικό. Δηλαδή να βάλει μια παρένθεση στην εμμονή του (η οποία στηρίζεται κι ενθαρρύνεται από το μέντορα του , τον Λούμπος Μίχελ) για σχεδόν ολοκληρωτική ξενοκατάληψη της 11άδας.

ΣΕ ΜΑΤΣ σαν οικογενειακό δίτερμα, ο Ραζβάν είχε την άνεση να ξεκινήσει με έξι (!) Έλληνες, τους Πασχαλάκη, Πούγγουρα, Μαλεζά, Δεληγιαννίδη, Βρακά (64΄ Ελ Καντουρί), Λημνιό και Πέλκα (61΄Μακ). Έτσι ο Λουτσέσκου προσπάθησε να δικαιολογηθεί προς τη πλειονότητα των ΠΑΟΚτσήδων, που τον κατηγορούν, όσο και τον Βλάνταν ΄Ιβιτς, για την ανιστόρητη αφελληνοποίηση της ομάδας τους. Και να πει, σε όσους του προσάπτουν κι αυτό το μειονέκτημα, πως: «Όταν μπορώ, ορίστε, που δείχνω την εκτίμηση μου και προς τους συμπατριώτες σας»!

ΓΕΝΙΚΑ η Φάση των Ομίλων και κατά την εφετινή διοργάνωση του Κυπέλλου ήταν κομμένη και ραμμένη υπέρ των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας. Σκέτη, κατά την επικαιρότητα, Κυπελλική (Κοινωνική) Επιδότηση Αλληλεγγύης! Μη παρερμηνευτεί, ότι η άποψη μας ισχύει μόνο για τον ΠΑΟΚ, επειδή αυτόν αναφέραμε στις πιο πάνω γραμμές. Σχεδόν για όλες τις Σουπερ-Λιγκάτες ομάδες εννοούμε τα ίδια. Προτάξαμε τον ΠΑΟΚ γιατί αυτός εκμεταλλεύτηκε πιο χοντροκομμένα την εύνοια, που του παρείχαν το σύστημα και ο γεμάτος από καλοσύνη και κατανόηση Αιγινιακό. Για τις άλλες, από τις μεγάλες ομάδες, η επισήμανση, ότι άδραξαν την ευκαιρία και οι Τάκης Λεμονής, Μανόλο Χιμένεθ, Μαρίνος Ουζουνίδης είδαν παίκτες τους, που δεν έχουν αγωνιστικά χιλιόμετρα κάτω από τα πόδια τους. Δοκίμασαν και μερικούς νεαρούς, από τους οποίους ο πράσινος Δημήτρης Εμμανουηλίδης και ο κιτρινόμαυρος Γιούσης είναι σχεδόν συνομήλικοι με τον ασπρόμαυρο Γιώργο Βρακά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από