Πόσο έχει… καταστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός;

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται από τους... απέναντι, χρόνια τώρα, ως η αιτία του κακού για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η… Μίλαν απλά ήρθε για να υπενθυμίσει την «σύγχυση της αλήθειας».

Λογικό είναι όταν είσαι χρόνια και χρόνια κάτω από μια συγκεκριμένη ομάδα να επιδιώκεις με κάθε τρόπο να την ξεπεράσεις. Και όταν ξέρεις και κατανοείς με τον πιο σκληρό τρόπο πως δεν μπορείς να το πετύχεις στο χορτάρι να καταστρώνεις το plan B με την μπάλα έξω από το γήπεδο.

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε όλα όσα ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε τα τελευταία 22,5 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο Ολυμπιακός πήρε το πρώτο πρωτάθλημα μετά τα «πέτρινα χρόνια» έως και πέρσι που το έχασε για τρίτη φορά συνολικά σε όλο αυτό το μεγάλο διάστημα.

Ειδικά τα τελευταία χρόνια που ζήσαμε την «εξομάλυνση» και ζούμε την «εξυγίανση» βασικό μότο των… απέναντι από τον Ολυμπιακό εκτός από τις Κυριακές που ήθελαν πίσω ήταν και το ότι η ομάδα του Πειραιά αποτελεί την ρίζα του κακού για όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός παρουσιαζόταν και παρουσιάζεται ακόμη ως ο… Mamra που καταστρέφει το ποδοσφαιράκι μας. Ως η πιο μισητή ομάδα. Προφανώς και δεν παίζει και κανένα ρόλο τι πιστεύουν οι οπαδοί των άλλων ομάδων για τον Ολυμπιακό και λογικά δεν θα τον… αγαπούν κιόλας. Εκτός και αν οι… εξυγιαντές θεωρούν πως η Ρεάλ των συνεχόμενων κατακτήσεων του Τσάμπιονς Λιγκ λατρεύεται στην Βαρκελώνη, το Τορίνο, το Λίβερπουλ και το Παρίσι.

Και είναι απολύτως κατανοητό πως όταν είσαι από κάτω 20 και βάλε χρόνια θα πιστέψεις πως η ανατολή του ηλίου γίνεται από την δύση για να απαλύνεις τον πόνο σου. Θα πιστέψεις και θα ακολουθήσουν ότι σου πλασάρουν.

Πάνω σε αυτό λοιπόν επένδυσαν οι εξυγιαντές και η προπαγάνδα τους όλα αυτά τα χρόνια αφήνοντας στην άκρη τις… λεπτομέρειες. Τα στοιχεία δηλαδή, τους αριθμούς, τα γεγονότα που για άλλη μια φορά τους εκθέτουν στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου αποτέλεσε απλά μια ακόμη απόδειξη της γύμνιας των επιχειρημάτων και μια ακόμη ξεκάθαρη αλήθεια του… ψέματος τους.

Βλέπεται για να το ξεκινήσω ανάποδα η εποχή της… εξυγίανσης αποτελεί την χειρότερη εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αφήνω στην άκρη τα ρεζιλίκια που ζήσαμε διεθνώς πέρσι μετά το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τις πιστόλες. Αφήνω στην άκρη την διακοπή του πρωταθλήματος, το ότι το ποδόσφαιρο μας κυβερνάτε από την Κυβέρνηση, το ότι υπήρξε σοβαρή απειλή για Grexit και άλλα όμορφα που ζήσαμε με τους ίδιους τους υποστηρικτές της… εξυγίανσης να είναι 1 ημίχρονο 2 τελικό στις απόψεις τους για όλα όσα γίνονταν στο περσινό πρωτάθλημα.

Θυμίζω πως υπήρξε εποχή, που η Ελλάδα είχε τρεις ομάδες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που είχε πέντε στο Γιουρόπα Λιγκ με συμμετοχές και επιτυχίες στους ομίλους. Εκείνες τις εποχές που οι… εξυγιαντές τις ονόμασαν «σκοτεινές».

Τώρα λοιπόν το ελληνικό ποδόσφαιρο κατρακυλά στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ ενώ και η Εθνική μας ομάδα έχει… εξυγιανθεί επιστρέφοντας σε προ 2004 εποχές. Η Ελλάδα παραμένει στην 13η θέση απλά και μόνο επειδή ο Ολυμπιακός το πέτυχε παίρνοντας 10 βαθμούς σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ με Μίλαν και Μπέτις και γιατί ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία αποκλείοντας την τεράστια Μίλαν που για πρώτη φορά μετά από το 2001 μένει έξω από ομίλους.

Την ίδια ώρα οι ομάδες της… εξυγίανσης ΠΑΟΚ και ΑΕΚ διασύρονταν στο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης που προφανώς και δεν μπορούν να αντέξουν. Η ΑΕΚ με zero σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ (και zero και στις τελικές στην εστία στα τρία εκτός έδρας ματς) και ο ΠΑΟΚ με 5 ήττες σε όμιλο με ΜΠΑΤΕ και Βίντι. Οι δύο σύλλογοι, μαζί βεβαίως με τον Παναθηναϊκό που όμως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει στον ευρωπαϊκό χάρτη, που στήριξαν πολλά στην προπαγάνδα τους για τον «καταστροφικό» Ολυμπιακό (και) στην Ευρώπη διασύρθηκαν. Το λες και… κάρμα.

Πόσο δε μάλιστα και όλοι όσοι ελαφρά την καρδία σχολίαζαν πικρόχολα τις ήττες του Ολυμπιακού, την αποτυχία του για την υπέρβαση. Όλοι που ήταν έξω από τον χορό και όταν μπήκαν θυμήθηκαν την δυσκολία της διοργάνωσης.

Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τι είχε ακουστεί και τι είχε γραφτεί μετά το 0-3 από την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη επί Μάρκο Σίλβα. Τότε που ο Ολυμπιακός και με ήττα με ένα γκολ πέρναγε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε που ο Ολυμπιακός είχε μαζέψει 9 βαθμούς στο Τσάμπιονς Λιγκ και είχε κάνει διπλό στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ.

Που τα θυμάμαι τώρα αυτά έ; Τώρα που η ΑΕΚ έκανε zero στο Τσάμπιονς Λιγκ απλά ήταν Τετάρτη…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, μετά την περσινή κακή του παρουσία στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ με Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ όπου τουλάχιστον πήρε τον βαθμό της τιμής, επέστρεψε στο υψηλό επίπεδο αλλά και στις προκρίσεις όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια πιστά.

Ο Ολυμπιακός που για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη (τους) έχει τις περισσότερες νίκες συνολικά, εντός και εκτός έδρας, στην Ευρώπη από οποιοδήποτε άλλη ελληνική ομάδα. 111 νίκες μετρά η κορυφαία ελληνική ομάδα ενώ με την πρόκριση επί της Μίλαν έφτασε τις 7 προκρίσεις σε 21 συμμετοχές σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα Λιγκ. 33,3% ποσοστό δηλαδή. Τέσσερις προκρίσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Για την ακρίβεια 3 στα 3 στο Γιουρόπα Λιγκ στις προκρίσεις.

Πάμε παρακάτω. Ο Ολυμπιακός λοιπόν που… κατέστρεψε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα 113 ματς που έχει παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετράει 38 νίκες και 21 ισοπαλίες έναντι 57 ηττών ενώ στο Γιουρόπα Λιγκ έχει 7 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 16 ματς που έχει δώσει.

Κατέχει ένα… πανευρωπαϊκό ρεκόρ έχοντας αποκλειστεί από φάση ομίλων με 9 ή 10 βαθμούς έξι φορές! Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε καμία άλλη ευρωπαϊκή ομάδα σε τέτοια διάσταση!
Ο Ολυμπιακός λοιπόν που πήρε για μια ακόμη φορά εισιτήριο για να παίξει στην Ευρώπη και με τα κοντομάνικα όπως λέγαμε παλιά συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό «αιμοδότη» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με βαθμούς όχι με… λόγια όπως οι άλλοι. Ο ΠΑΟΚ για παράδειγμα, που πάει φουλ για πρωτάθλημα μετά από τρεις δεκαετίες και βάλε πέρσι αποκλείστηκε από την άσημη Έστερσουντ και φέτος δεν… έπαιξε στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Η ΑΕΚ μετά την πραγματικά εξαιρετική περσινή παρουσία της φρόντισε να ακυρώσει η ίδια τα πάντα φέτος.

Αλλά κατά τα άλλα ο… μισητός Ολυμπιακός είναι αυτός που έχει καταστρέψει το ποδοσφαιράκι μας.

Η ιστορική πρόκριση επί της Μίλαν ήρθε απλά να επιβεβαιώσει πως στο τέλος της ημέρας το ψέμα και η προπαγάνδα γνωρίζουν την συντριβή.

Υ.Γ. Η επιστροφή στην Σούπερ Λιγκ θα είναι σίγουρα εποικοδομητική. Βλέπεται το «σύστημα» της… εξυγίανσης την «άκουσε» για τα καλά με την πρόκριση του Ολυμπιακού. Και για αυτό δεν θα χάσει πολύ χρόνο, από την Κυριακή θα αρχίσει την αντεπίθεση του. Και την Δευτέρα θα ολοκληρώσει το θεάρεστο έργο του.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός προφανώς και θα παλέψει το πρωτάθλημα παρά το -8 που έχει από τον ΠΑΟΚ. Είναι στο dna του άλλωστε ακόμη και… τελειωμένες υποθέσεις να μην τις αφήνει. Τελειωμένος άλλωστε θεωρούταν και κόντρα στην Μίλαν. Όχι πως πιστεύω πως μπορεί να γίνει η τεράστια ανατροπή στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ είναι με διαφορά πολύ πιο ισχυρός από την Μίλαν. Ουδεμία σύγκριση. Μην πω και από την Γιουβέντους που έχει και τα ίδια χρώματα. Βεβαίως μια σύγχυση, μια ανησυχία ένα πράγμα την βλέπεις να υπάρχει. Λίγο το ότι δεν βλέπεται αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ, λίγο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, έχει φέρει μια, μικρή αν μη τι άλλο, ανησυχία. Αλλά ποιος ασχολείται με αγωνιστικά θέματα στο ποδόσφαιρο της.. εξυγίανσης. Θα τον βρει τον δρόμο του ο ΠΑΟΚ. Στρωμένο τον έχει άλλωστε…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από