Για τον Αρμενάκα ο Παναθηναϊκός είναι… ευλογία

Ο Παναθηναϊκός ολοκληρώνει τη μεταγραφή του Πάνου Αρμενάκα, ο οποίος έχει την ευκαιρία που είχαν πολλοί στο παρελθόν: να σώσει την καριέρα του.

Ο Πάνος Αρμενάκας είναι ένα παιδί που απ’ όσα βιντεάκια κυκλοφορούν (διότι ελάχιστοι είναι εκείνοι που τον έχουν δει σε ολόκληρο αγώνα) δείχνει ποδοσφαιριστής με άριστη τεχνική κατάρτιση, με ταχύτητα, με μπόλικη ποδοσφαιρική… τρέλα.

Ένας ποδοσφαιριστής που στο ξεκίνημα της καριέρας του μιλούσαν όλοι για ένα ατόφιο ταλέντο, που θα κάνει μεγάλη καριέρα αν μπει σε καλούπι. Δεν κατάφερε κανένας να τον βάλει. Ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που έως τώρα είτε έχει περάσει, είτε έχει δοκιμαστεί σε σπουδαίους συλλόγους, χωρίς να καταφέρει να κάνει το μεγάλο αγωνιστικό μπαμ.

Ο Παναθηναϊκός του Νταμπίζα και του Δώνη μοιάζει για τον πιτσιρικά με… ευλογία για την καριέρα του. Βάζω επίτηδες πρώτο το όνομα του Νταμπίζα, καθώς έχει αποδειχτεί «λίρα εκατό» για ποδοσφαιριστές που δεδομένα έχουν ποιότητα, αλλά έβλεπαν την καριέρα τους να πηγαίνει προς τα κάτω. Μέχρι που εμφανίστηκε στη ζωή τους ο «Ντάμπι» και ο Παναθηναϊκός και τους αναγέννησε.

Από τον Μπεργκ και τον Πέτριτς, μέχρι τον… Χατζηγιοβάννη, τον Μπουζούκη (που θα έφευγε για την Τρίπολη χωρίς Δώνη – Νταμπίζα) και φυσικά τον Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος αναγεννήθηκε μέσα σε τρεις μήνες. Κατάφερε να κάνει με τον Παναθηναϊκό ό,τι δεν έκανε τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, όπου κι αν αγωνίστηκε.

Μη βιαστεί κανείς να μιλήσει για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και πόσο χαμηλό είναι, γιατί η Serie B στην οποία αγωνιζόταν ο Μακέντα τα τελευταία χρόνια δεν έχει και κανένα ιδιαίτερα υψηλό ποδοσφαιρικό επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός των «μνημονίων» έχει δείξει πως μπορεί να αναγεννήσει καριέρες, να βάλει και πάλι ποδοσφαιριστές στη σωστή τροχιά. Και να βγουν κερδισμένοι όλοι: και ο σύλλογος και ο ποδοσφαιριστής.

Αν για τον Παναθηναϊκό είναι σημαντική η απόκτηση του Αρμενάκα, καθώς αποκτά έναν ποδοσφαιριστή ποιοτικό σε καλή τιμή και κάνει μια μεταγραφή «value for money», για τον ίδιο τον ομογενή μεσοεπιθετικό αυτή του η μετακίνηση μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική. Να του αλλάξει την πορεία που έχει πάρει η καριέρα του, να τον βάλει σε τροχιά ανόδου, να τον παρουσιάσει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, να του ανεβάσει το στάτους και την τιμή του.

Όσο για το αν θα καταφέρει τελικά να μπει σε καλούπι; Γι’ αυτό υπάρχει σιγουριά. Σιγουριά που πηγάζει από την παρουσία και του Δώνη και του Νταμπίζα, οι οποίοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως θα κάνουν έναν ποδοσφαιριστή να γίνει αμέσως μέρος του συνόλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από