Η χρονιά του «Φόρτου»!

Ο «Mr. 7» του Ολυμπιακού άντεξε στον ανταγωνισμό, δούλεψε παραπάνω και έγινε ο καλύτερος όλων!

Το να επιβιώνεις μετά το χαμένο πόλεμο, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Πόσο μάλλον όταν ξεκινάς με το παράσημου του «στρατηγού» στην επόμενη εκστρατεία!

Ο Κώστας Φορτούνης είναι ο πιο κερδισμένος παίκτης του Ολυμπιακού σε χρονιά όπου οι ερυθρόλευκοι άλλαξαν όλη την ομάδα τους, μετά την απώλεια της κυριαρχίας τους, λόγω του καθεστώτος της «εξυγίανσης». Πέρασε κι αυτός την περίοδο «κρίσης», καθώς σε αυτήν την ομάδα οι πιο παλιοί κρίνονται με μεγαλύτερη αυστηρότητα από το κοινό, ανεξάρτητα από την προσφορά τους κι από αυτόν τον κανόνα δεν έχουν ξεφύγει ούτε τα «τοτέμ» του συλλόγου, όμως έμεινε «όρθιος»!

Το κατάλαβε και ο ίδιος ότι θα έπρεπε να κάνει κάτι για να γυρίσει το διακόπτη για αυτό και ξεκίνησε από νωρίς τη δική του προετοιμασία με ατομική προπόνηση, ενώ η καλή του μοίρα του έφερε έναν ακόμη Πορτογάλο τεχνικό στο δρόμο του. Μετά τον Βίτορ Περέιρα, ο οποίος του άνοιξε την πόρτα για την ενδεκάδα και τον Μάρκο Σίλβα με τον οποίο έφτασε στην καταξίωση, ήρθε ο Πέδρο Μαρτίνς για να «εκτιναχτεί» και πάλι η μετοχή του Φορτούνη και τούτη την περίοδο να είναι ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής!

Τον βοήθησε ο ανταγωνισμός που συνάντησε στο Ρέντη και ο ίδιος άντεξε σε αυτόν. Στο μεγάλο λιμάνι βρήκε τον Τσόρι Ντομίνγκες και όταν κλήθηκε να μπει στα παπούτσια του οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του νίκη επί αγγλικού εδάφους, με το 3-2 σε βάρος της Άρσεναλ, όταν ο Αρσέν Βενγκέρ γνώρισε τη δριμύτατη κριτική για την επιλογή του Οσπίνα κάτω από την εστία, από τη στιγμή που ο τερματοφύλακάς του δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο κόρνερ του Κώστα.

Στη συνέχεια του προέκυψαν ως «αντίζηλοι» και ο Μάριν και ο Οφόε όμως και τους δύο τους έκανε στην… άκρη, ακόμη κι αν αυτός δεν βρισκόταν, τη συγκεκριμένη περίοδο, στα καλύτερά του. Και στη νέα εκδοχή της ιστορίας έστειλε τον Τουρέ σε πρόωρη αποχώρηση και υποχρεώνει τον Νάτχο να περιμένει να μπει αλλαγή ή να εκμεταλλεύεται τη συγκυρία όταν ο «Mr.7» του Ολυμπιακού γίνεται «9,5».

Με απλά λόγια τίποτα δεν χαρίστηκε στον Κώστα Φορτούνη και ότι κατάφερε το πέτυχε με το σπαθί του. Πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού στο μπράτσο, κάτι που δεν το άντεξαν αρκετοί στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ οι συχνές παρουσίες του στο ΣΕΦ μας δείχνουν ότι έχει γίνει για τα καλά μέλος της ερυθρόλευκης οικογένειας. Μικρό παιδί ξεκίνησε στο Ρέντη και τώρα πια είναι ο ηγέτης της λαοφιλέστερης ομάδας στη χώρα…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από