Η μεταγραφή χαφ που ήθελαν περισσότερο οι… χαφ της

Ο Κρίστιτσιτς έρχεται στην ΑΕΚ με μεγάλες προσδοκίες και με στόχο να «αξιοποιηθούν» Γαλανόπουλος-Αλεφ.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος σήμερα έκλεισε τα 21 χρόνια του. Ο Αλεφ τον προσεχή Γενάρη θα κλείσει τα 24 του. Με τον Αντρέ Σιμόες στην πόρτα της εξόδου εδώ και καιρό, είναι οι δύο χαφ που πήραν το βάρος του άξονα στις πλάτες τους.

Βάρος που δεδομένα δεν μπορούσαν να σηκώσουν μαζί ως δίδυμο. Ο Ελληνας χαφ μετρά 19 ματς, ο Βραζιλιάνος άλλα τόσα φέτος. Και όμως με τόσες πολλές συμμετοχές δεν κατάφεραν να «δέσουν».

Όχι γιατί δεν είναι καλοί παίκτες, όχι γιατί δεν έχουν περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης, αλλά γιατί μαζί δεν… κάνουν. Παίκτες που δεν συμπληρώνονται, μέσοι που δεν κάνουν διαφορετικά πράγματα στο χορτάρι. Αν και θα έπρεπε. Διότι ο Γαλανόπουλος πρέπει πλέον να δει τον… μονόδρομο της θέσης του κόφτη και να βελτιωθεί εκεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Να εκμεταλλευτεί στις συγκυρίες και να γίνει υπολογίσιμη δύναμη στο «6» για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλεφ, από την άλλη, είναι ένα παιδί με τεράστια διάθεση, ξέρει μπάλα, αλλά δεν μπορεί να μπει ακόμη σε τακτικά «καλούπια» κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι. Και εκεί… χάνει πολύ. Αλλα αμφότεροι δεν είναι «καμένα χαρτιά», όπως πχ ο Μοράν, όπως ήταν ο Αϊντάρεβιτς. Κάθε άλλο.

Τώρα έρχεται στην ΑΕΚ ένας 28χρονος «ψημένος», με παραστάσεις, δυναμικός χαφ, box to box μέσος που μπορεί να βοηθήσει κάθε χαφ δίπλα του. Αυτό που θα ήθελε σε πρώτη φάση ο Γαλανόπουλος και εν συνεχεία ο Αλεφ.

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς παίρνει ευθύνες, πρωτοβουλίες, δεν κρύβεται. Ξέρει ότι μπορεί και το… κάνει. Και δίπλα του θα μεγαλώσει σε πρώτη φάση ο Γαλανόπουλος και μετά ο Αλεφ ως δίδυμα μαζί του. Και αν ο Ελληνας μέσος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2021 πάντα υπάρχει η προοπτική πώλησης το καλοκαίρι, οπότε αυτό το εξάμηνο είναι πολύ κρίσιμο για τον ίδιο.

Πρέπει να δείξει τι μπορεί να κάνει, σε ποια θέση και κυρίως ότι μπορεί πραγματικά να σταθεί ως λύση σε υψηλό επίπεδο. Για τον Αλεφ υπάρχει η προοπτική αγοράς του. Επαφή έχει γίνει με τη Μπράγκα. Το 1.8 εκατ.ευρώ δεν… έπεσε. Αν θέλει να τον κρατήσει και να επενδύσει πάνω του, πρέπει να δώσει 300.000 ευρώ στους Πορτογάλους και ακόμη πέντε ισόποσες δόσεις στο μέλλον.

Η ΑΕΚ πρέπει σιγά-σιγά να χτίζει το άξονα της. Με τον Κρίστιτσιτς να υπογράφει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, τον Γαλανόπουλο δεμένο μέχρι το 2021 και το Αλεφ αν συνεχίσει να έχει συμφωνημένο συμβόλαιο μέχρι το 2023 η ΑΕΚ κάνει ένα σημαντικό βήμα. Να ξαναφτιάξει τον άξονα της, στην μετά Γιόχανσον-Σιμόες εποχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από