Με τέτοια καρδιά και ψυχή δεν τον φοβάσαι…

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε το παρκέ, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πραγματοποίησε το τέλειο ποδαρικό για το 2019 απέναντι στον Παναθηναϊκό...

Πέρασε στο παρκέ για να τελειώσει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται. Εκτός από το τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός ήταν πνευματικά ανώτερος του Παναθηναϊκού, δεν κοίταξε ποτέ πίσω του και με ψυχή και νεύρο πανηγύρισε την 10η του νίκη στην Ευρώπη επί του «αιωνίου» αντιπάλου.

Το ματ του Ντέιβιντ Μπλατ στον Ρικ Πιτίνο έγινε με το… καλημέρα. Στο παρκέ ο Βαγγέλης Μάντζαρης με μοναδική αποστολή να κόψει τον ήλιο στον Νικ Καλάθη. Αποστολή εξετελέσθη. Ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού ήταν η επιτομή των «μικρών πραγμάτων» που δεν απεικονίζει η στατιστική.

Αυτό που έγραψα  ακριβώς μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ηρεμη (αλλά και άστοχη) δύναμη στην επίθεση, συγκεντρωμένος απόλυτα στα μετόπισθεν και σε όσα εξ αρχής ο Μπλατ είχε στηρίξει επάνω. Ένιωσε πάλι σημαντικός, ανέβασε την ψυχολογία του και με την εμπειρία του ανάγκασε τον προπονητή να τον προσέξει ακόμα περισσότερο.

Οσο για τον Μιλουτίνοφ; Το αντίθετο με τον Βαγγέλη. Οι αριθμοί μιλούν 100% για την εξωπραγματική του εμφάνιση. Το 5ο MVP του Ολυμπιακού στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, σε 16 ματς. Το 41 του ράνκινγκ του, οι 18 πόντοι, τα 18 ριμπάουντ (12 στο ημίχρονο) και τα 11 κερδισμένα φάουλ του. Αυτήν την στιγμή ο Σέρβος είναι ο κορυφαίος σέντερ της Ευρωλίγκας.

Ο Μπλατ τον διαχειρίζεται τέλεια,  με τον Μίλου πάντως να έχει βάλει και ο ίδιος μία τεράστια… πέτρα και όχι ένα λιθαράκι, για την εξέλιξή του. Πλέον δεν έχει να φοβάται τίποτα. Τα πόδια του δεν θυμίζουν 7footer, το μυαλό του έχει ακονιστεί απόλυτα στις προσδοκίες προς το ταλέντο του και στο Τέξας τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για την επιλογή τους κάποτε στο 15 του ντραφτ στο ΝΒΑ. Πάντως η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερο Παπαγιάννη επάνω του και όχι τον Λάσμε. Δώρο ήταν και αυτό. Να τα λέμε όλα..

ΑΜΥΝΑ ΠΑΝΤΟΥ, Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΡΕΧΕΙ

Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης τα είχα μαζί του. Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του Κώστα Παπανικολάου, όμως οι 6 ποντοι που δέχτηκε ο Ολυμπιακό σε εκείνο τη σημείο της αναμέτρησης έφεραν και τη δική του ευθύνη. Η επιστροφή του στο ματς ήταν αντιπροσωπευτική της ικανότητάς του να «καταπίνει» όποιον βρίσκεται στο διάβα του. Ηταν παντού ο Παπανικολάου. Πάτησε κάθε σημείο στο παρκέ του ΣΕΦ, ανέκτησε μέσω της άμυνας ψυχολογία για την επιθεση, ήταν ο ηγέτης που όλοι περιμένουν στον Πειραιά για τα επόμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός από την μεριά του είχε ξεκάθαρο πλάνο. Να βγουν από το… κάδρο οι δημιουργοί του Παναθηναϊκού. Δύο πλέι μέικερ είχε ο Πιτίνο και έπρεπε να ανακαλύψει έναν τρόπο να τους έχει φρέσκους στο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κράτησε άποντο τον Καλάθη με μόλις 3 ασίστ στο 11:37 που ήταν στο παρκέ, με τον Λεκαβίτσιους να είναι σε ρηχά νερά και να έχει μόνο τρεις πόντους.

Θυμάστε τι είχαμε γράψει πριν το παιχνίδι; Ότι με τον Παππά ταλαιπωρημένο και τον Λάνγκφορντ εκτός παιχνιδιού, το 1-2 θα είναι κομβικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός είχε σε φοβερή μέρα τον Στρέλνιεκς, ο Μάντζαρης πέρασε χειροπέδες στον Καλάθη, ο Γκος έγινε «άντρας» στο πρώτο του ντέρμπι στο ΣΕΦ κυνηγώντας παντού τον προσωπικό του αντίπαλο και παραμερίζοντας το εγώ του για το εμείς. Ο Σπανούλης είναι απλά ο Σπανούλης. Ξέρει πότε θα επιτεθεί, πότε θα αμυνθεί και καταλαβαίνει πότε δεν έχει το καθαρό μυαλό για να δράσει. Χτες ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο ματς εν τη απουσία του αρχηγού του. Ένα ακόμα παράσημο για τον Μπλατ…

ΤΟ 10-6 ΚΑΙ Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ

Τελείωσε η αναμέτρηση στο Φάληρο και μαζί με έναν πολύ καλό φίλο και συνάδελφο λέγαμε το πόσο κρίμα ήταν που την προηγούμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχυσε την… καρδάρα με το γάλα στο ματς με την Νταρουσάφακα. Τώρα οι Ερυθρόλευκοι θα είχαν φτάσει στο 11-5, θα ήταν πάνω από την Εφές και ως ένα σημείο θα έφταναν ακόμα πιο κοντά στην 5η θέση. Βέβαια εύλογα ο καθένας θα μπορεί να υποστηρίξει ότι η αντίδραση των Ερυθρόλευκων θα μπορούσε να είναι μικρότερη στο ματς με τον Παναθηναϊκό αν δεν ερχόταν η… σφαλιάρα στην Τουρκία. Ναι μεν αλλά… Είπαμε ότι στο τέλος μετρούν μόνο τα W και τα L για τις ομάδες. Και αυτή η ήττα κόστισε για τώρα και ελπίζω να μην κοστίσει στην 30η αγωνιστική..

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ένα δύσκολο ματς τώρα με την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, η οποία παρά την απουσία του Σενγκέλια, έβγαλε την γλώσσα στην Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία αν και έχανε και με 20 πόντους. Αν και η αλήθεια μου είναι ότι στις διαβολοβδομάδες δεν τον φοβάμαι τον Ολυμπιακό.. Αυτό μου έχει δείξει τόσο καιρό…

ΥΓ1 Εξέδρα και ομάδα μία γροθιά. Φοβερή έδρα το ΣΕΦ μετά από καιρό. Άλλο πράγμα να το ζεις αυτό το ματς κοντά στο παρκέ. Ηταν και για μένα μία πρωτόγνωρη εμπειρία.

ΥΓ2 Είμαστε τυχεροί που έχουμε την τιμή να υπάρχουν στη χώρα μας προσωπικότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπλατ και ο Ρικ Πιτίνο. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δεν είναι μάγος να αλλάξει από τη μία μέρα στην άλλη την ομάδα του. Όμως η λάμψη του και ο σεβασμός στο πρόσωπό του, είναι πράγματα που οι Πράσινοι καλούνται να τα προσέξουν ως κόρη οφθαλμού για να είναι κερδισμένοι στο τέλος με την παρουσία του στην ομάδα τους. Και τεράστιο κέρδος αυτός ο Μήτογλου. Το παλικαράκι αυτό έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να μας καταπλήξει.

ΥΓ3 Μοναδική παραφωνία στον Ολυμπιακό ο Ζακ ΛεΝτέι χτες. Δεν του πήγε τίποτα. Πρέπει να βρει όμως τη φόρμουλα, όταν ο Μιλουτίνοφ είναι στα πανω του, το ίδιο αποδοτικός να είναι και αυτός. Δεν κερδίζεις κάτι αν έχεις τον ένα στον… θεό και τον άλλον στο μηδέν. Χρειάζεται σταθερότητα. Οσο για την τελευταία φάση; Δείγμα της απειρίας του. Τον είχα και στο fantasy και με κατέστρεψε.

ΥΓ4 Και την διαφορά.. Γιατί όχι. Ποτέ δεν ξέρεις και ας μην φαίνεται ορατό το φαινόμενο της ισοβαθμίας.

ΥΓ5 Τελείωσε το ματς με 0 ατομικά και 11 κερδισμένα φάουλ. Στο ΣΕΦ. Σε ματς Ευρωλίγκας. Να δούμε τι θα γίνει σε λίγο καιρό πάλι που θα συναντηθούν οι δρόμοι τους ξανά. Ήδη έχουν… ακονίσει τα σπαθιά τους.

ΥΓ6 Θα λέω και θα γράφω ΠΑΝΤΑ την γνώμη μου και την άποψή μου. Και ας ενοχλεί. Έτσι με έμαθε ο μάγκας ο πατέρας μου. Δεν θα το αλλάξω τώρα. Ευχαριστώ για την «αγάπη» σας…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από