Βδομάδα-βδομάδα προπονητής δεν άντεξε ποτέ

Η ΑΕΚ απόψε παίζει ένα σημαντικό ματς για την πορεία της, ο Ουζουνίδης πολλά περισσότερα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σαφώς και βιώνει μια… Μεγάλη Δευτέρα σήμερα. Εβδομάδα των Παθών, ημέρα που κρίνει πολλά για τον ίδιο στην θέση του στη ΑΕΚ.

Για να το γράψουμε πιο… ωμά και ας μην είναι η ιδανική ποδοσφαιρική λογική (σίγουρα όχι), ο Ουζουνίδης θα είναι στην ΑΕΚ ή όχι ανάλογα και του τι θα δούμε απόψε στα Ιωάννινα. Είναι ματς-παγίδα.

Αν κερδίσει, παίρνει ζωή και συνεχίζει. Δεν πανηγυρίζει, δεν κερδίζει τίποτε σπουδαίο. Αν δεν το κάνει, δεν αποκλείεται να αποχαιρετίσει άμεσα. Πολλά χάνει, λίγα κερδίζει απόψε. Το ότι κάποια στιγμή θα αποχαιρετίσει μέσα στην σεζόν ο Ουζουνίδης το θεωρώ σχεδόν βέβαιο. Θα είναι θαύμα, αν δεν γίνει.

Δεν άντεξε ποτέ προπονητής βδομάδα-βδομάδα. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική λογική σε αυτό, εκτός και αν η ΑΕΚ κερδίζει χρόνο μέχρι να επιλέξει τον επόμενο για να σώσει ότι… σώζεται από μια καταστροφική χρονιά που ξεκίνησε ονειρικά με την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Αρα η ΑΕΚ κοιτά για τον επόμενο προπονητή. Εδώ και καιρό, θα συμπληρώσω εγώ. Ίσως και να τον έχει βρει, θα υποθέσω. Όμως η ΑΕΚ πρέπει απόψε να πάρει τους βαθμούς για να μην μεγαλώσει η απόσταση με τους από πάνω. Διότι η δυσφορία και η δυσαρέσκεια ποτέ δεν έκανε καλό, ούτε για μια νέα αρχή.

Έχει ευκαιρία να πλησιάσει τον Ατρόμητο για να τον περάσει σύντομα και να κυνηγήσει μετά τον Ολυμπιακό όσο εύκολο ή δύσκολο και αν είναι. Έχει μπροστά της 16 παιχνίδια, να βρει τον τρόπο να το κάνει. Αφού δεν κατάφερε ούτε καν να διεκδικήσει την ευκαιρία να διατηρήσει το περσινό πρωτάθλημα, ας το κάνει έστω για τη δεύτερη θέση. Για την τρίτη θέση δεν το συζητώ.

Απόψε η παρουσία του Κρίστιτσιτς ίσως αποδειχθεί κομβική. Εκεί που δεν υπάρχει… τίποτα, έστω και ο Σέρβος με την εμπειρία του, την ποιότητα του και τις λίγες προπονήσεις του, ενδεχομένως να βοηθήσει περισσότερο τους επιθετικούς. Μην γελιόμαστε. Η ΑΕΚ για να είναι σίγουρη και ήρεμη θέλει σίγουρα δύο γκολ απόψε.

Και πρέπει ο Πόνσε και ο Λιβάγια να έχουν το… μυαλό στα πόδια τους, να κάνουν τις ευκαιρίες γκολ. Διότι η ΑΕΚ δημιουργεί μέσα στο ματς ευκαιρίες, αλλά όταν δεν σκοράρει… καταρρακώνεται.

Ωστόσο, απόψε η συζήτηση είναι διαφορετική. Αν χάσει, η κατάσταση θα είναι άσχημη. Πολύ άσχημη. Για πολλούς εντός ΑΕΚ. Και δεν θα… καθαρίσουμε απλά «παραγκωνίζοντας» Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από