Αυτοσυγκέντρωση και κοντινές πάσες!

Με τους ίδιους παίκτες αλλά με περισσότερη δουλειά έλυσε την εξίσωση του γκολ ο Μαρτίνς!

Από τη στιγμή που «γέμισε» ξανά η επίθεση του Ολυμπιακού φαίνεται ότι έχει δώσει τη λύση στην άσκηση του γκολ η ομάδα του Μαρτίνς.  Επέστρεψαν ο Χασάν και ο Χριστοδουλόπουλος, αποκτήθηκαν ο Μασούρας και ο Σολδάνο και σειρά θα έχει τώρα ο Ζιλ Ντίας.

Εκτός από όλα αυτά όμως είναι σαφές ότι έγινε δουλειά στο Ρέντη, ίσως και εντατικά μαθήματα, τα αποτελέσματα των οποίων τα βλέπουμε να βγαίνουν στο γήπεδο στα τελευταία παιχνίδια. Ένα από τα καινούργια στοιχεία είναι οι αρκετές κοντινές πάσες που ανταλλάσσουν στην επίθεση οι παίκτες του Ολυμπιακού, έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Κώστα Φορτούνη.

Θέλοντας να διασπάσουν την κλειστή άμυνα αλλάζουν γρήγορα και σε μικρό χώρο την μπάλα μπαίνοντας με αυτόν τον τρόπο στην περιοχή αλλά και βγάζοντας εκτός παιχνιδιού κάποιους από τους αντιπάλους. Ο Ποντένσε συμμετέχει αρκετά σε αυτό, το ίδιο προσπαθεί να κάνει και ο Λάζαρος, ενώ δεν μένουν έξω οι ακραίοι μπακ, ο Ομάρ και ο Κούτρης και ενίοτε ανεβαίνει πιο ψηλά ένας από τον άξονα (Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης ή Νάτχο).

Θυμηθείτε ότι στο δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού σε βάρος της Ξάνθης στη ρεβάνς του κυπέλλου, άλλαξαν δύο τρεις φορές πάσες ο Φορτούνης με τον Χασάν και τελικά ο Αιγύπτιος ήταν αυτός που είδε την εστία και σημάδεψε την αριστερή γωνία του Ζίβκοβιτς παρά το γεγονός ότι είχε κάποια κορμιά μπροστά του.

Αυτό είναι και το δεύτερο «νέο στοιχείο» που παρατηρούμε τελευταία στον Ολυμπιακό, ότι οι παίκτες του επιδεικνύουν ιδιαίτερη αυτοσυγκέντρωση, όταν βρίσκονται σε θέση βολής. Για παράδειγμα ο Ποντένσε μας είχε δείξει από την αρχή της διαδρομής ότι είναι παίκτης που μπορεί να προκαλέσει την αναταραχή στην αντίπαλη άμυνα, λόγω του χαμηλού κέντρου βάρος και της ντρίμπλας που διαθέτει, ωστόσο τα τελειώματά του δεν ήταν αυτά που έπρεπε.

Με την Ξάνθη όμως τον είδαμε κι αυτόν να κοιτάζει την εστία πριν να σουτάρει και μάλιστα το έκανε και στα δύο γκολ που πέτυχε. Πρώτα από την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Νάτχο και στη συνέχεια όταν έγινε παραλήπτης της μπάλας από την απόκρουση και ενώ ο Ζίβκοβιτς περίμενε το σουτ αριστερά, ο Πορτογάλος σημάδεψε τη δεξιά του γωνία.

Υπάρχουν λοιπόν οι λύσεις για το γκολ που είχε γίνει «μείζον θέμα» κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό και ο Μαρτίνς μας είχε πει ότι θα το έλυνε με τους παίκτες του, τους ίδιους παίκτες με τους οποίους είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα. Τα κατάφεραν οι ερυθρόλευκοι με τη δουλειά και προφανώς με τις υποδείξεις του προπονητή και τώρα πια μπορούν να σκοράρουν με αρκετούς εκτελεστές και να μη δίνουν δικαιώματα στον αντίπαλο να κάνει όνειρα για το παιχνίδι…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από