Θα το «σηκώσει» γιατί το αξίζει…

Η επικράτηση του ΠΑΟΚ υπήρξε καθολική. Όταν η μία ομάδα έχει στόπερ τους σχεδόν αλάνθαστους Βαρέλα Κρέσπο και η άλλη τον γκαφατζή Σισέ και τον αργό Βούκοβιτς δεν χρειάζεται να το κοσκινίζουμε.

Όταν τα λέει ο Τοροσίδης και ο Μαρτίνς, τι παραπάνω να πει κανείς για να αναλύσει την μεγάλη και επιβλητική νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού. Αυτό το βράδυ προσφέρεται για να γίνουν από πλευράς των ηττημένων, δηλώσεις με τις οποίες θα αναγνωρίζεται η ανωτερότητα του αντιπάλου και η δίκαιη επικράτησή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλύτερη μπάλα από τον ΠΑΟΚ δεν το έλεγαν μόνο μέσα στον Ολυμπιακό. Το έλεγαν και το υποστήριζαν οι προπονητές των αντίπαλων ομάδων, το υποστήριζε πλήθος παρατηρητών, δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων περί το άθλημα. Ο ισχυρισμός δεν καταρρίπτεται επειδή οι ερυθρόλευκοι «λιανίστηκαν» από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το τι ποδόσφαιρο αποδίδει κάθε ομάδα κρίνεται σε βάθος χρόνου και σε πολλά παιχνίδια. Άλλο αυτό και άλλο η καθολική επικράτηση της ομάδας του Λουτσέσκου στο συγκεκριμένο παιχνίδι που έκρινε τον τίτλο. Μπορεί η ιστορία να γραφόταν διαφορετικά αν έβρισκε στόχο το εντυπωσιακό σουτ του Λάζαρου πριν ανοίξει το σκορ ή αν δεν κόντραρε η μπάλα στο σουτ του Βιεϊρίνια τόσο όσο ήταν αρκετό για να ξεγελάσει τον Σα.

Τα πράγματα όμως στο ποδόσφαιρο κρίνονται από τις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός δέχτηκε το γκολ και μετά παραδόθηκε στις ορέξεις των παικτών του ΠΑΟΚ. Είτε γιατί τους το ζήτησε ο Λουτσέσκου είτε γιατί οι παίκτες του έχουν προσωπικότητα και το έκαναν από μόνοι τους, η οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ έγινε αμέσως μετά το πρώτο γκολ. Ο Ολυμπιακός έπαιζε ασπόνδυλος. Ο Μαρτίνς πήρε το ρίσκο να παίξει με τον Νάτχο στην μεσαία γραμμή.

Ο κόουτς των ερυθρόλευκων ήξερε το ρίσκο που αναλάμβανε και τους κινδύνους που εγκυμονούσε η επιλογή του να αφήσει τον Γκιγιέρμε απροστάτευτο ανάμεσα σε Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ και Ελ Καντουρί. Το γκολ μπήκε νωρίς και τον ρυθμό των ταχύτατων σε σκέψη και πόδια παικτών του Λουτσέσκου δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο Νάτχο. Ο χαφ από το Ισραήλ χάθηκε . Του ήταν αδύνατο να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό των υπολοίπων. Και ο Σάκχοφ είναι σχετικά αργός αλλά πάει στον αντίπαλο, αξιοποιεί το κορμί του και κερδίζει μονομαχίες.

Αποδείχτηκε πως σε παιχνίδια υψηλού ρυθμού ο Νάτχο δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε στοιχειώδη αμυντικά καθήκοντα. Ο Μαρτίνς έπαιξε κι έχασε. Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να κατηγορηθεί για αυτό. Ρίσκο πήρε εν γνώσει του και δεν του βγήκε. Από εκεί και πέρα όμως, η άμυνα του ΠΑΟΚ και ειδικά το κεντρικό δίδυμο Κρέσπο και Βαρέλα εξαφάνισε τον Γκιγιέρμε, οδήγησε σε αδιέξοδους δρόμους τον Ποντένσε και περιόρισε τον Φορτούνη.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πασχαλάκης χρειάστηκε ελάχιστες φορές κυρίως για να μαζέψει σέντρες. Η επικράτηση του ΠΑΟΚ υπήρξε καθολική. Όταν η μία ομάδα έχει στόπερ τους σχεδόν αλάνθαστους Βαρέλα Κρέσπο και η άλλη τον γκαφατζή Σισέ και τον αργό Βούκοβιτς δεν χρειάζεται να το κοσκινίζουμε. Ο Ολυμπιακός πρέπει να συνεχίσει πάνω σε αυτά που έχει χτίσει φέτος και να αναμετρηθεί με τις αδυναμίες του. Ο ΠΑΟΚ είναι άξιος θριαμβευτής και πανάξιος πρωταθλητής. Ο Μαρτίνς και ο Τοροσίδης είπαν τα πράγματα με το όνομά τους…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από