Ο Βασιλακάκης έδειξε παράθυρα!

Με αφορμή την εξαίρετη απόδοση του 29χρονου μέσου, γιατί να μη υπάρχουν … «παράθυρα»-ΦΙΦΑ και στο ποδόσφαιρο; Όπως στο μπάσκετ-ΦΙΜΠΑ ! Για να δοθεί η ευκαιρία στους Τσάνα-Σκίμπε να κάνουν ό,τι οι Σκουρτόπουλος- Μίσσας. Να συγκροτήσουν «πειραματική Εθνική» ή «εκτάκτως Εθνική»!

Η περίπτωση με τον Θοδωρή Βασιλακάκη , στο νικηφόρο αγώνα του Ατρόμητου στα Περιβόλια, μας έδωσε μια ιδέα, αφού πρώτα εξαντλήσαμε τον θαυμασμό για τα δύο υπέροχα γκολ, που σημείωσε και γενικά την πρωταγωνιστική εμφάνιση, που πραγματοποίησε…

ΣΚΕΦΤΗΚΑΜΕ, με αφορμή την εξαίρετη απόδοση του 29χρονου μέσου, γιατί να μη υπάρχουν … «παράθυρα»-ΦΙΦΑ και στο ποδόσφαιρο; Όπως στο μπάσκετ-ΦΙΜΠΑ ! Για να δοθεί η ευκαιρία στους Τσάνα-Σκίμπε να κάνουν ό,τι οι Σκουρτόπουλος- Μίσσας. Να συγκροτήσουν «πειραματική Εθνική» ή «εκτάκτως Εθνική»! Ώστε να κληθούν παίκτες από το ράφι, στο οποίο βρίσκονται παίκτες με τις ικανότητες, που διαθέτει ο άλλοτε αρχηγός της Ξάνθης και τώρα βασικό στέλεχος της μίας από τις ομάδες-μοντέλο στην Σούπερ Λίγκα (μαζί με τον Ατρόμητο βάζουμε τον Πανιώνιο και κοντά σε αυτούς τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα)

ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλοι παίκτες, όπως ο Βασιλακάκης, τον οποίο έχουμε σε εκτίμηση, στα όσα χρόνια τον παρακολουθούμε, ως πραγματικό «πολυεργαλείο» και με ηγετικές αρετές. Στο ίδιο ράφι μπορούμε να συναντήσουμε τους Παναγιώτη Κόρμπο, Βαλεντίνο Βλάχο, Βαγγέλη Οικονόμου από τον Πανιώνιο, τους Ανδρέα Γιαννιώτη, Σπύρο Ρισβάνη, Δημήτρη Χατζηισαϊα από τον Ατρόμητο, τους Θοδωρή Μπέριο, Μπρούνο Χαλκιαδάκη, Κώστα Μαυροπάνο από τον ΠΑΣ, τους Κώστα Γιαννούλη, Σταύρο Τσουκαλά, Μιχάλη Μανιά από τον Αστέρα, τον Θωμά Ναζλίδη από τη Λάρισα, τους Πέτρο Γιακουμάκη, Γιάννη Ζαραδούκα από τον Λεβαδειακό, τους Χρήστο Αλμπάνη, Σάββα Σιατραβάνη από τον Απόλλωνα, τους Νίκο Παπαδόπουλο, Σπύρο Βασιλαντωνόπουλο από τη Λαμία, τους Ευθύμη Κουλούρη, Δημήτρη Λημνιό, Στέλιο Μαλεζά από τον ΠΑΟΚ, τους Σωκράτη Διούδη, Χρήστο Δώνη από τον ΠΑΟ, τους Κώστα Φλίσκα, Δήμο Μπαξεβανίδη από την Ξάνθη, τους Μιχάλη Μπακάκη, ΄Ανταμ Τζανετόπουλο από την ΑΕΚ, τους Δημήτρη Νικολάου, Θανάση Ανδρούτσο από τον Ολυμπιακό. Και…

ΔΕΝ αναφέραμε πιο πάνω κανένα όνομα, από αυτά, που έχουν κληθεί κατά καιρούς και προπάντων πρόσφατα από τους Τσάνα- Σκίμπε. Αλλά και με την αυτονόητη διευκρίνιση, πως …δεν είμαστε προπονητής ή εκλέκτορας ή ατζέντης. Επιλέξαμε αυτούς τους παίκτες, από την υποκειμενική γνώμη, που έχουμε, κατά την παρακολούθηση των αγώνων του πρωταθλήματος και με μία πολύ σύντομη ματιά. Φυσικά θα υπάρχουν κι άλλοι άξιοι παίκτες, που εμείς έτυχε να μη ονοματίσουμε. Και οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να καλούνταν από τους … «ποδοσφαιρικούς Σκουρτόπουλο-Μίσσα», για την συγκρότηση Εθνικής, όπως αυτή, που μας έδωσε πολλή χαρά, με το πάθος, που αγωνίστηκε και με τις νίκες, τις οποίες κατέκτησε , εναντίον Μεγάλης Βρετανίας και Ισραήλ, στα προκριματικά του Παγκόσμιου 2019.

ΤΟ ΝΟΗΜΑ του σημερινού θέματος και πάντοτε με βασικό σπόνδυλο τον έξοχο Θοδωρή Βασιλακάκη, είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει βάθος στο έμψυχο υλικό του. Διαθέτει παίκτες, που αγωνίζονται, που «είναι στην πρίζα», που είναι «εν ενεργεία» κι έχουν δυνατότητες να προσφέρουν όπως οι μπασκετικοί Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Γιάννης Αθηναίου, Ντούσαν Σάκοτα, Μιχάλης Μαργαρίτης, Νίκος Γκίκας, Δημήτρης Μαυροειδής κ.ά.

ΔΙΝΟΥΜΕ μεγάλη σημασία στην αγωνιστική επιτυχία του τωρινού «Περιστεριώτη» άσου , ενόψει του σχεδιασμού, που θα κάνουν οι Βρύζας- Τσάνας- Σκίμποε, για την Εθνική, η οποία θα χτιστεί για να ξεκινήσει τους προκριματικούς αγώνες της, για το Ευρωπαϊκό 2020. Να χρησιμοποιήσουν το νωπό παράδειγμα της πειραματικής Εθνικής μπάσκετ. Και με κωδική ονομασία «παράθυρα» να αποφασίσουν κλήσεις , με τις οποίες θα δίνεται υπόσταση και θα δείχνεται εμπιστοσύνη στους παίκτες, που δεν έχουν γυρίσει την πλάτη στο εθνικό μας πρωτάθλημα. Σε παίκτες, που δεν έχουν δελεαστεί από κανένα ατζέντη- «Κίρκη», για καριέρα στο εξωτερικό κι εκεί να ξεροσταλιάζουν σε εξέδρα ή σε πάγκο, όπως π.χ. ο Σταφυλίδης στην Άουγκσμπουργκ ή ο Νίνης σε κάποια Χάποελ, ο Βέλλιος στη Νότιγχαμ , ακόμη και ο Ρέτσος να χρησιμοποιείται πλέον ως αλλαγή στο β΄ημίχρονο, στη Λεβερκούζεν.

Ο ΚΩΔΙΚΟΣ «παράθυρα» ίσως είναι ευεργετικός και για την Εθνική ποδοσφαίρου! Χωρίς να εννοούμε, πως οι Τσάνας- Σκίμπε πρέπει να τηρήσουν την τακτική … «όποιος βρίσκει ανοικτό το «παράθυρο» να δρασκελίζει το πεζούλι και να μπαίνει μέσα»! Ως στάνταρ, στο κριτήριο επιλογής ,να είναι «ο Θοδωρής Βασιλακάκης, στον αγώνα Πλατανιάς- Ατρόμητος 1-3»!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από