«Βιεϊρινιάδα»: Αρχηγάρα, ηγέτης και φονιάς!

Ο Βιεϊρίνια οδηγεί τον ΠΑΟΚ προς το πρώτο νταμπλ της ιστορία του.

Ότι και να πει κανείς για τον Αντρέ Βιεϊρίνια είναι λίγο. Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν είχε διάφορα προβλήματα τραυματισμών που δεν του επέτρεψαν να βρει ρυθμό και να προσφέρει όσα θα ήθελε. Μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων επέστρεψε φρέσκος και ανανεωμένος, οδηγώντας τον ΠΑΟΚ φουλ προς το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του!

Στο Αγρίνιο έβαλε το γκολ της χρονιάς! Όταν ο Δικέφαλος βρέθηκε πίσω στο σκορ έπιασε ένα άπιαστο σουτ από τα 40 μέτρα και ισοφάρισε δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Μέσα στο 2019 είναι εντυπωσιακός: σε 12 ματς μετράει έξι γκολ (ορισμένα άκρως εντυπωσιακά όπως αυτό στο Αγρίνιο από 40 μέρα) και τέσσερις ασίστ!

Στα τελευταία επτά σερί ματς είτε βάζει γκολ είτε βγάζει ασίστ! Από το ματς με τον Ολυμπιακό μέχρι το διπλό στο Αγρίνιο έχει τέσσερα γκολ και τέσσερις ασίστ!

Κι όλα αυτά παίζοντας αριστερό μπακ!

Μέσα σε δύο μήνες στο 2019 έχει βάλει σημαντικά γκολ με Αστέρα Τρίπολης (έκανε το 0-1 ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη με 3-0), με Πανιώνιο στο πρωτάθλημα (έκανε το 2-0 στη νίκη με 3-0), με Ολυμπιακό (έκανε το 1-0 στον θρίαμβο με 3-1), με Άρη (έκανε το 1-0 πριν ισοφαριστεί ο ΠΑΟΚ με γκολ οφσάιντ στο τελικό 1-1), με Πανιώνιο στο Κύπελλο (ευστόχησε σε πέναλτι στο 119’ της παράτασης διαμορφώνοντας το 4-2 που χάρισε την πρόκριση στον Δικέφαλό!) και τώρα και στο Αγρίνιο στο διπλό του Δικέφαλου με 2-1.

Επίσης έχει δώσει και τέσσερις σημαντικές ασίστ τις τελευταίες εβδομάδες: στον Πέλκα για το 0-1 στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στο διπλό με 5-1, στον Άκπομ στο 114’ της παράταση με τον Πανιώνιο στο Κύπελλο, ο οποίος έκανε το 3-2 στον δρόμο για την ανατροπή και το 4-2, στον Μαουρίσιο για το 0-1 στο ΟΑΚΑ στο διπλό με 2-0 επί του Παναθηναϊκού και στον Ολιβέιρα στο 3-0 με τον Ατρόμητο.

Πέρα από αυτά, τα δίνει όλα σε κάθε ματς και είναι η απίστευτος.

Εκτός από αρχηγός και ηγέτης, ο Πορτογάλος είναι και «φονιάς» μέσα στο 2019 δίνοντας λύσεις και στο σκοράρισμα με φοβερά γκολ και εξαιρετικές ασίστ.

Το φετινό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μια «Βιεϊρινιάδα», η οποία αποκτά επικές διαστάσεις με όσα συνεχίζει να κάνει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από