Ιδανική χημεία, το μυστικό του Άρη

Η προοπτική που αναδεικνύεται για τον Αρη μετρά περισσότερο κι από την Ευρωπαϊκή έξοδο που έχουν εξασφαλίσει σχεδόν και μαθηματικά οι κίτρινοι.

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό έχει η ομάδα του Άρη από τη στιγμή της επιλογής του Σάββα Παντελίδη για τον πάγκο της. Είναι στελεχωμένη σε όλα τα επίπεδα με ανθρώπους που μέσω της κοινής τους προσπάθειας εξελίσσονται και μεγαλώνουν και κατά μόνας.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης, σε ηλικία μικρότερη των 40 ετών κρατά στα χέρια του το τιμόνι ενός από τα πιο μεγάλα και πιο δύσκολα κλαμπ.

Ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, επίσης σε κοντινή ηλικία, μετά την εμπειρία και το πετυχημένο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, μοιάζει να πορεύεται σε επιλογές με τη μέγιστη σιγουριά.

Ο Σάββας Παντελίδης, σε αντίθεση με τον Πάκο Ερέρα που είχε ως πρώτο κίνητρο την εμπειρία της εργασίας σαν πρώτο προπονητής εκτός Ισπανίας, έχει πολύ μεγαλύτερα κίνητρα.

Καθοδηγεί τη μεγαλύτερη ομάδα που τον εμπιστεύτηκε ποτέ και το κάνει με τρόπο που κερδίζει πια και όσους ήταν προκατειλημμένοι απέναντί του.

Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών της ομάδας: Από τον Ματέο Γκαρσία, τους Βέλεθ και Κουέστα που βλέπουν την αξία τους να αυξάνεται, τους Ματίγια και Λάρσον που αναγεννήθηκαν αγωνιστικά, αλλά και τους Σιώπη και Βαλεριάνο, η ατομική βελτίωση των οποίων τους βάζει πια και στις επιλογές του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, το δεύτερο για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η συγκυρία αυτής της «ιδανικής χημείας», των ανθρώπων που στις τάξεις του έχουν λάβει θέσεις κοιτάζοντας στην ίδια κατεύθυνση, είναι το πραγματικό κέρδος της σεζόν.

Ο Άρης έφτιαξε μια ωραία βάση πάνω στην οποία μπορεί να συνεχίσει να χτίζει. Και μπορεί πια να σχεδιάζει, γνωρίζοντας ότι θα χρειαστεί ολοένα και λιγότερες κινήσεις, ώστε να ολοκληρώσει (σταδιακά) το παζλ. Η ολοκληρωμένη εικόνα θα επιτρέψει στο κλαμπ να διεκδικήσει, όχι μια Ευρωπαϊκή έξοδο, που είναι επιτυχία για φέτος αλλά όχι κάτι εξαιρετικό, μα τα πραγματικά σπουδαία και μεγάλα που επιθυμεί και το κοινό του, η κινητήριος δύναμη.

Αυτό το μοναδικό φαινόμενο, η ανεξάντλητη δεξαμενή δυναμικής και συναισθημάτων. Μάρτυρες και εγγυητές της συνέχειας, τα άπειρα πιτσιρίκια το απόγευμα της Κυριακής στο Χαριλάου…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από