Παναθηναϊκός: Ο… περίπατος και η συγκομιδή που ξεπέρασε την περσινή

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο γήπεδο τους 41 βαθμούς, ξεπερνώντας ήδη τους περσινούς 40. Είναι μια πρώτη επιτυχία μιας ομάδας που στο ξεκίνημά της δεν την πίστευε σχεδόν κανείς.

Είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία που καλείται να περάσει ο Παναθηναϊκός. Δεν είναι εύκολο να μπαίνεις στο γήπεδο για να δώσεις ένα ματς σε συνθήκες που θυμίζουν… φιλικό προετοιμασίας, όπως συνέβη στη Ριζούπολη και με μηδενικό, επί της ουσίας, βαθμολογικό κίνητρο.

Ο Δώνης είναι εκείνος που εντός αποδυτηρίων κρατάει ζεστό το ενδιαφέρον των παικτών του και τους δείχνει ότι ακόμα και σήμερα οφείλουν να προσπαθούν, να εξελίσσονται, να παλεύουν για νίκες. Άλλωστε και μόνο που αυτά τα παιδιά φορούν τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποτελεί κίνητρο για να τα δίνουν όλα ακόμα και στις προπονήσεις.

Αν στο ματς με τον Απόλλωνα υπήρχε μία αμφιβολία για το τρίποντο αυτή είχε να κάνει με το γεγονός πως του έλειπαν από την ενδεκάδα σημαντικοί παίκτες. Ο Μπουζούκης, ο Χατζηγιοβάνης και ο Κάτσε είναι τρεις από τους ποδοσφαιριστές που στην οργάνωση του παιχνιδιού, στην ανάπτυξη και στον τρόπο με τον οποίο παίζουν την μπάλα, ψάχνοντας πάντα πως θα την πάνε μπροστά, είναι από τους πιο ικανούς. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήρθε η μπάλα πολλές φορές στην περιοχή και η απουσία αυτών ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους.

Η τριάδα με Κουρμπέλη, Δώνη και Στάικο στη μεσαία γραμμή μπορούσε να δώσει δυναμική απέναντι σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι όπως αυτό του Απόλλωνα, όπως μπορούσε – και έκανε – να δώσει και σιγουριά στην πίσω γραμμή πως δε θα βρουν οι γηπεδούχοι αντεπιθέσεις. Η σοβαρότητα που επέδειξε ο Παναθηναϊκός είναι στοιχείο που πρέπει να κρατήσουμε, γιατί μιλάμε για μια ομάδα πολύ νεανική, όπως εμφανίστηκε σήμερα.

Με τη νίκη του στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός έφτασε μέσα στο γήπεδο τους 41 βαθμούς άσχετα αν ο πίνακας δείχνει 35 και πιθανότατα θα δείξει και 32. Αλλά στο γήπεδο έχει 41 κερδισμένους βαθμούς, με 11 νίκες και 8 ισοπαλίες, ξεπερνώντας την περσινή του συγκομιδή που ήταν οι 40 βαθμοί και έχει ακόμα τέσσερα ματς μπροστά του συν το εικοσάλεπτο με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί, δηλαδή, να ξεπεράσει τους 50 βαθμούς, που για τη συγκεκριμένη ομάδα, όπως την περιμέναμε το καλοκαίρι, δε θα είναι άσχημη συγκομιδή και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα μπορούσε να της χαρίσει έως και την τέταρτη θέση.

Ας τα έχουμε και αυτά στο μυαλό μας πριν κάνουμε την οποιαδήποτε αρνητική κριτική σε μια ομάδα που εξακολουθεί να ζει με προβλήματα και ψάχνει από κάποιου να ψαχτεί για να βρίσκει κίνητρα να συνεχίζει στον δύσκολο δρόμο που έχει μπει.

ΥΓ: Ο Μακέντα δεν είναι σέντερ φορ των 20 γκολ, όπως είπε και ο Δώνης, αλλά είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας προσφέρει μερικές στιγμές μαγείας. Όπως έκανε με τον Ατρόμητο τον περασμένο Δεκέμβριο, με τον Παναιτωλικό στο γκολ Κυπέλλου, αλλά περισσότερο με το υπέροχο γκολ που έβαλε στη Ριζούπολη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από