Αυξάνεται τουλάχιστον 500.000 € το μπάτζετ του ΠΑΟ

Όχι όπως νομίζει και θα ήθελε ο καθένας. Η αξιολόγηση του ρόστερ στον ΠΑΟ θα είναι και σε αναλογία προσφοράς-κόστους.

Πόσο θα αυξηθεί το κόστος του ΠΑΟ, ώστε να είναι πιο ανταγωνιστική τη νέα σεζόν; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τους Δώνη, Νταμπίζα, τον κόσμο της ομάδας και τους δημοσιογράφους.

Το μπάτζετ, λοιπόν, αυξάνεται, αλλά όχι όπως νομίζουν όλοι… Ο τεχνικός του ΠΑΟ το ανέφερε στην πρόσφατη παρουσία του στην ΕΡΤ, αλλά ενδεχομένως ελάχιστοι να έδωσαν σημασία. Είναι από τα σημαντικά θέματα, που ο καθένας μπορεί να προσπεράσει. Κακώς. Το μπάτζετ του «τριφυλλιού», όπως είναι τώρα τα πράγματα, τη νέα σεζόν θα είναι αυξημένο κατά μισό εκατ. ευρώ. Τουλάχιστον. Εννοείται, σε ό,τι αφορά το μεικτό κόστος. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες, ενώ ορισμένες πηγές ανεβάζουν το μεικτό κόστος στις 700.000-800.000 ευρώ.

Πολύ απλά στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου ή ακόμα και σε κάθε έτος που συνεχίζει μία ομάδα τη συνεργασία της με έναν ποδοσφαιριστή, υπάρχει αύξηση αποδοχών. Αυτό μπορεί κάποιος οπαδός ή δημοσιογράφος να το παραβλέψει, αλλά δεν μπορεί να το κάνει η διοίκηση και τα στελέχη. Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής. Διότι εκτός από το οικονομικό, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και στην αξιολόγηση, στις αποφάσεις που θα πάρουν.

Αν για παράδειγμα, ο Γιόχανσον φέτος παίρνει περίπου 250.000 ευρώ (χωρίς τα μπόνους), τη νέα σεζόν μπορεί να προβλέπεται να πάρει 300.000 ευρώ. Ο Κουρμπέλης έχει γραφτεί ότι εισπράττει κοντά στις 250.000 ευρώ. Απ’ ό,τι αναφέρουν οι πληροφορίες φέτος ξεπερνάει με τα μπόνους καθαρά τις 300.000 ευρώ και την επόμενη σεζόν υπάρχει κι άλλη αύξηση. Μπορεί να μην είναι τεράστια για τον αρχηγό και για οποιονδήποτε συμπαίκτη του, ωστόσο, παραμένει αύξηση.  Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Δώνης μίλησε ξεκάθαρα για τις αυξήσεις που υπάρχουν. Αυτές, λοιπόν, μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Ν’ αναφέρουμε ένα ακόμα παράδειγμα. Ο Άλτμαν φέρεται να έχει αποδοχές κοντά στις 200.000. Έχασε φέτος μεγάλο μέρος της περιόδου και μπορεί οποιοσδήποτε να σκεφτεί ότι αξίζει τη νέα σεζόν να τον δούμε από την αρχή. Αν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει, από τη στιγμή που θα είναι υγιής. Μπορεί, όμως, του χρόνου ν’ αυξάνεται το συμβόλαιο στις 250.000 ευρώ και να σκεφτεί ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής για τον Ισραηλινό και οποιονδήποτε παίκτη:

«Μου έδωσε τόσα για τα συγκεκριμένα χρήματα που κοστίζει. Μπορεί να μου δώσει περισσότερα, ενώ θα έχει μεγαλύτερο συμβόλαιο; Αξίζει να τον κρατήσω ή να ψάξω κάτι άλλο;». Αυτά με λίγα λόγια απασχολούν τον Νταμπίζα και τον Δώνη, που ξέρουν ότι το μπάτζετ, αν παραμείνει ίδιο το ρόστερ, αυξάνεται από τα 5,5-6 εκατ. ευρώ κοντά στα 6,5 εκατ. χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. Δεν τα σκέφτονται τώρα φυσικά. Τα γνώριζαν. Προσθέστε σ’ αυτό τις ανανεώσεις ή για την ακρίβεια τις επεκτάσεις των συμβολαίων. Ο Μπουζούκης και ο Χατζηγιοβάνης έχουν καθαρές ετήσιες αποδοχές 40.000 ευρώ και διπλασιάζονται με τα μπόνους. Για να επεκτείνεις τη συνεργασία με τα ταλέντα σου και να τα δέσεις, χωρίς να κινδυνεύεις να βρεθούν… αρπακτικά, θα πρέπει να τους κάνεις μία γενναία αύξηση. Μπορεί να μην τους πας από τις 40.000 στις 300.000 ευρώ, αλλά θα υπερβείς δεδομένα τις 100.000 ευρώ. Όλα αυτά σημαίνουν αύξηση του κόστους.

Γίνεται αντιληπτό, ότι δεν είναι ένα απλό ζήτημα για να το προσπεράσει ο καθένας. Γι’ αυτό ο κάθε φίλος του ΠΑΟ θα πρέπει να κάνει υπομονή. Εννοείται ότι το πιο σημαντικό είναι να ενισχυθεί η ομάδα. Να έρθουν ποιοτικοί παίκτες. Αλλά απαιτείται  αυτοσυγκράτηση. Δυστυχώς δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά ματς, ωστόσο, αυτό δίνει άνεση χρόνου για προσεκτικές κινήσεις. Ό,τι κι αν ακούγεται για το μπάτζετ, λοιπόν, μπορεί να είναι άκαιρο. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες. Θα υπάρχει ένα πλαφόν σίγουρα (μάξιμουμ ίσως τα 7,5-8 εκατ. ευρώ), όμως, τα χρήματα που θα μπορούν να διαχειριστούν οι Νταμπίζας, Δώνης μπορεί ν’ αυξομειώνονται ανάλογα με το κόστος των αποδεσμεύσεων, των ανανεώσεων και ίσως κάποιας πώλησης…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από