Το στοίχημα του Δώνη

Η νέα σεζόν θα είναι πιο απαιτητική για τον τεχνικό του Παναθηναϊκού, ο οποίος θέλει να δείξει ότι με καλύτερες συνθήκες μπορεί να κάνει έργο.

Ο Γιώργος Δώνης σαφώς και είχε αρκετά ελαφρυντικά φέτος. Βρήκε καλύτερες συνθήκες οικονομικά από τον προκάτοχό του Μαρίνο Ουζουνίδη, αφού οι παίκτες πληρώνονταν στην ώρα τους, αλλά είχε ένα μετριότατο ρόστερ κι επιπλέον υπήρχε και η αφαίρεση βαθμών από το ξεκίνημα, που αποτέλεσε τροχοπέδη στην προσπάθεια για την πεντάδα.

Ο έμπειρος προπονητής, πάντως, με τις όποιες αδυναμίες είχε το έμψυχο δυναμικό, είχε τον Παναθηναϊκό εντός βασικού στόχου μέχρι και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκεί η νέα αφαίρεση βαθμών ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Από το ματς με τον ΟΦΗ κι έπειτα υπήρξε δυσαρέσκεια σε μερίδα του κόσμου και προς το πρόσωπό του. Αυτός ο αγώνας άφησε τα σημάδια του, ωστόσο, το ζητούμενο είναι το μέλλον. Αυτό που θα συνεχίσει να χτίζει με τον Νταμπίζα.

Η νέα περίοδος σαφώς θα είναι πιο απαιτητική για όλους. Ο Δώνης θα έχει ένα πιο ποιοτικό ρόστερ στα χέρια του, αφού δεν υπάρχει περιορισμός μεταγραφών κι επιπλέον αφαίρεση βαθμών. Στόχος θα είναι να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο το «τριφύλλι» και γενικά να τερματίσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στη βαθμολογία. Και φυσικά να φτάσει στο κύπελλο όσο πιο μακριά γίνεται. Γιατί όχι ακόμα και στην κατάκτησή του. Το μπάτζετ και τη νέα περίοδο δεν θα είναι ανάλογο του μεγέθους του Παναθηναϊκού, όμως, στα δύσκολα θα κληθεί ο Δώνης να δείξει τι μπορεί να καταφέρει. Ο 49χρονος τεχνικός κάνει καλή προπόνηση, έχει μοντέρνες ιδέες, έχει πίστη στις ικανότητές του και έδειξε φέτος ότι μπορεί να διατηρήσει ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Στον Παναθηναϊκό, βέβαια, μετράνε και τα αποτελέσματα. Την ερχόμενη περίοδο θα πρέπει να συνδυάσει την εξέλιξη των νεαρών που έπαιξαν φέτος, την ανάδειξη ορισμένων ακόμα παιδιών από την Ακαδημία με περισσότερες νίκες. Ειδικά εκτός έδρας. Το «τριφύλλι» εφόσον λυγίσει τον Παναιτωλικό θα έχει δέκα νίκες εντός. Δεν είναι κακή επίδοση με τα προβλήματα και το ρόστερ που διέθετε. Αλλά εκτός έδρας είχε μόλις τέσσερις νίκες. Αυτό θα πρέπει να το βελτιώσει. Να αρχίσει η ομάδα να έχει ισορροπία και να φανερώνει τη δυναμική της σε κάθε έδρα, κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Ο Δώνης γνωρίζει ότι η φετινή σεζόν είναι μεταβατική και τη νέα περίοδο θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να είναι πιο ανταγωνιστικός. Να πετύχει στόχους και να ανέβει η αξία των παικτών του. Είναι μία χρονιά στοίχημα για όλους αυτή που θα έρθει. Κυρίως για τον προπονητή του. Θέλει, άλλωστε και ο ίδιος να πετύχει όσο τίποτα άλλο στον Παναθηναϊκό. Σε δύσκολες συνθήκες να φανερώσει την αξία του. Φέτος όλοι αποθέωναν το έργο του στον πρώτο γύρο, στη συνέχεια υπήρξε μούδιασμα. Είναι, λοιπόν, η ευκαιρία του να αρχίσει να γράφει ιστορία. Να είναι αυτός που θα οδηγήσει ξανά τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη, εκεί που ο ίδιος έζησε βραδιές δόξας και θα μείνει για πολλά χρόνια στον σύλλογο. Φέτος ήταν η αφετηρία, τα πρώτα βήματα, από του χρόνου πρέπει να αρχίσει το σπριντ. Γνωρίζει από ταχύτητα, το θέμα είναι να μην σκοντάψει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από