Κόκκινος γαλαξίας!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να φέρνει στην ομάδα του παίκτες με πολύ σημαντική διαδρομή στο ποδόσφαιρο που του προσδίδουν ξεχωριστή αίγλη!

Έχει γίνει συνήθεια η μάζωξη των οπαδών του Ολυμπιακού στο προαύλιο των γραφείων της Πλατείας Αλεξάνδρας για την υποδοχή ενός ξεχωριστού ποδοσφαιριστή. Το αεροδρόμιο που ήταν το «παλιό έθιμο» πέφτει άλλωστε αρκετά μακριά από τη στιγμή που από την παραλιακή έχει μετακομίσει στο Μαρκόπουλο, για αυτό και βολεύει η υποδοχή στο Πασαλιμάνι…

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έρχεται να προστεθεί ως ένας ακόμη κρίκος στη «χρυσή αλυσίδα» των παικτών που έχοντας πραγματοποιήσει μία σημαντική διαδρομή στο ποδόσφαιρο θα βάλουν στη συλλογή τους και την ερυθρόλευκη φανέλα.

Κι αν ξεφυλίσσουμε το άλμπουμ με τα αστέρια του Ολυμπιακού θα ξεκινήσουμε στην πρόσφατη εκδοχή της ιστορίας από τα πέτρινα χρόνια, όταν έπαιξαν με τα χρώματά του παίκτες όπως ο Λάγιος Ντέταρι, ο Όλεγκ Προτάσοφ ή ο Γκενάντι Λιτόφτσενκο. Τους βλέπαμε μόνο στην… τηλεόραση και τους είδαμε και στα γήπεδα της χώρας μας.

Και να ήταν μόνον αυτοί; Ακολούθησαν ο Τζιοβάνι, ο Ριβάλντο, ο Ζάχοβιτς, ο Καρεμπέ, ο Ζε Ελίας και πιο… πρόσφατα ήρθαν ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο Άριέλ Ιμπαγάσα, ο Εστέμπαν Καμπιάσο, ο Ερίκ Αμπιντάλ, γύρισε και ο Τουρέ-κι όλο και κάποιον θα έχουμε ξεχάσει.

Αποτελεί πάγια τακτική του Ολυμπιακού να δίνει τη φανέλα του σε τέτοιου τύπου παίκτες όπως τώρα ο Ματιέ Βαλμπουενά. Το ξέρει ότι με αυτούς ανεβαίνει το επίπεδο της ομάδας του, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του συλλόγου του στο βιογραφικό των συγκεκριμένων παικτών.

Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία στο πάντα απαιτητικό κοινό του να δει στο Καραϊσκάκη αυτούς που θαυμάζουν όλοι και να παρακολουθεί μοναδικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις-μέχρι και ο Ντιέγκο Μαρανόντα έχει λάβει μέρος σε φιέστα των ερυθρόλευκων.

Κι ακόμη και στην περίπτωση που δεν ανταποκρίνονται όλοι στο βαθμό που αναμενόταν και πάλι δεν πάει χαμένη η «λάμψη» που δίνουν στην ομάδα, ακόμη και στην καθημερινότητά της. Λίγο πράγμα είναι που ο Αμπιντάλ, αποτελεί ξανά μέλος της  Μπαρτσελόνα, όπως και οι Βαλβέρδε-Σεγκούρα που έχουν περάσει κι αυτοί από το Ρέντη;

Ή μήπως δεν αισθάνθηκαν διαφορετικά ο Καμαρά, ο Σισέ, ο Μεριά κι όλοι οι υπόλοιποι όταν πήγαιναν για προπόνηση έχοντας δίπλα τους έναν παίκτη σαν τον Τουρέ, με την καριέρα σε Μπάρτσα και Μάντσεστερ Σίτι;

Δεν είναι και τόσο… συνηθισμένο, ενώ σημειώστε ότι οι ερυθρόλευκοι κρατάνε τη «σύνδεσή» τους με όλους αυτούς τους παίκτες ή τους προπονητές και μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας τους και με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται σε περίοπτη θέση στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο της Ευρώπης.

Για να συμβούν βέβαια όλα αυτά θα πρέπει να διαθέτεις κι έναν ιδιοκτήτη όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης που δεν θα «ζυγίσει» το θέμα του οικονομικού και θα κάνει το κέφι του κόσμου, ταυτίζοντας τα «θέλω» τα δικά του με αυτά των οπαδών της ομάδας. Πως αλλιώς;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από