Το story της παραμονής Βαρέλα στον ΠΑΟΚ

Ο φευγάτος μέχρι χθες Φερνάντο Βαρέλα, πήρε την απόφαση να μείνει στην Τούμπα για τα επόμενα τρία χρόνια. Διαβάστε στο «10» το story της παραμονής του έμπειρου αμυντικού από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Βρέθηκε με τα δύο πόδια εκτός Τούμπας. Διάβασε τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα των συμπαικτών του στα social media. Είδε τον αγαπημένο του προπονητή Ράζβαν Λουτσέσκου, να τον παρακινεί να μείνει. Είδε τα δάκρυα στα πρόσωπα των παιδιών του όταν τους ανακοίνωσε ότι σύντομα θα πρέπει να φύγουν από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Περίμενε να δει τις υποσχέσεις που του έδινε ο μάνατζερ του ότι θα φέρει προτάσεις με πολλά μηδενικά από τη Σαουδική Αραβία. Όλα αυτά τα γεγονότα που συνέβησαν στον Φερνάντο Βαρέλα σε διάστημα μιας εβδομάδας, τον έκαναν να «λυγίσει» ψυχικά και να ξανά σκεφτεί την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα. Ο 31χρονος αμυντικός, κόντεψε να χάσει τον ύπνο του καθώς έβλεπε τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από τον ΠΑΟΚ.

Ο Βαρέλα από την πρώτη στιγμή που έκατσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ανθρώπους του Δικεφάλου αναζήτησε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο. Ως πατέρας τριών παιδιών ήθελε να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένεια του. Αν αυτό ήταν στην Τούμπα θα ήταν ακόμη καλύτερα και για τον ίδιο.

Όταν είδε πως οι συζητήσεις δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα αποφάσισε να βάλει ένα τέλος με του Ασπρόμαυρους. Το διαζύγιο σχεδόν είχε βγει και το μόνο που έμενε ήταν να ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του για να μπει ο επίλογος. Ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι πίστεψε στα όσα του είχε υποσχεθεί ο εκπρόσωπος του πως θα φέρει προτάσεις από Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία, καλύτερες απ’ αυτή του ΠΑΟΚ.

Όταν όμως διαπίστωσε πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι όπως του είχε υποσχεθεί ο ατζέντης του, τότε το πράγμα άρχισε να ζορίζει για τον Βαρέλα που βρέθηκε ξαφνικά ξεκρέμαστος, έχοντας να αντιμετωπίσει και την οικογενειακή γκρίνια. Η μοναδική λύση για να ηρεμήσει ήταν να ξαναρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τον ΠΑΟΚ και να καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Πως όμως θα το πετύχαινε αυτό όταν στο Δικέφαλο ήταν ενοχλημένοι με την στάση του, αλλά και από το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον Γιώργο Σαββίδη είχαν λίγο ψυχραθεί. Αποφάσισε να ζητήσει την βοήθεια ενός συμπαίκτη, στο όνομα του οποίου πίνουν όλοι νερό στον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν ο Αντελίνο Βιερίνια. Ο αρχηγός των Ασπρόμαυρων δέχθηκε να βοηθήσει, παίρνοντας αμέσως τηλέφωνο την οικογένεια Σαββίδη. Φυσικά, η οικογένεια Σαββίδη μην έχοντας κάποιο προσωπικό θέμα με τον παίκτη μπήκε και πάλι σε συζητήσεις με τον Ιβάν Σαββίδη και τον γιο του Γιώργο.

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν στα γραφεία της Τούμπας και συζήτησαν εκ’ νέου την προοπτική συνεργασίας. Η πρόταση που αποδέχθηκε ο Βαρέλα είναι για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας, που θα του αποφέρει ετήσιες αποδοχές ένα εκατομμύριο ευρώ συν μπόνους. Τα μπόνους αφορούν κατάκτηση πρωταθλήματος, κυπέλλου, ενώ αφορούν και την πρόκριση της ομάδας του Δικεφάλου στους ομίλους του Champions League. Επίσης υπάρχει και μπόνους συμμετοχών. Ουσιαστικά ο Βαρέλα αποδέχθηκε την πρόταση που είχε απορρίψει πριν από μερικές ημέρες.

Ο Βαρέλα, το πρώτο πράγμα που έκανε μετά τη συμφωνία με τον ΠΑΟΚ ήταν να πάει στο σπίτι του και να ανακοινώσει το ευχάριστο γεγονός. Ήξερε πως τα αγόρια του θα τρελαθούν στο άκουσμα της είδησης. Όμως αυτό που είδε και το δημοσιοποίησε στα social media ήταν κάτι πιο δυνατό. Ο Γκουστάβο, ο Τόμας και ο Λορέντσο άρχισαν να κλαίνε από χαρά, γιατί ο μπαμπάς τους τους έκανε το χατίρι και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τούμπα και αυτοί δεν θα αποχωριστούν τους φίλους τους και φυσικά τον ΠΑΟΚ που τόσο πολύ αγαπούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από