Παναθηναϊκός : Παίρνει ρίσκο, αλλά έχει – ακόμα – χρόνο

Ο Παναθηναϊκός επιλέγει να καθυστερήσει προκειμένου να βρει εκείνες τις μεταγραφές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Ένα... ελεγχόμενο ρίσκο, από τη στιγμή που είμαστε ακόμα στις αρχές Ιουλίου.

Δε χρειάζεται να είσαι μάγος για να καταλάβεις τη μεγάλη ανησυχία του κόσμου σχετικά με το τι Παναθηναϊκό θα δούμε την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δε χρειάζεται να κάνεις κάποια… τεράστια μαντεψιά για να αντιληφθείς πως σε οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου αν δεν είχε γίνει κάποια μεταγραφή στις 5 Ιουλίου (εκτός αν είσαι η Σίτι του Πεπ), θα χτυπούσαν… καμπανάκια.

Φάνηκε και από τις ερωτήσεις των περισσότερων αναγνωστών του «10» στο χθεσινό live chat που κάναμε. Οι περισσότεροι μιλούσαν για μεταγραφές, για ανανεώσεις, γιατί καθυστερούν τα θέματα, πότε θα έχουμε εξελίξεις.

Η ίδια ανησυχία δεν υπάρχει πάντως εντός της ομάδας. Ο Νταμπίζας συνεχίζει τις επαφές καθημερινά, οι πληροφορίες λένε πως είναι κοντά στο να συμφωνήσει με δύο ποδοσφαιριστές και πως μέχρι να αναχωρήσει η ομάδα για την Ολλανδία θα έχει τρεις νέους παίκτες ο Δώνης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι τις αρχές Αυγούστου ο Παναθηναϊκός θα έχει καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταγραφικών του αποκτήσεων. Θα έχει πάρει 5-6 νέους παίκτες. Η έως τώρα πορεία δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για κάτι τέτοιο, αλλά μην ξεχνάμε κάτι πολύ βασικό: όσο ο χρόνος περνάει, τόσο οι τιμές θα πέφτουν. Και θα έρχονται στα μέτρα του Παναθηναϊκού, τα οποία είναι αλήθεια πως είναι πολύ χαμηλά όσον αφορά την τιμή, αλλά όχι την αξία.

Προτιμούν στον Παναθηναϊκό να καθυστερήσουν, αλλά να βρουν παίκτες που θα ανεβάσουν την ποιότητα της ομάδας. Ρίσκο είναι και κανείς δεν ξέρει αν θα τους βγει. Ωστόσο, από το να πάει ο Δώνης σε μια επιλογή όπως του Φετφατζίδη, που μπορούσε να τον αποκτήσει όποτε ήθελε, προτιμά να περιμένει, να τον χάσει (ήταν τρίτη του επιλογή για τα εξτρέμ) και να παλέψει 1-2 άλλες περιπτώσεις πολύ καλύτερες.

Το ρίσκο λοιπόν που παίρνουν στον Παναθηναϊκό είναι μεγάλο, αλλά εν γνώσει τους. Θα πρέπει πάντως να σκεφτούμε και πως μπορεί να μην έχει γίνει καμία μεταγραφή, αλλά ο χρόνος είναι μεγάλος. Μόλις προχθές ξεκίνησε η προετοιμασία, ενώ τα επίσημα παιχνίδια είναι σε 50 μέρες από σήμερα. Υπάρχει, λοιπόν, άπλετος χρόνος και μεταγραφές να γίνουν και να ενσωματωθούν οι παίκτες και να δουλέψει ο Δώνης όπως εκείνος επιθυμεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από