Τρομάζει ο νέος ΠΑΟΚ

Χορταστικός, απολαυστικός, αλλά και σύγχρονος είναι ο νέος ΠΑΟΚ του Φερέιρα. Ο Πορτογάλος έφτιαξε μια ομάδα που δείχνει να είναι ικανή να πετύχει έναν άθλο, παίρνοντας την πρόκριση από τον Άγιαξ για τα play off του Champions League.

Η αλλαγή προπονητή που είχαμε στο Δικέφαλο στα τέλη Ιουνίου, τελικά του βγήκε σε καλό. Τόσο δημιουργικό, τόσο παραγωγικό ΠΑΟΚ, βλέπουμε πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία του. Στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι με την Φορτούνα Σιτάρντ, επί Ολλανδικού εδάφους, η ομάδα του Αμπελ Φερέιρα ήταν να την πιείς στο ποτήρι. Πέτυχε 5 πανέμορφα γκολ ενώ έχασε άλλα τόσο σε έναν αγωνιστικό χώρο βαρύ από τη δυνατή βροχή. Οι Ασπρόμαυροι έδειξαν τα κοφτερά τους δόντια και εμφανίζονται έτοιμοι να «κατασπαράξουν» όποια ομάδα βρεθεί στο δρόμο τους.

Ο ΠΑΟΚ, τρόμαξε ακόμα και τους ανθρώπους του Άγιαξ που βρέθηκαν στο γήπεδο για να τον κατασκοπεύσουν. Οι σημειώσεις που κρατήθηκαν ήταν πολλές και σίγουρα θα αναλυθούν από το τεχνικό τιμ του Αίαντα που βλέπει ότι το έργο τους δεν θα είναι καθόλου εύκολο και η πρόκριση είναι 50-50. Ειδικά μέσα στην Τούμπα που οι συνθήκες θα είναι πολύ δύσκολές. Όχι μόνο λόγω της ζέστης που πιθανότατα να έχουν το βράδυ στις 6 Αυγούστου, αλλά και της ατμόσφαιρας που θα δημιουργήσουν οι χιλιάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς με αφορμή πάντα το φιλικό με την Φορτούνα, που ουσιαστικά ήταν η πρόβα τζενεράλ, ενόψει Άγιαξ έδειξαν ότι έχουν σε τρομερή κατάσταση τα περισσότερα ατού της ομάδας. Πρώτος και καλύτερος ο Τσούμπα Άκπομ. Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε τέσσερα τέρματα δείχνοντας πως είναι πιο «καυτός» από ποτέ. Αυτή η εμφάνιση θα βοηθήσει ψυχολογικά τον επιθετικό του Δικεφάλου για την συνέχεια. Είναι αλήθεια πως έψαχνε μια τέτοια εμφάνιση από την περσινή χρονιά στην μετά Πρίγιοβιτς εποχή, όμως του ήρθε τώρα καπαρώνοντας ταυτόχρονα και την φανέλα του βασικού επιθετικού για τη νέα χρονιά.

Τι να πει κανείς για τον Ομάρ Ελ Καντουρί. Ο Μαροκινός άσος επικρίθηκε όσο κανείς άλλος ποδοσφαιριστής της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια. Η εμμονή του Λουτσέσκου να τον βάλει πότε αριστερά στα φτερά και πότε στον άξονα δεν τον βοήθησε. Το αντίθετο, τον πήγε πίσω αγωνιστικά. Ο Φερέιρα τον τοποθέτησε στη θέση «8» και αμέσως φάνηκε η διαφορά. Έχει απίστευτη κάθετη πάσα, ενώ είναι από τους παίκτες που βλέπουν συνεχώς γήπεδο. Δεν κουράζει την μπάλα με ανούσιες τρίπλες. Του αρέσει να παίζει γρήγορα τη μπάλα.

Πρώτο δείγμα θετικό και για τον «The beast II» Άντερσον Εσίτι. Ο Νιγηριανός μέσος στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα δικαιολόγησε τους λόγους που στον ΠΑΟΚ δαπάνησαν τόσα εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρουν από την Γάνδη. Μπορεί στο ξεκίνημα να είχε λίγο τρακ, όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαινε και έδειξε μια σταθερότητα, αλλά και μια πολύ καλή συνεργασία με τον Ελ Καντουρί. Είναι γρήγορος χωρίς τη μπάλα στα πόδια, αλλά και απροσπέλαστος.

Κάθε χρόνος και καλύτερος γίνεται ο Λέο Ζαμπά. Αυτή η χρονιά θα είναι του Βραζιλιάνου επιθετικού. Έχει τόσο πολύ στο ρόλο του που έχει συνεπάρει τους γύρο του. Με την Φορτούνα μπορεί να μην πέτυχε γκολ όμως είχε πολλές ασίστ, ταχύτητα και εμπειρία στο παιχνίδι του. Το θεωρώ δεδομένο πως το χειμώνα οι προτάσεις από το εξωτερικό θα «πέφτουν» βροχή και όποια δώσει τα 20 εκατ. ευρώ που είναι η ρήτρα του θα τον κάνει δικό της.

Τι μπορεί να πει κανείς για τον… μαέστρο Ντίεγκο Μπίσεσβαρ, αλλά και για Δημήτρη Πέλκα που ως αρχηγός της ομάδας έχει γίνει πιο ώριμος στο παιχνίδι του.

Το μοναδικό θεματάκι που δείχνει να υπάρχει είναι αυτό στην άμυνα. Αν εξαλείφουν τα ατομικά λάθη και δουλευτεί η ομάδα περισσότερο στα στημένα τότε να ετοιμάζεστε για μεγάλες βραδιές, μαγικές!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από