AEK: Όταν μιλάει ο Λιβάγια, τα συστήματα του Καρντόσο μπορούν να περιμένουν…

Ο Κροάτης επιθετικός μπορεί να «καθαρίσει» για τους συμπαίκτες είτε παίρνει άδεια και ξεκουράζεται στην πατρίδα του την ώρα που οι υπόλοιποι ιδροκοπούν και μαθαίνουν νέα πράγματα από τον προπονητή τους. Ο Λιβάγια που ίσως να έχει μείνει ακόμα στα παλιά, έδωσε νόημα στην υπεροχή που πράγματι είχε ΑΕΚ από την Κραϊόβα.

Hταν ζήτημα κλάσης. Αν όχι της ΑΕΚ συνολικά, τουλάχιστον του Μάρκο Λιβάγια. Όταν ο Κροάτης μπήκε στο γήπεδο άλλαξαν οι ισορροπίες του ματς. Ο Μιγκέλ Καρντόσο μπορεί να έχει συγκεκριμένα πράγματα στο κεφάλι του, θέλει να βλέπει την ομάδα του να αναπτύσσεται με τον δικό του τρόπο κουβαλώντας την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Καλά είναι όλα αυτά κι ίσως με την πάροδο του χρόνου να φέρουν αποτελέσματα.

Μέχρι τότε όμως, χρειάζονται παίκτες στο γήπεδο που να κάνουν την διαφορά και να μπορούν βγαίνοντας πάνω από τα συστήματα να καθαρίζουν για τους συμπαίκτες και την ομάδα τους.

Τέτοια περίπτωση είναι ο Κροάτης επιθετικός είτε βρίσκεται σε καλή κατάσταση είτε όχι. Είτε παίρνει με ευσυνειδησία μέρος στις προπονήσεις είτε παίρνει άδεια και ξεκουράζεται στην πατρίδα του την ώρα που οι υπόλοιποι ιδροκοπούν και μαθαίνουν νέα πράγματα από τον προπονητή τους. Ο Λιβάγια που ίσως να έχει μείνει ακόμα στα παλιά, έδωσε νόημα στην υπεροχή που πράγματι έχει ως ομάδα η ΑΕΚ από την Κραϊόβα.

Την πρώτη φορά σημάδεψε το κεφάλι του Πέτρου Μάνταλου και την δεύτερη με ωραίο σουτ σιγούρεψε τη νίκη και επί της ουσίας σφράγισε την πρόκριση. Θα κινηθεί ελεύθερος μέσα κι έξω από την περιοχή. Αν έχει οίστρο θα καθαρίσει το ματς. Αν όχι θα έχουμε στο τέλος της αναμέτρησης έναν αγανακτισμένο προπονητή που άλλα λέει κι άλλα γίνονται.

Ο Λιβάγια δεν μπαίνει σε καλούπια. Είτε του πει ο Καρντόσο να παίξει σέντερ φορ είτε του πει να παίξει εξτρέμ τα λόγια του θα χάσει. Το κλασσικό 4-3-2-1 που εφαρμόζει ο Πορτογάλος κόουτς  δεν έχει θέση που να ταιριάζει ο Λιβάγια.

Κι από τη στιγμή που πίσω από τον σέντερ φορ θα παίζει ο εκλεκτός του προπονητή και ταλαντούχος Ζεράλδες  ο Λιβάγια πολλές φορές θα είναι ανάθεμα κι άλλες τόσες ευλογία.

Μιλάμε τόση ώρα για τον Κροάτη επιθετικό και δεν έχουμε πει κουβέντα για την άμυνα. Ένα ακόμα παιχνίδι που η Ένωση δεν δέχτηκε γκολ. Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα που παίζει χωρίς τον βασικό της στόπερ ο οποίος βέβαια είναι τις περισσότερες μέρες στα φυσιοθεραπευτήρια και τις λιγότερες στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο Σβάρνας αντικατέστησε μια χαρά τον Τσινγκρίνσκι και ο Σιμόες με τον Σιμάο έκαναν εξαιρετική ανασταλτική δουλειά.

Η ΑΕΚ έχει καπαρώσει την πρόκριση και δίνει πολύτιμους βαθμούς στην Ελλάδα. Μπορεί η νίκη να μην ήρθε μέσα από τα συστήματα του Καρντόσο αλλά αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει τον ίδιο. Την ομάδα και τον κόσμο της που πανηγυρίζουν τους ικανοποιεί ότι ο Λιβάγια γύρισε κεφάτος και ουσιαστικός…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από