Ολυμπιακός: Της αμύνης τα παιδιά πάνε στα «αστέρια»!

Ο Μαρτίνς έφτιαξε έναν Ολυμπιακό που είναι «μπετόν» πίσω με την προσθήκη του γίγαντα Σεμέδο. Ήξερε πως το γκολ θα έρθει από την ποιότητα της ομάδας. Με εγγυητή τον Σα ο Θρύλος προελαύνει για τα «αστέρια» με 7-0 γκολ. Και τώρα Κράσνονταρ!

Ο Ολυμπιακός είναι φύση επιθετική ομάδα. Πολλές φορές έχει «πληρώσει» το DNA του, ειδικά σε ευρωπαϊκούς αγώνες. Είναι αρκετά τα παραδείγματα. Ένα που μου έρχεται στο μυαλό του το 1-2 με την Μέταλιστ.

Αλλά τι τα θυμάμαι τώρα, «μαύρα» βράδια, σε μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό; Σε μια βραδιά που ξανά, όπως στην Πόλη, στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός τα χρειάστηκε, όμως στην επανάληψη βρήκε τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» το ματς με τον γίγαντα Σεμέδο και να το «τελειώσει» με τον… τρελό Γαλάτη, Ματιέ Βαλμπουενά που εκμεταλλεύτηκε άψογα το πέναλτι που κέρδισε ο «τούρμπο» Ραντζέλοβιτς!

Μια πρόκριση ακόμη για τον Ολυμπιακό, ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή στην διοργάνωση που αξίζει, στην διοργάνωση που ξέρει μόνο αυτός τον τρόπο να παίζει.

Επόμενος και τελευταίος αντίπαλος για να είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η εντυπωσιακή Κράσνονταρ που σόκαρε την Πόρτο με το τεράστιο διπλό με 2-3. Και που από μόνο του αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλο ζόρι περιμένει τον Ολυμπιακό.

Μπορεί η Πόρτο να ήταν στα χαρτιά ο πιο δυνατός αντίπαλος, όμως οι Ρώσοι διαθέτουν μια εξαιρετική ομάδα και το απέδειξαν κόντρα στους Πορτογάλους.

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την ερχόμενη Τετάρτη την πρώτη μεγάλη μάχη με πρώτο και βασικό στόχο να κάνει πέντε τα ματς που δεν θα έχει δεχθεί γκολ.

Γιατί η άμυνα είναι αυτή που έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό έως εδώ. Και η άμυνα θα τον πάει στα «αστέρια» που ανήκει!

Ο απίθανος Σα που ήταν και στο Καραισκάκη ανίκητος, κρατώντας τον Ολυμπιακό όρθιο στα δύσκολα και ο «βράχος» του Θρύλου, ο μεγάλος Σεμέδο που θα γράψει ιστορία με τα ερυθρόλευκα!

Η προσήλωση στο αμυντικό παιχνίδι, οι σωστές αποστάσεις και η ψυχραιμία όταν υπήρχε πίεση. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς έχει χαρακτήρα να διαχειριστεί τις δύσκολες καταστάσεις και την ποιότητα που «ξεχειλίζει» για να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το 7-0 που έχει ο Ολυμπιακός στα τέσσερα επίσημα ματς τα λέει όλα.

Η βραδιά ανήκει στον Μαρτίνς και τους παίκτες του. Τον Μαρτίνς που φάνηκε πόσο δίκιο είχε φωνάζοντας για προσοχή απέναντι στους Τούρκους.

Τους Τούρκους που είχαν βγάλει γλωσίτσα πριν το ματς για δύο εύκολες νίκες επί του Ολυμπιακού. Και τελικά δεν γέλασε το χειλάκι τους, ούτε για ένα γκολ.

Μακάρι και οι Ρώσοι να υποτιμήσουν τον Θρύλο. Για να μάθουν και αυτοί να σέβονται…

Υ.Γ. Δεν είναι όλες οι διοργανώσεις για όλους. Ο ΠΑΟΚ το πάλεψε στο Άμστερνταμ και θα μπορούσε κάλλιστα να έχει μεγαλύτερη τύχη αν ήταν πιο προσεκτικός. Τα τρία πέναλτι όμως που έκανε ήταν τόσο μαρς που όταν παίζεις και με τον Άγιαξ δεν έχει τύχη. Βλέπετε οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν συνηθίσει δύο χρόνια τώρα να πηγαίνουν όλα πρίμα με τις διαιτησίες. Και αυτό το πλήρωσαν στο Άμστερνταμ.

Παρόλαυτα έδειξαν πως διαθέτουν μια πολύ δυνατή ομάδα και πως και φέτος θα αποτελέσουν ένα πολύ μεγάλο αντίπαλο για τον Ολυμπιακό. Με τον αέρα του πρωταθλητή και με την αύρα της «εξυγίανσης» άλλωστε στην Ελλάδα τα πράγματα θα είναι για αυτόν διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει την τύχη του που κληρώθηκε με τον Άγιαξ, πληρώνει το γεγονός ότι κατρακύλησε η βαθμολογία του με αποτέλεσμα να είναι στους ανίσχυρους και όχι στους ισχυρούς όπως έπρεπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από