Δημήτρης Μελισσανίδης: Πέτυχε γκολ, μετά το άουτ

Ο Μελισσανίδης έκανε λάθος, το διορθώνει και φέρνει τον Ιλια που είναι ότι καλύτερο μπορούσε να τύχει στην ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης εδώ και καιρό επέμεινε λανθασμένα στον Νίκο Λυμπερόπουλο. Πήρε λίγα πράγματα από τον Λύμπε η ομάδα. Δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου και της αγοράς. Μικρός σε αυτό για ένα τόσο μεγάλο πόστο. Έφυγε μαζί με την αποτυχημένη και επικίνδυνη επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο. Τελικά όπως αποδείχθηκε ευτυχώς έγιναν όλα νωρίς. Μπορεί να ήταν αντιποδοσφαιρικό και λάθος να φέρνεις προπονητή τέλη Μάη και να τον διώχνεις πριν φύγει καν ο Αύγουστος, αλλά ο σύλλογος έφτασε σε οριακό σημείο σε Ελλάδα-Ευρώπη.

Ο Μελισσανίδης μετά τα μεγάλα λάθη του σε πρόσωπα, αποφάσισε ορθά. Τα κλειδιά στον τίμιο και σοβαρό Νίκο Κωστένογλου να τρέξει η ομάδα για όσο χρειαστεί. Λίγο τύχη να έχει ο Κωστέ και θα πάει καλά. Και με ηρεμία να βρεθεί ο επόμενος προπονητής. Πρώτα όμως και αρκετά γρήγορα βρήκε τον αντί-Λύμπε. Ο Ιλια Ιβιτς είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, της αγοράς, των μεταγραφών, Σέρβος, κωλοπετσωμένος. Δεν τον πιάνεις κορόιδο. Και στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό έκανε καλές δουλειές. Και αν στον Ολυμπιακό με την παράγκα σύμμαχο έρρεε το χρήμα και ήταν όλα πιο εύκολα, στην ΑΕΚ του 2004 μετρούσαν και το ευρώ στην Γράμμου.

Και κάπως έτσι φτάσαμε να επιστρέφει μετά το 2007 και τον Φερέρ, ο Ιβιτς στην ΑΕΚ. Σε πιο δυνατή ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Ο Ιβιτς με δυνατές βάσεις μπορεί να λειτουργήσει πολύ πιο αποτελεσματικά. Πιο ώριμος πλέον. 48 έφτασε και πέρασε από πόστα τεχνικού διευθυντή και μάνατζερ. Με τον Μελισσανίδη ταιριάζουν τα χνώτα τους γιατί είναι ποδοσφαιράνθρωποι και κόβει το μάτι τους. Αυτή η κοφτερή ματιά που έχουν οι ποδοσφαιρόμαγκες στην μπάλα. Τέτοια χρειάζεται η ΑΕΚ πλέον.

Η ΑΕΚ έκανε τα λάθη της και έμαθε. Ο Μελισσανίδης έμαθε τα δικά του στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τα πλήρωσε και τώρα αλλάζει ρότα.

ΥΓ: Μέσα στο πανικό από τις εξελίξεις στην ΑΕΚ από την σφαλιάρα στο ΟΑΚΑ, ζαλίστηκα και ξέχασα το VAR στο Καραϊσκάκη με τα… ξεχασμένα πλάνα που συνιστούν αλλοίωση αποτελέσματος και τον γίγαντα πορτιέρο Κνετ του Παναιτωλικού, μιας ομάδας που έκανε μια σαφή και ξεκάθαρη επιλογή πέρυσι να κάνουν κουμάντο άλλοι αντί για αυτούς. Πόσο ίδιοι είστε τελικά…

ΥΓ1: Αυτά που έχει ακούσει και ακούει ο Μελισσανίδης από τον κόσμο της ΑΕΚ, δεν τα άκουσαν ποτέ Μαρινάκης-Ιβάν. Διότι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει κριτική σκέψη και δεν είναι πρόβατο του 5ευρου. στην ΑΕΚ θα είχαν πέσει τα τσιπέντα της Αγιάς Σοφιάς αν ζητούσε έξτρα λεφτά από την τσέπη του κόσμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από