Αυτή η Εθνική είναι «δικό σας» έργο!

Πρώτα την έδιωξαν από την έδρα της, μετά την πήγαν σε… κεκλεισμένων, έφεραν τον εκλεκτό τους στον πάγκο και την αποτελείωσαν. Άλλη μια… επιτυχία του Γραμμένου στην εποχή της «εξυγίανσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η αλήθεια είναι μια. Ποτέ κανείς δεν ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά για την Εθνική μας ομάδα. Ποτέ όμως στο παρελθόν κανείς δεν κατάφερε τόσα… πολλά όσα ο Γραμμένος και οι «δικοί» του. Γυρνώντας τον χρόνο πίσω μπορούμε να θυμηθούμε διαφόρων ειδών Εθνικές ομάδες.

Από το σωτήριο έτος 2001 και μετά όμως η Εθνική Ελλάδας άρχισε να παίρνει την ανηφόρα. Από την ανυποληψία μπήκε με τον Ότο Ρεχάγκελ σε άλλο δρόμο. Κανείς δεν φανταζόταν αυτό που συνέβη στα γήπεδα της Πορτογαλίας το 2004. Η «κόκκινη» ΕΠΟ όπως μας έλεγαν οι «εξυγιαντές» έζησε το ΕΠΟΣ της Πορτογαλίας, την κατάκτηση του Ευρωπαικού πρωταθλήματος.

Και συνέχισε με παρουσίες σε ευρωπαικά πρωταθλήματα έως και τα προημιτελικά, με προκρίσεις σε Μουντιάλ έως και την φάση των 16, με την Ελλάδα να βρίσκεται στις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου «σκαρφαλώνοντας» στο ranking σε θέσεις απίθανες για τα δεδομένα μας!

Τότε που το ελληνικό ποδόσφαιρο που το… είχε διαλύσει ο Ολυμπιακός είχε δύο ομάδες απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έπαιξε ακόμη και με τρεις, έμπαιναν κατευθείαν στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ελληνικές ομάδες και διάφορα άλλα… παλαβά για τα δεδομένα του ποδοσφαίρου της πιο σκοτεινής εποχής που ζούμε τώρα.

Του ποδοσφαίρου που όσοι δεν άντεχαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή το «βάφτισαν» ως… εξυγίανση.

Με μοναδικό στόχο να τον καταστρέψουν, να πάρουν αυτοί την κορυφή και όλα τα άλλα ας διαλυθούν.
Ποια όλα τα άλλα; Το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα δύο χρόνια της σκληρής «εξυγίανσης» άλλωστε έχουμε ζήσει εισβολές με πιστόλια στους αγωνιστικούς χώρους, σοβαρά επεισόδια με διακοπές αγώνων, ματς να κρίνονται στα δικαστήρια, διακοπές πρωταθλημάτων, ωμές παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για χάρη των φίλων της και διάφορα άλλα… εξυγιαντικά.

Συνάμα ζήσαμε και δυστυχώς συνεχίζουμε να ζούμε την απόλυτη διάλυση της Εθνικής μας ομάδας.
Άλλη μια επιτυχία του Βαγγέλη Γραμμένου, για να έρθουμε στον πρωταγωνιστή του «δράματος».

Και η ειρωνεία είναι πως ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει πετύχει απολύτως στο έργο που ανέλαβε ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ πήρε δύο Κύπελλα και πρωτάθλημα μετά από 34 ολόκληρα χρόνια. Πόσο καλύτερα να γινόντουσαν τα πράγματα; Να έπαιζε και Τσάμπιονς Λιγκ; Ε, σε αυτό ακόμη δεν μπορεί να βοηθήσει, με τις ευχές του πάντα και το γούρι που φέρνει στον «δικό του» Ιβάν Σαββίδη, για να μην παρεξηγηθούμε κιόλας.

Καμία όρεξη δεν έχει ο Βαγγέλης Γραμμένος και οι υπόλοιποι της ΕΠΟ να ασχοληθεί με την Εθνική μας ομάδα. Αν είχε, αν τον ένοιαζε, δεν θα έκανε όλα τα χατίρια αυτών που τον βοήθησαν να κάτσει στην καρέκλα που κάθεται.

Ο «δικός μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλης Γραμμένος, ακολούθησε κατά γράμμα τις υποδείξεις – εντολές χωρίς να λογαριάσει για τις επιπτώσεις που ήταν δεδομένο πως θα υπήρχαν στην Εθνική μας.

Μια Εθνική που προσπαθούσε με τον Σκίμπε να βρει ξανά τον εαυτό της. Που κατάφερε να φτάσει μέχρι τα μπαράζ για το Μουντιάλ της Ρωσίας, που έμοιαζε ξανά με ομάδα. Που άφηνε πίσω της την καταστροφή μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας και την αποχώρηση του Σάντος (που είχε φέρει η «κόκκινη» ΕΠΟ) με την διαδοχή του κορυφαίου σε ονόματος προπονητή για την Εθνική, Κλαούντιο Ρανιέρι που όμως όχι απλά δεν «ακούμπησε» αλλά έγραψε την απόλυτη αποτυχία.

Μέχρι να έρθει βεβαίως η ΕΠΟ του «δικού μας» κατά δήλωση Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Γραμμένου, για να αποδείξει πως πάντα υπάρχει πιο χαμηλά.

Η ΕΠΟ της «εξυγίανσης» έβγαλε την Εθνική από την έδρα της, το Καραισκάκη, έδρα που γούσταραν όλοι οι διεθνείς και ο Σκίμπε. Και το χειρότερο την έβγαλε από την έδρα της χωρίς να υπάρχει άλλη!

Μιλάμε για τεράστιο κατόρθωμα ανικανότητας. Η Τούμπα του «δικού του» Ιβάν Σαββίδη δεν άνοιξε ποτέ καθώς δεν άφησαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και δεν ασχολήθηκε ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ με τον Γραμμένο να στέλνει την Εθνική μας στο ΟΑΚΑ να παίζει… κεκλεισμένων των θυρών.

Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε και η ευκαιρία για να «σκουπιστεί» ο Σκίμπε για να έρθει ο Άγγελος Αναστασιάδης. Και να ολοκληρωθεί το «γλυκό». Ο «δικός μας» προπονητής, στην «δική μας» ΕΠΟ. Το χθεσινό ποστάρισμα του Γιώργου Σαββίδη άκρως αποκαλυπτικό για το ποιοι έφεραν τον Αναστασιάδη στην Εθνική.

Και αν δεν ήταν ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς να υπερβούν των αρμοδιοτήτων τους, ο Άγγελος θα ήταν και στην Φινλανδία, αγέρωχος να οδηγεί την Εθνική μας από ήττα σε ήττα. Άλλωστε ουδείς ασχολείται όχι στην ΕΠΟ μόνο αλλά συνολικά στην χώρα.

Η μεγαλύτερη… επιτυχία του Βαγγέλη Γραμμένου είναι πως την έκανε και πάλι ανυπόληπτη την Εθνική. Ο αήττητος ΠΑΟΚ να είναι καλά και όλα τα άλλα δεν έχουν σημασία.

Βάλε και έναν Φαν Σιπ που ως ποδοσφαιριστής ήταν παικτάρα αλλά ως προπονητής δεν έχει… ακουμπήσει και προχωράμε. Μέχρι τον επόμενο προπονητή, μέχρι να φύγουν όλοι όσοι έζησαν την Εθνική μας ως κανονική ομάδα για να μην υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ανάκαμψης.

Να ισοπεδώσουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, να το φτάσουν στα επίπεδα του ποδοσφαίρου που θέλουν για να το κάνουν και ότι γουστάρουν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο της άθλιας εθνικής ομάδας, αποκλεισμένης από τον πρώτο γύρο, της μιας συμμετοχής σε ομίλους ευρωπαικής διοργάνωσης, και αυτή να είναι ο κακός Ολυμπιακός και η «ντροπή της Ελλάδας» όπως είχε ανακοινώσει παλιότερα ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο της «εξυγίανσης». Αυτή είναι η «δική τους» εθνική ομάδα. Και το χειρότερο είναι πως μπορούν ακόμη χειρότερα!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από