Τα καλά του ρούχα, να τα φοράει και τα Σαββατοκύριακα…

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε πίστωση χρόνου και δημιούργησε μια πολύ καλή ομάδα που ο κόσμος την χειροκροτούσε ασταμάτητα τις τελευταίες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος. Αυτή την ομάδα -κι ακόμα καλύτερη- περιμένουν να ξαναδούν στο πρωτάθλημα οι φίλοι του Ολυμπιακού…

Όταν έχεις ως πρώτο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος οφείλεις να «καθαρίζεις» και στα ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός απέναντι στον παθιασμένο Παναθηναϊκό «κόλλησε». Είχε «κολλήσει» και την περασμένη χρονιά αλλά με διαφορετικό τρόπο. Τότε έπαιζε τον αντίπαλο του όπως η γάτα το ποντίκι αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Φέτος δεν είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και αιφνιδιάστηκε από την μαχητικότητα των πράσινων.

Αν έβλεπε κανείς σε βίντεο τα δυο παιχνίδια ίσως, έφτανε στο συμπέρασμα πως η περσινή ομάδα του Ολυμπιακού ήταν καλύτερη από την φετινή. Λάθος, στο οποίο μπορεί να σε οδηγήσει η φωτογραφία της στιγμής. Εχοντας εικόνα συνολική από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, εύκολα καταλαβαίνεις ότι φέτος είναι καλύτερος. Επομένως δεν πρέπει να βγουν συμπεράσματα τα οποία αδικούν την ομάδα και τους παίκτες με τον προπονητή. Είναι όμως, στο δικό τους χέρι να διαλύσουν τις όποιες αμφιβολίες έσπειραν με τις εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα από εδώ και πέρα αρχής γενομένης με το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στην Λαμια.

Την Λαμία που πέρσι είχε «κηδέψει» τον Ολυμπιακό στο κύπελλο. Και φυσικά δεν έχει σημασία ότι ο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε δυο, τρεις ή και περισσότερες αλλαγές στην εντεκάδα. Οταν έχεις ρόστερ αυτής της ποιότητας και του βάθους δεν πιάνει τόπο καμιά διακιολογία περί αλλαγών.Ο Ολυμπιακός με εξαίρεση το ευρύ σκορ επί του Βόλου δεν έχει πιάσει στο πρωτάθλημα απόδοση αντίστοιχη με εκείνες στα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ. Κι εδώ είναι που πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι για να κατακτήσει τον τίτλο ,τέτοια χρειάζεται να είναι η απόδοσή του.

Σαν εκείνες με την Μπασακσεχίρ,  την Κράσνονταρ και την Τότεναμ. Δεν υπάρχει κάποιος άγραφος νόμος που να λέει ότι επειδή πάνε δυο χρόνια χωρίς να έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν θα πάει και τρίτος. Κάθε άλλο. Τρόποι να χάσει το πρωτάθλημα αν και θα είναι ο καλύτερος υπάρχουν και το ξέρει καλά. Κατά συνέπεια, ο δρόμος είναι καλό ποδόσφαιρο μέσα από το οποίο θα έρθουν οι νίκες και οι βαθμοί. Η λογική, φοράμε τα καλά μας μεσοβδόμαδα κα απλά ρίχνουμε κάτι πάνω μας τα Σαββατοκύριακα είναι ο δρόμος που οδηγεί σε μια ακόμα χρονιά χωρίς το τρόπαιο του πρωταθλητή. Ούτε η λογική ότι κάποιοι είναι για τα «δύσκολα» του Τσάμπιονς Λιγκ και κάποιοι άλλοι για τα «ευκολότερα» του πρωταθλήματος μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε πίστωση χρόνου και δημιούργησε μια πολύ καλή ομάδα. Ομάδα που ο κόσμος την χειροκροτούσε ασταμάτητα τις τελευταίες αγωνιστικές του περσινού πρωταθλήματος. Αυτή την ομάδα  κι ακόμα καλύτερη περιμένουν να ξαναδούν στο πρωτάθλημα οι φίλοι του Ολυμπιακού…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από