Ολυμπιακός : Ποιος είναι ο πολυτιμότερος;

Μισή ντουζίνα παίκτες διεκδικούν το βραβείο του MVP για την έως τώρα πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα!

Μπορεί να σκόνταψε αρκετές φορές πριν να προσπεράσει την ΑΕΚ στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου, ωστόσο είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ανέδειξε αρκετούς πρωταγωνιστές στη μέχρι τώρα διαδρομή του.

Κι αυτό θα το συνειδητοποιήσει κανείς αν επιχειρήσει να αναδείξει τον έως τώρα πολυτιμότερο παίκτη του. Η επιλογή δεν είναι καθόλου απλή και ιδού το γιατί: Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πέρασε από αρκετές δοκιμασίες, πιο δύσκολες και από αυτές του… survivor μέχρι να φτάσει να γίνει ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και του πρωταθλήματος -και του «έκλεψε» κι ένα γκολ ο επόπτης. Ούτε ο Μπέντο τον ήθελε, ούτε ο Χάσι, αλλά με τον Λεμονή βρήκε το «παράθυρο» για να μπει στην ενδεκάδα και να αποκτήσει «μόνιμη σύμβαση».

Ο Μάρκο Μάριν διέγραψε περίπου ανάλογη πορεία (δεν τον ήθελαν όλοι οι προπονητές), αλλά στην αντεπίθεση των ερυθρόλευκων με το 6/6 στο τέλος του γύρου ήταν ίσως ο πιο βασικός συντελεστής. Και γκολ και ασίστ και ας παίζει στην άκρη, αν και η θέση του είναι στον άξονα.

Μήπως όμως πέτυχε λίγα ο Λεονάρντο Κούρης; Ένα μόλις χρόνο έπαιξε τη θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας στον ΠΑΣ Γιάννινα και ερχόμενος στον Ολυμπιακό πήρε τη φανέλα στο σπίτι του. Δεν βγήκε ποτέ από την ενδεκάδα και έστειλε τον Μίλιτς προτεινόμενο, ενώ τώρα πια οι κόκκινοι ψάχνουν για παίκτη πίσω από αυτόν.

Κι ο Παπέ Σισέ μπήκε στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, σε τετραγωνικά όπου έχουν εκτεθεί ουκ ολίγοι παίκτες (όπως και έχουν καταξιωθεί ορισμένοι, αν θυμηθούμε τις περιπτώσεις των Μανωλά και Ρέτσου) κι όχι μόνον στάθηκε αλλά σκοράρει κιόλας. Από το πουθενά ήρθε κι αυτός κι όμως καθιερώθηκε σχετικά νωρίς κι ας μην είχε δηλωθεί (όπως και ο Καρίμ) στην ευρωπαϊκή λίστα.

Θα αφήσουμε έξω τον Προτό; Ο Βέλγος τερματοφύλακας βρέθηκε Ρέντη στο… και πέντε των μεταγραφών του Αυγούστου και έδωσε ασφάλεια κάτω από την εστία, από τη στιγμή που ο Καπίνο δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και τέθηκε κι αυτός εκτός ομάδας. Δεν ήταν λίγα τα παιχνίδια όπου πραγματοποίησε σημαντικές επεμβάσεις σε χρόνο, που αν δεχόταν γκολ ο Ολυμπιακός, τότε η εξέλιξη των αναμετρήσεων θα μπορούσε να είχε δυσάρεστο φινάλε για την ομάδα του Λεμονή.

Κι επειδή αν διαβάζει την ιστοσελίδα μας ο… Μπιέλσα, τότε μπορεί και να… σπάσει την οθόνη του υπολογιστή του, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον Αλεξί Ρομαό, ο οποίος έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο μήνα και ακόμη… τρέχει, κι ας κάνει χρήση της εορταστικής αδείας. Και ο Οτζίτζα που έπαιξε δίπλα του πρόσθεσε ποιότητα, όμως έλειψε τον τελευταίο καιρό, λόγω τραυματισμού, και κάπου τον… ξεχάσαμε!

Όπως βλέπετε η ανάδειξη του MVP του Ολυμπιακού σε αυτό το διάστημα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση για αυτό και θα ζητήσουμε τη… βοήθεια του κοινού! Εσείς αλήθεια, ποιον θα ξεχωρίζατε; Ή μήπως θα προχωρούσατε σε κάποια άλλη επιλογή;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από