Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη…

Λεκαβίτσιους, Παππάς και Ντένμον πρέπει να δείξουν και μέσα στη Βαλένθια ότι μπορούν να «φορέσουν» ξανά τα παπούτσια του απόντα Καλάθη και να δώσουν τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να περάσει κι αυτός το εμπόδιο της Βαλένθια. Οι Ισπανοί είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Ευρωλίγκας εφέτος, με μόλις τρεις νίκες έως τώρα, αλλά με μια δυνατή και «περίεργη» έδρα.

Έχουν κερδίσει τη Μάλαγα και την Εφές Αναντολού στην έδρα τους και την Μπασκόνια στη Βιτόρια. Τα αποτελέσματα αυτά ήρθαν στις αρχές της διοργάνωσης και τώρα έχουν βυθιστεί σε μια κακή περίοδο, αναζητώντας τη νίκη που θα τους δώσει το έναυσμα να κάνουν την αντεπίθεσή τους.

Απόψε λοιπόν ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να κάνει διαχείριση συναισθημάτων κυρίως, καθώς το «πρέπει» κρέμεται τεράστιο πάνω από τα κεφάλια του Τσάβι Πασκουάλ και των παικτών του. Έχουν περάσει σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές τους από εκεί χωρίς απώλειες και επιβάλλεται να το κάνουν κι αυτοί.

Μόνο που και πάλι θα πρέπει να λύσουν τον γρίφο της απουσίας του Νικ Καλάθη. Ο διεθνής γκαρντ και πάλι δεν θα είναι στη δωδεκάδα των «πρασίνων». Συνεπώς οι Λεκαβίτσιους, Παππάς και Ντένμον θα κληθούν μπροστά στο ίδιο διαγώνισμα, με τα ίδια «θέματα» και είναι υποχρεωμένοι να γράψουν άριστα.

Να δείξουν πως οι προηγούμενες φορές δεν ήταν σύμπτωση που επαναλαμβανόταν.

Το έχουν κάνει ήδη σε δυο παιχνίδια, με σωστή διαχείριση, έξυπνη καθοδήγηση από τον πάγκο και καλές ιδέες. Θα πρέπει να το επαναλάβουν, απέναντι στον Ερικ Γκριν. Έναν παίκτη που έχει τεράστιο κίνητρο για να παίξει καλά απέναντι στον Παναθηναϊκό και να οδηγήσει την ομάδα του στην τέταρτη νίκη της στη διοργάνωση.

Η συνταγή λοιπόν είναι δεδομένη. Ανελέητο κυνηγητό στον Γκριν για να αποκοπεί από την επιθετική λειτουργία της ομάδας του και να μην υπάρχει μόνιμη απειλή για το καλάθι.

Υπάρχει όμως και ο Ντούμπλιεβις, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει τεράστια ζημιά και εκεί οι Γκιστ, Σίνγκλετον, Βουγιούκας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο Μαυροβούνιος μπορεί να κινείται με δύναμη σέντερ, αλλά και με σκοράρει με δεινότητα σούτινγκ γκαρντ από μακριά. Το μαρκάρισμά του απαιτεί σωστό πλάνο και απόλυτη συγκέντρωση. Το παραμικρό δευτερόλεπτο χαλάρωσης ο Μαυροβούνιος το έχει τιμωρήσει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι δηλαδή από τα παιχνίδια στα οποία οι ομάδες που θέλουν να προχωρήσουν μακριά στη διοργάνωση, δείχνουν με την εικόνα τους και την αποτελεσματικότητά τους ότι έχουν φτιαχτεί για να ξεπερνούν με ευκολία τέτοια εμπόδια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από