Έχει και ο Ολυμπιακός «τον Αραούχο του»!

Έχει και η χειμερινή μεταγραφική περίοδος  «τον Σέρχιο Αραούχο της»! Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός.  Είναι ο Κέβιν Μιραλάς! Στην θέση του Αργεντινού επιθετικού της Λας Πάλμας, ο Βέλγος της ΄Εβερτον.

ΓΝΩΣΤΗ η ιστορία και των δύο παικτών. Με πολλές ομοιότητες. Ο Αραούχο ήταν δανεικός  στην ΑΕΚ, γύρισε το καλοκαίρι στα Κανάρια νησιά. Οι «Ενωσίτες» οπαδοί  άνοιξαν δίαυλο επικοινωνίας με τον παίκτη , μεταφέροντας  την επιθυμία τους να τον δουν ξανά με την  κιτρινόμαυρη φανέλα. Έκαναν  σύνθημα τους, στις εξέδρες, τον Σέρχιο. Η διοικητική ηγεσία ανταποκρίθηκε πλήρως κι εξασφάλισε, έστω πάλι με δανεισμό, την επιστροφή του ινδάλματος των οπαδών .

Ο ΜΙΡΑΛΑΣ ήταν στον Ολυμπιακό, οι δύο πλευρές συνδέθηκαν στενά , οι οπαδοί  τον αγάπησαν γι΄ αυτό και στενοχωρήθηκαν, όταν έφυγε για την ΄Εβερτον.  Όμως, κατά  την διαδρομή διαπιστώθηκε, πως  και ο Ολυμπιακός δεν βρήκε αντάξιο  διάδοχο του Βέλγου. Ο δε Μιραλάς, που δεν συνάντησε αυτά,  τα οποία περίμενε,  εγκατέστησε  στην σκέψη του την ιδέα για ποδοσφαιρική «παλιννόστηση» στον πρωταθλητή Ελλάδος. Το λιμάνι του Λίβερπουλ δεν τον κέρδισε περισσότερο από του Πειραιά. Και το «μπλε» χρώμα δεν τον συγκίνησε πιο πολύ από τα «ερυθρόλευκα». Γι΄ αυτό  βάλθηκε  να  επιστρέψει , το έκανε αυτοσκοπό του , όσο ο Αραούχο, που προηγήθηκε  και ο οποίος είχε  συμπαραστάτη και καθοδηγητή  τον πατέρα του.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ του Ολυμπιακού θέλουν πολύ να δουν ξανά στην ομάδα τους τον Κέβιν. Και φανερώνουν  αυτή την επιθυμία  , με τον δικό τους τρόπο και όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Συμβαίνει κάτι ανάλογο , μέσα στα καταχείμωνο, με ό,τι το περασμένο καλοκαίρι με τους «Ενωσίτες»  για … «τον δικό τους Μιραλάς»!

ΕΙΝΑΙ από τις πιο «ρομαντικές» ιστορίες , στο ποδόσφαιρο μας, η παρόμοια  περίπτωση αυτών των  δύο εξαιρετικών επιθετικών. Στις ιδιαιτερότητες , ότι  πρόκειται για δύο ξένους, όμως αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για να αγαπηθούν από τους οπαδούς. Χωρίς να πρόκειται για σούπερ σταρ, για άσους από το πιο πάνω ράφι, οι Αραούχο και Μιραλάς αναγνωρίστηκαν ως σημαντικές  αγωνιστικές  αξίες και λατρεύτηκαν. Διπλή η επιτυχία τους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μέσα στους σκοπούς του κειμένου η σύγκριση των δύο παικτών για ό,τι παρουσιάζουν πάνω στο αγωνιστικό χορτάρι. Ο καθένας έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του και είναι υπεραρκετό , πως η αξιολόγηση τους έχει βαθμολογηθεί από τον πιο αντικειμενικό και άδολο κριτή, τον κόσμο.

 ΑΥΣΤΗΡΟ  και λεπτολόγο στα συμπεράσματα του, το κοινό της εξέδρας , επομένως  για να  έχει δώσει  στον Βέλγο- «Άγγλο» και στον Αργεντινό- «Ισπανό»  από ένα «δωδεκάρι» και να τους έχει εντάξει στα είδωλα του, σημαίνει, πως έχουν τα απαραίτητα χαρίσματα . Έχουν πείσει , ότι είναι απόλυτα απαραίτητοι στην ομάδα τους, η «χημεία» τους ταιριάζει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ. ΚΑΙ με Ελλάδα!

Ο ΑΡΑΟΥΧΟ έχει επιστρέψει. Για το κατά πόσο έχει δικαιώσει την λατρεία των «Ενωσιτών», αλλά και για το  κατά πόσο ο ίδιος είναι ευχαριστημένος , που προτίμησε ξανά «ΑΕΚ αντί για Λας Πάλμας», υπάρχουν ήδη απαντήσεις .Τα τελικά αποτελέσματα  κατά τον Μάϊο, προς Ιούνιο.

Ο ΜΙΡΑΛΑΣ  πιέζει όσο γίνεται περισσότερο τους «εφοπλιστές» του Λίβερπουλ, για να ικανοποιήσουν την  σφοδρή επιθυμία του- ζύμωση έντονου συναισθήματος και ανάγκης για πλήρη επανεκκίνηση της επαγγελματικής καριέρας του. ΄Όπως επιβεβαιώθηκε με την  περίπτωση του Αραούχο, «ο επιμένων νικά». Ο Βέλγος θα επιμείνει. Για τον επί πλέον λόγο, ότι στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει «το άστρο, που οδηγεί στο Russia 2018».

ΠΡΟΦΑΝΩΣ  θεωρεί, ότι μέσω Ολυμπιακού έχει πιο πολλές πιθανότητες για τη μουντιαλική συμμετοχή του, παρά  το να προτιμήσει την Γαλατά Σαράϊ ή την Μπεσικτάς, που τον διεκδικούν .Κι ενώ έχουν πληροφορηθεί, πως ο  τεχνικός των «μπλε», ο Αλαντράϊς ,σκαλίζει την γαλλική μεταγραφική αγορά, για να τον αντικαταστήσει.

ΜΑΚΑΡΙ  να εισακουστεί, ο Κέβιν. Γιατί παράλληλα με τους «ερυθρόλευκους» πιστούς είναι και  οι ΄Ελληνες ποδοσφαιρόφιλοι, οι οποίοι θέλουν-  χρειάζονται παίκτες με τις ικανότητες των δύο συγκεκριμένων. Ξένους παίκτες, που  δεν έχουν αποβιβαστεί στο  ποδόσφαιρο μας από ταλαιπωρημένη φουσκωτή βάρκα. Αλλά από εθνική οδό , από αεροδιάδρομο. Πρωταγωνιστές, που προσθέτουν ποσότητα και ποιότητα σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο αμφισβητείται και εξ αιτίας της πληθώρας , αλλά και του αγωνιστικού επιπέδου της πλειονότητας των ξένων παικτών.    

ΟΙ ΑΡΑΟΥΧΟ και Μιραλάς, οι Μιραλάς και Αραούχο, με τους παράλληλους βίους,κατά στην σχέση τους με το ελληνικό ποδόσφαιρο,  είναι διαμάντια, αποδεκτά από το κοινό, το οποίο με τα δικά του χέρια τα έχει τοποθετήσει στη βιτρίνα. Είθε, μέσα στον Γενάρη να ξαναδούμε στην προηγούμενη θέση του και τον «ερυθρόλευκο» Κέβιν!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από