Κώστας Παπανικολάου: Ο επόμενος ηγέτης του Ολυμπιακού (vid)

Ο Έλληνας φόργουορντ είναι ο παίκτη που κλήθηκε να βγει μπροστά φέτος για τους Ερυθρόλευκους και θα αποτελέσει τον άνθρωπο κλειδί στον σχεδιασμό του Γιώργου Μπαρτζώκα σε άμυνα και επίθεση.

Ο κόσμος διψάει για μεταγραφές. Είναι στο αίμα του. Τα ονόματα δίνουν και παίρνουν διαρκώς καθώς όταν ξεκινάει η μεταγραφική περίοδος, η τροφή όλων είναι η μεταγραφολογία. Ειδικά στην χώρα μας, αυτό συμβαίνει κατά κόρον και πολλές φορές ξεχνάμε όσους μένουν πίσω. Στην περίπτωσή μας, ο Ολυμπιακός είναι στην αγορά και ψάχνει τους παίκτες που θα γεμίσει την περιφέρειά του και θα ηγηθούν των προσπαθειών της ομάδας του Πειραιά την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα.

Οι φίλοι των Ερυθρόλευκων έχουν επικεντρωθεί στον Κώστα Σλούκα, στον Νικ Καλάθη, στον γκαρντ που θα έρθει, στον φόργουορντ που πρέπει να αποκτήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας, έχοντας ξεχάσει κατά πολύ αυτους που παραμένουν στο ρόστερ και αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ομάδας τόσο καιρό.

Ποιον φωτογραφίζουμε τόση ώρα; Τον Κώστα Παπανικολάου.

Ο επόμενος αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος σε μία κακοφτιαγμένη ομάδα, που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα και ίσως στην χειρότερη σεζόν της στην Ευρωλίγκα από θέμα θεάματος, ήταν ο κορυφαίος των Ερυθρόλευκων σε κάθε μεριά του παρκέ.

Ένας αθλητής που γνωρίζει απόλυτα που βρίσκεται, νιώθει το ΣΕΦ σπίτι του και έχει μόνο φίλους στο περιβάλλον των Πειραιωτών. Είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει βγει μπροστά όταν ο Ολυμπιακός είχε θέματα τραυματισμών και προσπάθησε εκτός από το να ηγηθεί της προβληματικής ομάδας που παρουσίασαν οι Ερυθρόλευκοι, να βάλει στο κλίμα τους νέους παίκτες και να γίνει ο άνθρωπος που θα τους μεταφέρει εμπειρίες και γνώσεις για τον οργανισμό που βρίσκονται.

Ο Κώστας ήταν πηγή ενέργειας στον φετινό Ολυμπιακό. Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, όμως σίγουρα το 39.1% στο τρίποντο μιλάει από μόνο του, σε έναν παίκτη που αυτό το κομμάτι δεν είναι και το ισχυρό του σημείο. Ο Παπανικολάου πίεσε μέχρι… θανάτου τους αντιπάλους του, έτρεξε για δύο και για τρεις αμυντικούς των Πειραιωτών, ανέβασε επίπεδο όλη την ομάδα του στην άμυνα όταν ήταν αυτός στο παρκέ. Στην άλλη μεριά του γηπέδου, σε εκείνη της επίθεσης, σταμάτησε στους 8,5 πόντους κατά μέσο όρο, με 40/66 δίποντα και ίσως μελανό σημείο το 70,8% στις βολές του. Ηταν ο παίκτης-κλειδί στις εμφανίσεις που ο Ολυμπιακος έπαιζε όντως μπάσκετ, με την κορυφαία του εμφάνιση να είναι αυτή απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όταν και πέτυχε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ, 5 κλεψιματα και τρεις ασίστ!

Η σεζόν 2020/21 είναι και η τελευταία του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό να θέλει εννοείται να τον ανανεώσει και να τον τοποθετήσει ως τον επόμενο αρχηγό της ομάδας του Πειραιά.

Και θα κάνουν τα πάντα για να τον κρατήσουν.

Δείτε μερικά από τα κατορθώματά του φέτος στην Ευρωλίγκα

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από