Ο πρίγκιπας Αλ-Ουαλίντ αφέθηκε ελεύθερος

Ο Σαουδάραβας δικσεκατομμυριούχος Αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ απελευθερώθηκε σήμερα έπειτα από έναν οικονομικό «διακανονισμό» με τις αρχές, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη σύλληψή του.

Ηλικίας 62 ετών, ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας ήταν ο πιο υψηλά ιστάμενος ανάμεσα στις περίπου 350 προσωπικότητες –μεταξύ των οποίων πρίγκιπες, υπουργοί, πρώην υπουργοί και ισχυροί άνδρες– που τέθηκαν υπό κράτηση κυρίως στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton του Ριάντ στο πλαίσιο εκστρατείας την οποία άρχισε στις 4 Νοεμβρίου ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν, γιός του βασιλιά και ισχυρός άνδρας της χώρας.

«Ο γενικός εισαγγελέας ενέκρινε έναν διακανονισμό με τον πρίγκιπα Αλ-Ουαλίντ μπεν Ταλάλ» και στη συνέχεια αυτός ο τελευταίος επέστρεψε τις πρωινές ώρες στο σπίτι του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κυβερνητική πηγή που ζήτησε να μην κατονομασθεί, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τη διευθέτηση αυτή.

Ερωτηθείσα αν ο πρίγκιπας θα παραμείνει επικεφαλής της Kingdom Holding Copmpany, η ίδια πηγή απάντησε καταφατικά.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλές από τις προσωπικότητες, που είχαν συλληφθεί, απελευθερώθηκαν και ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας σεΐχης Σαούντ αλ-Μότζεμπ είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι οι περισσότεροι από τους κρατουμένους αποδέχθηκαν έναν οικονομικό διακανονισμό με αντάλλαγμα την απελευθέρωσή τους.

Η διευθέτηση αυτή έγκειται στο να επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο ποσά που οι αρχές εκτιμούν ότι έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο, είχε δηλώσει ο εισαγγελέας.

Πηγή: www.amna.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από