Η Μάρα Μπαρόλα είναι μια πολυσχιδής ηθοποιός με σημαντικές τηλεοπτικές και θεατρικές παρουσίες
Η Μάρα Μπαρόλα είναι Ελληνίδα ηθοποιός με πλούσιο έργο στο θέατρο, στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Σίγουρα όλοι την θυμόμαστε από το «Καφέ της Χαράς» δημιούργημα του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά, τη σειρά «Μίλα μου βρώμικα» σε σενάριο της Μυρτούς Κοντοβά που υποδύθηκε τη Λίλη και προβλήθηκε από τους τηλεοπτικούς δέκτες του Mega τη σεζόν 2009 – 2010 καθώς και από το επεισόδιο από τις «Επτά θανάσιμες πεθερές» «Η φαντασιόπληκτη πεθερά».
Η βιογραφία της Μάρα Μπαρόλα
Η Μάρα Μπαρόλα γεννήθηκε στο Μαρούσι στις 19 Οκτωβρίου. Δηλώνει Αμαρουσιώτισσα αλλά η καταγωγή της είναι από την Οκτωνιά της Κύμης. Αρχικά, σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα της Γαλλικής Φιλολογίας αλλά την κέρδισε η υποκριτική. Μετά το πέρας των σπουδών της πέρασε το κατώφλι της Δραματικής Σχολής «Βεάκη», από όπου αποφοίτησε ως αριστούχος το 1990. Παράλληλα η Μάρα Μπαρόλα έχει σπουδάσει φωνητική και τραγούδι με τους: Σπύρο Σακκά, Θάνο Πετράκη και Ρόζα Κοκκάλη.
Οι δύο πιο χαρακτηριστικοί τηλεοπτικοί της ρόλοι ήταν αυτός της Κατιούσας στο Καφέ της Χαράς και της Λίλης στο Μίλα μου βρώμικα. Η ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξη της είχε δηλώσει για τον ρόλο της Κατιούσας: «Για μένα ο Χάρης Ρώμας και η Άννα Χατζησοφιά είναι παραπάνω από συνεργάτες. Είναι αγαπημένοι φίλοι και τους χρωστώ πολλά, καθώς έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές και πριν και μετά το “Καφέ”, πάντα με επιτυχία και αρμονία».
Και είχε προσθέσει:«Ο ρόλος στο “Καφέ της Χαράς” προέκυψε από ένα ρόλο που ερμήνευα τότε στο θέατρο με το Χάρη πρωταγωνιστή και την Άννα στη σκηνοθεσία, σε μια διασκευή του έργου του Λαμπίς “Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας”, όπου έπαιζα δύο ρόλους – ένας εκ των οποίων ήταν μια Ρωσίδα καπελού, στην οποία και στηρίχτηκε ο ρόλος της “Κατιούσα” στο “Καφέ”». Η Μάρα Μπαρόλα βραβεύτηκε με το βραβείο Α΄ Γυναικείου Ρόλου στο φεστιβάλ Δράμας για τη συμμετοχή της στην ταινία «Φευγαλέα Χαμόγελα» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανελλόπουλου.
Η Μάρα Μπαρόλα είναι μια πολυσχιδής ηθοποιός με σημαντικές τηλεοπτικές και θεατρικές παρουσίες. Σήμερα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται κυρίως στο θέατρο, ενώ διατηρεί ενεργό ρόλο στον πολιτιστικό χώρο της χώρας. Συνεχίζει ενεργά στο θέατρο, συμμετέχοντας σε ανεξάρτητες παραγωγές, και παραμένει ενεργή στη δραματική κοινότητα και διατηρεί επίσης παρουσία στα social media.
Οι συμμετοχές της στην τηλεόραση
7 θανάσιμες πεθερές: Η φαντασιόπληκτη πεθερά 2005|2005 Mega
Λούφα και παραλλαγή (2006) 2006|2006 ΝΕΤ
Μίλα μου Βρώμικα 2009|2009 Mega
Μια Στιγμή 2 Ζωές 2007|2007 Mega
Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη 2002|2002 ΑΝΤ1
Πλάκα μου Κάνεις! 2007|2007 ΑΝΤ1
Πόσο γλυκά με σκοτώνεις 2006|2006 ΑΝΤ1
Το Καφέ της Χαράς (2003) 2003|2003 ΑΝΤ1
Το Κόκκινο Δωμάτιο 2005|2005 Mega
Το Κόκκινο Δωμάτιο: Ο Αδελφός μου ο Σοσιαλιστής 2008|2008 Mega
Το Κόκκινο Δωμάτιο: Το Άσπρο Πακέτο 2006|2006 Mega
Το Κόκκινο Δωμάτιο: Το Χαμόγελο της Τζοκόντα 2005|2005 Mega
Κινηματογραφικές ταινίες στις οποίες έχει παίξει:
Αισθήσεις
Φευγαλέα Χαμόγελα
Ο Μάριος και το κοράκ
Διονύσιος Σολωμός
Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά
Λουκουμάδες με μέλι
Μικρό Έγκλημα
Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένα
Τηλεταινία που έχει παίξει:
Ο Δρόμος (2005) 2005|2005 Mega
πηγή: athensmagazine.gr