Πως συμπεριφέρονται οι άνθρωποι μετά το χωρισμό;

Δεν διαφέρουμε και πολύ οι άνθρωποι μεταξύ μας σχετικά με το πώς αντιμετωπίζουμε ένα χωρισμό. Αν δεν μας πιστεύεις, έχουμε μερικά κλισέ για να σε πείσουμε.

Μετά από ένα χωρισμό θα δοκιμάσεις τα πάντα προκειμένου να φύγει αυτό το θλιβερό συναίσθημα που σου πλακώνει την καρδιά. Θα κάνεις και κάποια πράγματα σωστά και κάποια άλλα θα αποφασίσεις ότι μάλλον ήταν κακή επιλογή. Δεν πειράζει, όλα αυτά είναι αναμενόμενο να συμβούν.

Προσπαθείς να μείνετε φίλοι

Αν η σχέση τελείωσε ειρηνικά, κάποιοι προσπαθούν να μείνουν φίλοι. Γιατί όχι άλλωστε; Φίλοι ήσασταν και πριν, απλώς κάνατε και σεξ. Πολλές φορές αυτό το πλατωνικό εγχείρημα καταλήγει σε μεθυσμένο σεξ. Θέλει λίγο χρόνο χώρια πριν τη φιλική επαφή.

Ψάχνεις εκδίκηση

Αν η σχέση δεν τελείωσε ιδανικά –όσο ιδανικός μπορεί να είναι ένας χωρισμός- αναμένεται απόπειρα εκδίκησης. Ο τρόπος; Ποικίλλει. Μπορεί να προσπαθήσεις να του/ης προκαλέσεις ζήλεια μέσα από τα σόσιαλ ή και από κοντά. Σε πιο ακραίες περιπτώσεις κάποιοι καταφεύγουν σε άλλους τρόπους. Ωστόσο εμείς καταδικάζουμε και σε συμβουλεύουμε να αδιαφορήσεις.

via GIPHY

Κατηγόριες

Στην αρχή θα επιμείνεις ότι όλα ήταν δικό του/ης λάθος. Δεν θα περάσει καιρός μέχρι το μίσος να γίνει ενοχή και να αρχίσεις να λες στην παρέα σου με ύφος μελαγχολικό ότι τελικά ήταν όλα δικό σου λάθος: «Εγώ φταίω, έδωσα περισσότερα από όσα έπρεπε». Σύνελθε, στον χωρισμό συνήθως ευθύνονται και οι δύο.

Πέρα βρέχει

Αν δεν ανήκεις σε αυτήν την παράξενη κατηγορία ανθρώπων που πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά τους, τότε μάλλον δεν θα περάσεις καλά στη δουλειά σου. Δε θα μπορείς να συγκεντρωθείς και είναι πολύ πιθανό να σκεφτείς την παραίτηση. Σε παρακαλούμε, μην το κάνεις –θα είναι το πρώτο βήμα παραίτησής σου από τη ζωή.

Διατροφικές αναταράξεις

Είτε θα το ρίξεις στο φαγητό για να ξεπεράσεις τον χωρισμό, είτε θα σου γίνει το στομάχι κόμπος. Προσπάθησε να μην το αφήσεις να συμβαίνει για καιρό, ναι; Γράψου γυμναστήριο αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία ή ξεκίνα με το αγαπημένο σου μπεργκεράδικο αν ανήκεις στη δεύτερη.

«Χόκεϊ επί χόρτου; Καλή ιδέα»

Η σχέση μας επηρεάζει πολύ, είναι σχετικά απίθανο να μη σε επηρέασε. Μετά τον χωρισμό είναι φυσικό και επόμενο να νιώσεις ένα κενό. Θα προσπαθήσεις να το καλύψεις με ένα καινούριο χόμπι ή οτιδήποτε απέφευγες επειδή δεν είχες χρόνο. Τώρα όμως έχεις και ίσως σου βγει σε καλό.

Το δάκρυ χτυπάει πάντα δύο φορές (και τρεις και τέσσερις)

Την πρώτη ή δεύτερη ημέρα πιθανόν θα κλάψεις απαρηγόρητα. Μετά το δάκρυ θα έρχεται σε ανύποπτο χρόνο. Επειδή είδες στο περίπτερο ένα περιοδικό Κόμιξ, θυμήθηκες ότι το “Avengers” βασίζεται σε κόμικ της Marvel και μετά ότι είχατε πάει να το δείτε μαζί. Για λίγο καιρό θα βιώσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο.

via GIPHY

«Τι να κάνει αυτός ο/η πρώην;»

Πολλοί έχουν ζητήσει παρηγοριά στην αγκαλιά ενός/μίας πρώην. Είναι το πιο εύκολα προσβάσιμο αναλγητικό μετά από μία σχέση. Το πιο πιθανό είναι μην έχει καθόλου καλή έκβαση. Ωστόσο συμβαίνει και στους καλύτερους.

«Μήπως να κάνω ανταύγειες;»

Οι κακές στυλιστικές επιλογές είναι must μετά από ένα χωρισμό. Γιατί τι θα σου αποσπάσει περισσότερο την προσοχή από τις κακές και χοντρές ανταύγειες; Επίσης άσε τη φράντζα σου ήσυχη.

via GIPHY

Ο έρωτας με έρωτα (δεν) περνάει

Θα φλερτάρεις με μένος. Θα φλερτάρεις σαν χοίρος σε οίστρο με την ελπίδα ότι θα ξεχαστείς. Προσωρινά θα ξεχαστείς, μετά ίσως και να πάρει κακή τροπή. Τουλάχιστον πρόσεχε μην πέσεις με τα μούτρα.

Δεν πείθεις κανέναν

Προσπαθείς να πείσεις τους φίλους, την οικογένεια αλλά και τον εαυτό σου ότι τον/ην ξεπέρασες και έχει περάσει μόλις μία εβδομάδα. «Πάμε για άλλα» θα λες, αλλά μέσα σου κλαις. Είναι φυσικό να μην έχεις ξεπεράσει τον χωρισμό τόσο σύντομα, δε θα σε θεωρήσουν αδύναμο επειδή θρηνείς ακόμη.

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από