Πόσοι είναι οι δισεκατομμυριούχοι τώρα, ποιος είναι ο πλουσιότερος και πόσο (τρομαχτικά) αυξήθηκε ο πλούτος τους

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αυξήσει τον πλούτο τους κατά 1 τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος λόγω της τεράστιας αύξησης της αξίας των παγκόσμιων χρηματιστηριακών αγορών, οι οποίες οδεύουν σε ρεκόρ κλεισίματος της χρονιάς.

Η μεγάλη αύξηση στις περιουσίες των υπερ-πλούσιων έρχεται καθώς δισεκατομμύρια φτωχότερων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο έχουν δει τον πλούτο τους να σταθεροποιείται ή να παρακμάζει.

Το χάσμα μεταξύ των πολύ πλούσιων και όλων των άλλων είναι πλέον το πιο μεγάλο που έχει σημειωθεί εδώ και έναν αιώνα και οι σύμβουλοι των υπερ-πλούσιων προειδοποιούν για τις αντιδράσεις.

Οι 500 πλουσιότεροι του πλανήτη, όπως μετράται από τον δείκτη δισεκατομμυριούχων Bloomberg, είδαν  αύξηση του πλούτου τους κατά 23% μέχρι στιγμής φέτος, φτάνοντας συνδυαστικά την αξία τους σε 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά  34.2 δις μέχρι στιγμής φέτος με την «καθαρή του αξία» να φτάνει στα  99.6 δις.

Μόλις σε μια μέρα τον περασμένο Οκτώβριο η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 10,3 δισ. δολάρια, όταν η Amazon ανακοίνωσε κέρδη πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα και οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν.

Η περιουσία του Μπέζος είναι 8,3 δισ. δολάρια μεγαλύτερη από αυτή του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.   Συνολικά, οι πέντε πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο – ο Μπέζος, ο Γκέιτς, ο Μπάφετ, ο Ορτέγκα (ο ιδιοκτήτης της Zara) και ο Ζούκερμπεργκ του Facebook – κατέχουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 425 δισ. δολ. Αυτό ισοδυναμεί με το ένα έκτο του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι υπερ-πλούσιοι στον κόσμο κατέχουν τη μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου από την Αμερικανική χρυσή εποχή στις αρχές του 20ου αιώνα ενώ τώρα υπάρχουν στον πλανήτη 1.542 δισεκατομμυριούχοι.

Η αύξηση του πλούτου μεταξύ των ήδη πολύ πλούσιων οδήγησε στη δημιουργία 2,3 εκατομμυρίων νέων εκατομμυριούχων κατά το παρελθόν έτος. Συνολικά οι εκατομμυριούχοι του πλανήτη είναι 36 εκατομμύρια.

Ο αριθμός εκατομμυριούχων, ο οποίος έπεσε το 2008, ανέκαμψε γρήγορα μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και είναι σχεδόν τριπλάσιος από εκείνον του 2000, ανέφερε η Credit Suisse.

Αυτοί οι εκατομμυριούχοι – οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 0,7% του ενήλικου πληθυσμού στον κόσμο – ελέγχουν το 46% του συνολικού παγκόσμιου πλούτου που σήμερα ανέρχεται σε 280 τρις δολάρια.

πηγή: lifo.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από