Η μάχη των «εκτελεστών» – Γενηδουνιάς VS Φιλίποβιτς σημειώσατε…

O Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς είναι το πρώτο «πιστόλι» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ τον αντίστοιχο ρόλο για τους Σέρβους τον έχει ο Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς (φώτο) είναι το βασικό επιθετικό όπλο του Θοδωρή Βλάχου, στην προσπάθεια της Εθνικής Ελλάδας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον σημερινό (8/8, 10:30) τελικό του τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι και την ημιτελική φάση, ο περιφερειακός του Ολυμπιακού έχει σκοράρει 17 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Επίσης, είναι ο τρίτος στη διοργάνωση και υπολείπεται μόνο του Ούγγρου Κρίζτιαν Μάνχερζ, ο οποίος έχει 19 τέρματα και του Ισπανού, Αλβάρο Γρανάδος, ο οποίος έχει 18.

Ο Γενηδουνιάς σκόραρε τα 12 γκολ στη φάση των ομίλων και τα 5 στον προημιτελικό με το Μαυροβούνιο. Ο 28χρονος πολίστας έχει 17 εύστοχες προσπάθειες σε σύνολο 17, δηλαδή ποσοστό 36%.

Τον Γενηδουνιά ακολουθούν ο Γιάννης Φουντούλης με 14 γκολ σε 36 προσπάθειες και ο Στέλιος Αργυρόπουλος με 13 γκολ. Πάντως, ο τελευταίος είναι ο πιο εύστοχος σκόρερ της Ελλάδας στα νοκ άουτ, αφού σημείωσε πέντε γκολ σε εννέα σουτ, στα παιχνίδια με την Ουγγαρία και το Μαυροβούνιο.

Από την άλλη, για τη Σερβία ο Φίλιπ Φιλίποβιτς (φώτο κάτω) και ο Ντούσαν Μάντιτς έχουν αμφότεροι σκοράρει από 14 γκολ, ενώ έπεται ο Στράχνια Ράσοβιτς με 13.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από