Ο CR7…60 και η πτώση του Λίο!

Τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν τον γουστάρεις. Αλλά δεν τον νοιάζει. Γιατί είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία με 760 γκολ! Και απολαμβάνει τον καταποντισμό του Μέσι!

Πιθανότατα δεν τον γουστάρεις. Είναι νάρκισσος. Είναι ωραιοπαθής. Είναι εγωιστής. Είναι είρωνας. Είναι εκνευριστικά καλός. Και το ξέρει. Και αυτό σε εκνευρίζει ακόμη περισσότερο. Αλλά όπως όλοι οι haters, όποτε περιμένεις να «πέσει», αυτός κάνει ένα επιτόπιο άλμα ενός μέτρου και βγαίνει στην επιφάνεια. Κυριαρχεί. Γράφει ιστορία. Πολύ απλά, διότι αθλητής-ποδοσφαιριστής σαν αυτόν, πιθανότατα δεν έχει εμφανιστεί ποτέ ξανά στο δημοφιλέστερο σπορ του πλανήτη.

Ναι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας αντιπαθητικός κάγκουρας. Αλλά είναι τόσο καλός, που μοιάζει σχεδόν απίστευτο. Όπως απίστευτη φαντάζει και η ιστορική, πλέον επίδοσή του. Ακόμη μία. Αυτή που τον έβαλε στην κορυφή. Πάνω από όλα τα ιερά και ανίερα τέρατα του ποδοσφαίρου. Ο Κριστιάνο σκόραρε το πρώτο από τα δύο γκολ της Γιουβέντους στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας κόντρα στη Νάπολι. Η Γηραιά Κυρία νίκησε. Και πήρε ακόμη ένα τρόπαιο. Αλλά ούτε αυτό συγκρίνεται με τον αριθμό «760». Τι είναι αυτός ο αριθμός; Είναι τα επίσημα γκολ που έχει πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Όχι σε φιλικά και σε εσωτερικά διπλά. Είναι τα επίσημα γκολ που έχει σκοράρει στην καριέρα του. Επίδοση που τον καθιστά, πλέον, ως τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Πάνω από όλους. Ξεπέρασε τον Τσέχο θρύλο Γιόζεφ Μπίτσαν (759 γκολ). Αύξησε τη διαφορά από τον Πελέ (757 γκολ). Αλλά και από τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Λιονέλ Μέσι (719 γκολ).

Για να καταλάβεις τι έχει κάνει ο Ρονάλντο και πότε το έκανε, πρέπει να μάθεις ότι έως τα 28 του χρόνια, είχε σκοράρει 339 επίσημα γκολ. Τα τελευταία 7 χρόνια, έχει σκοράρει 421 γκολ! Πώς να το χαρακτηρίσεις αυτό;

Ο Κάρλο Αντσελότι είχε κάνει πιθανότατα την καλύτερη περιγραφή για το τι είναι ο CR7. Πώς λειτουργεί το μυαλό του. Και γιατί είναι τόσο επιθετικός. Σε όλα. Και πρωτίστως στον εαυτό του. «Υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που είναι πιο επικίνδυνος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν σκόραρε στο προηγούμενο παιχνίδι». Με αυτή τη νοοτροπία του αρπακτικού, ο δισεκατομμυριούχος ποδοσφαιριστής, αντί να ασχολείται με τα κότερα και τις δουλειές του, συνεχίζει προσηλωμένος στο ποδόσφαιρο. Είναι μια μηχανής παραγωγής γκολ. Για την ιστορία, τα 760 τα πέτυχε σε συνολικά 1.040 παιχνίδια! Είναι μια μηχανή παραγωγής κινήτρων. Ενώ δεν έχει τίποτε να αποδείξει, κάθε χρόνο σε αποστομώνει. Ενώ νομίζεις ότι «τώρα ήρθε η ώρα της παρακμής», αναπτύσσεται σαν επιθετικός κισσός, που καλύπτει τα πάντα γύρω του.

Φέτος έμεινε εκτός σχεδόν έναν μήνα λόγω κορωνοϊού. Δεν ασχολήθηκε καν. Η Γιουβέντους σέρνεται. Ποσώς τον απασχολεί. Ο ίδιος είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά του: 20 συμμετοχές, 20 γκολ, 2 ασίστ φέτος. Δεν τα λες και λίγα.

Πώς μοιράζονται τα γκολ του;

* 5 με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας σε 31 αγώνες
* 118 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 292 αγώνες
* 450 με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε 438 αγώνες
* 85 με τη Γιουβέντους σε 109 αγώνες
* 102 στην Εθνική Πορτογαλίας σε 170 αγώνες

Τι έχει κατακτήσει; «Μόλις» 33 τρόπαια. Μετρήστε: 3 Πρέμιερ Λιγκ, 2 Πριμέρα Ντιβιζιόν, 2 Καμπιονάτο, 2 Κύπελλα Καραμπάο (Αγγλία), 1 Κύπελλο Αγγλίας, 2 Κόπα ντελ Ρέι, 5 Champions League, 4 Μουντιάλ Συλλόγων, 1 Κύπελλο Πορτογαλίας, 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 2 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Σούπερ Καπ Αγγλίας, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 1 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, 1 Nations League. Επίσης, έχει κερδίσει 5 Χρυσές Μπάλες, 2 φορες FIFA BEST, 3 φορές κορυφαίος παίκτης της UEFA και αυτά είναι μόνο τα «χοντρά». Είναι κορυφαίος σκόρερ στο Champions League, κορυφαίος εν ενεργεία σκόρερ Εθνικών ομάδων και θέλει μόλις 7 γκολ για να προσπεράσει τον Αλί Νταεΐ (109 γκολ), ως ο κορυφαίος γκολτζής στην ιστορία του ποδοσφαίρου, σε διεθνές επίπεδο!

Όλα αυτά θα έφταναν. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο «αλήτης» Κριστιάνο, χαίρεται λίγο περισσότερο αυτή την εβδομάδα. Γιατί; Διότι η δική του ακμή συνεχίζεται. Την ώρα που ο κατά σχεδόν τρία χρόνια νεότερός του, Λιονέλ Μέσι, ο άνθρωπος που έχει καλύψει μεγάλο μέρος της λάμψης και της κυριαρχίας του, καταποντίζεται. Ηττήθηκε τον τελικό του Super Cup, αποβλήθηκε, η Μπαρτσελόνα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Με τον «άσπονδο» φίλο του, να είναι απλώς θεατής. Και για τον Κριστιάνο, αυτός ο «τίτλος», είναι ακόμη πιο σημαντικός. Αλλά αντί να τον «ηρεμήσει», είναι σίγουρο ότι θα τον αγριέψει περισσότερο. Βλέπεις, ο Μέσι είναι ο… Μέσι. Και εάν «ξυπνήσει», μπορεί τα ρεκόρ του Κριστιάνο να κάνουν φτερά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από