Το… μυστικό δείπνο των «μεγάλων» που δημιούργησε την ιδέα της European Super League (pic)

Η European Super League δημιουργήθηκε σαν ιδέα πριν από 3,5 χρόνια, όταν οι ιδιοκτήτες και οι προέδροι Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ δείπνησαν σε ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Η δημιουργία της European Super League έχει φέρει μεγάλες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, με τους 12 «μεγάλους» να ιδρύουν μια κλειστή λίγκα που θα αλλάξει τις ισορροπίες στον… χάρτη του ποδοσφαίρου.

Το εγχείρημα αυτό μάλιστα είναι μια ιδέα που έχει έρθει πολλά χρόνια από τις μεγάλες αγγλικές ομάδες, που προσυπογράφουν την Super League. Πριν από 3,5 χρόνια οι ισχυροί άντρες των Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ δείπνησαν σε ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης, με κύριο θέμα της συζήτησής τους η ίδρυση​​ μίας κλειστής λίγκας για εκλεκτά μέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Mail», το 2017 τα τέσσερα από τα δώδεκα ιδρυτικά μέλη της σημερινής European Super League, ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι, ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ και μετέπειτα εκτελεστικός διευθυντής στη Μίλαν, Ιβάν Γκαζίδης, καθώς και οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αδερφοί Γκλέιζερ, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του συλλόγου, Εντ Γούντγουορντ, δείπνησαν όλοι μαζί και συμφώνησαν να προχωρήσουν τη συγκεκριμένη ιδέα, μαζί με τον Φλορεντίνο Πέρεθ και τον Αντρέα Ανιέλι.

Πλέον 3,5 χρόνια μετά εκείνο το δείπνο μοιάζει να είναι ιστορικό, αφού όπως όλα δείχνουν αλλάζει τα πάντα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Το δημοσίευμα της Daily Mail από το 2017:

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από