Επίσημο: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα διεξάγεται με 32 ομάδες από το 2025

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανακοίνωσε ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα συμμετέχουν 32 ομάδες από το 2025, με την εν λόγω διοργάνωση να πραγματοποιείται πια κάθε τέσσερα χρόνια.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων αλλάζει και επίσημα πλέον…

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου η συγκεκριμένη διοργάνωση από το 2025 θα διεξάγεται με την συμμετοχή 32 ομάδων.

Διαβάστε επίσης: Πάει για το «μπαμ» με Ζοάο Φέλιξ η Παρί

Παράλληλα δεν θα πραγματοποιείται πια κάθε χρόνο αλλά κάθε τέσσερα χρόνια με τον νικητή να λαμβάνει χρηματικό έπαθλο 150 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί πως μεγάλοι ευρωαπαϊκοί σύλλογοι και UEFA αντιδρούν έντονα στο σχέδιο αυτό του Ινφαντίνο

Τα εισιτήρια που θα δίνονται σε κάθε ήπειρο και τα κριτήρια με τα οποία οι ομάδες θα εξασφαλίζουν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο παραμένουν στο σκοτάδι.

Φέτος η εν λόγω διοργάνωση αναμένεται να διεξαχθεί με την μέχρι τώρα μορφή της, με τους πρωταθλητές δηλαδή από κάθε ομοσπονδία, και θα  φιλοξενηθεί  στο Μαρόκο, από 1η έως 11 Φεβρουαρίου 2023.

Ο πρόεδρος της FIFA προανήγγειλε παράλληλα και την δημιουργία μιας νέας διοργάνωσης με φιλικά μεταξύ τεσσάρων ομάδων που θα λέγεται World Series και θα γίνεται κάθε Μάρτιο.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από