Έπεσε στην 14η θέση η Ελλάδα

Η πολύ σημαντική ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν δεν ήταν αρκετή ώστε να κρατήσει την Ελλάδα στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Το 0-0 της Ένωσης πρόσφερε 0.200 βαθμούς στη χώρα μας, όμως υποχώρησε 14η θέση με 27.400 πόντους. Η μεγάλη… αντίπαλος της Ελλάδας ήταν και είναι η Τσεχία. […]

Η πολύ σημαντική ισοπαλία της ΑΕΚ στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν δεν ήταν αρκετή ώστε να κρατήσει την Ελλάδα στη 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA. Το 0-0 της Ένωσης πρόσφερε 0.200 βαθμούς στη χώρα μας, όμως υποχώρησε 14η θέση με 27.400 πόντους.

Η μεγάλη… αντίπαλος της Ελλάδας ήταν και είναι η Τσεχία. Από εκείνη απειλούμασταν κυρίως. Οι τρεις τσέχικες ομάδες που εκπροσωπούν τη χώρα τους είναι οι Ζλιν, Βικτόρια Πλζεν και Σλάβια Πράγας. Η Πλζεν έχασε στην έδρα της Λουγκάνο με 3-2, ενώ οι υπόλοιπες αναδείχθηκαν ισόπαλες με τις αντιπάλους τους. Η Ζλιν ήρθε 1-1 με την Κοπεγχάγη στην έδρα της, ενώ η Σλάβια πήρε πολύτιμο βαθμό στο «Μαδριγάλ» με τη Βιγιαρεάλ.

Στην προνομιούχο δωδέκατη θέση είναι η Αυστρία με 28.100 βαθμούς. Οι δύο ομάδες της είχαν απολογισμό μια νίκη και μια ήττα (Αούστρια Βιέννης-Ριέκα 1-3, Κόνιασπορ-Σάλτσμπουργκ 0-2). Επίσης, απειλητική για την Ελλάδα είναι η 15η Ελβετία με 26.800 πόντους. Οι εκπρόσωποί της τα πήγαν αρκετά καλά με 2 νίκες και 1 ισοπαλία (Λουγκάνο-Πλζεν 3-2, Ντιναμό Κιέβου-Γιουνγκ Μπόις 2-2, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Βασιλεία 0-2).

Όποια χώρα τερματίσει δωδέκατη με τη συμπλήρωση της τρέχουσας σεζόν, τότε την περίοδο 2019-2020 θα στείλει τον πρωταθλητή της στα play offs του Champions League και τον Κυπελλούχο της απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά η κατάταξη: 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από