Η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Δήμος Πειραιά στηρίζουν τη Μητρόπολη Πειραιώς: Γεύματα αγάπης για το Πάσχα (vid)

Η κοινωνική δράση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς για τις άγιες μέρες του Πάσχα συνεχίζεται με την αμέριστη στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη

Όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, με την αδιάλειπτη αρωγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του προέδρου της ομάδας, Βαγγέλη Μαρινάκη, προσφέρουν δέματα αγάπης για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.

Ο Ολυμπιακός με πρωτοβουλία του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και ο δήμος Πειραιά δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο, προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι, σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου συμπολιούχου Πειραιώς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. κ. Σεραφείμ μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Είμεθα και πάλι εδώ για να χαρούμε αυτή τη μεγάλη γιορτή της αγάπης, που είναι το Πάσχα. Η Εκκλησία προβάλλει τη συμπόρευση, τη συσταύρωση, τη συνανάσταση με τον Κύριο. Αλλά δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να υλοποιήσει κανείς όλα αυτά τα υπέροχα μηνύματα της στοργής του Θεού για μας, από το να προσφέρει αγάπη στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη», δήλωσε αρχικώς ο Σεβασμιώτατος.

Και πρόσθεσε: «Γιατί ο διαχρονικός λόγος του Χριστού είναι ‘εφ’ όσον εποιήσατε ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε’. Στον κάθε άνθρωπο, λοιπόν, πρέπει να βλέπουμε τον Χριστό. Και γι’ αυτόν τον λόγο όλοι μαζί εδώ, σαν μια οικογένεια με την πρόφρονα και πολυσήμαντη συμβολή του προέδρου μας, του κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη και της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Δήμου Πειραιά αλλά και των πολλών εθελοντών της Μητροπόλεως, ανοίγουμε τις καρδιές μας στον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Για μας είναι ο Χριστός πάσχων και θέλουμε να δούμε τον κάθε άνθρωπο χαρούμενο, δυνατό, γεμάτο από τα δώρα της Αναστάσεως, τα δώρα της ζωής».

«Περισσότεροι φέτος όσοι έχουν ανάγκη τα γεύματα αγάπης», δήλωσε ο Βασίλης Βασιλειάδης

Ο Σεβασμιώτατος συνέχισε λέγοντας: «Ο νεοπτωχισμός δυστυχώς χτυπάει την πόρτα των σύγχρονων κοινωνιών. Είναι μια κακεντρέχεια και μια διάστασις τραγικότητος, που πραγματικά και εμάς μας συνθλίβει. Αλλά η αντίστασίς μας είναι αυτή ακριβώς. Όσο υπάρχει μεγαλύτερος νεοπτωχισμός, εμείς να ανοίγουμε περισσότερο τις καρδιές μας. Και ευχαριστώ θερμά και το MEGA για την προβολή, αλλά βέβαια πάντοτε τον αγαπητό Βασίλη Βασιλειάδη εδώ, τον εκπρόσωπο του προέδρου μας, ο οποίος είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για κάθε άνθρωπο που το έχει ανάγκη».

Μώραλης: «Όσο υπάρχει ανάγκη, θα είμαστε παρόντες»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, υπογράμμισε: «Νομίζω άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία αυτής της ισχυρής συμμαχίας αλληλεγγύης που έχει υιοθετηθεί στον Πειραιά εδώ και αρκετά χρόνια, με μπροστάρη τον Μητροπολίτη και τη Μητρόπολή μας, τη Δημοτική Αρχή, τον Ολυμπιακό μας και άλλους μεγάλους φορείς της πόλης ώστε να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη. Δυστυχώς, όπως είπε και ο Μητροπολίτης μας, υπάρχουν ακόμα αρκετοί που έχουν ανάγκη. Οπότε, όσο υπάρχει ανάγκη εμείς θα είμαστε παρόντες όλοι εδώ, να βγούμε να ανακουφίζουμε, να απαλύνουμε τον πόνο των ανθρώπων, να προσφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε στους συμπολίτες μας».

Ακολούθως, ο ίδιος τόνισε: «Είναι σημαντική η πρωτοβουλία αυτή του Ολυμπιακού και μία και δύο και τρεις φορές τον χρόνο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι τριών μερών, κυρίως η Μητρόπολη και ο Ολυμπιακός, αλλά και η Δημοτική Αρχή παρίσταται και συμμετέχει σε οποιαδήποτε δράση γίνεται. Είναι πολλοστή φορά που γίνεται η συγκεκριμένη δράση. Είναι η δύναμη της πόλης του Πειραιά τα τελευταία χρόνια. Αυτή η συμμαχία που έχει χτιστεί, που παραμερίζουμε διαφορές και όταν πρόκειται για τον συνάνθρωπό μας, είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι να βοηθήσουμε. Και νομίζω αυτή είναι η επιτυχία της πόλης», συνέχισε.

Βασιλειάδης: «Περισσότεροι φέτος όσοι έχουν ανάγκη τα γεύματα αγάπης»

Ο Βασίλης Βασιλειάδης, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» αναφέρθηκε στην προσφορά του κύριου Βαγγέλη Μαρινάκη, που σε κάθε ανάγκη είναι παρών ώστε να βοηθήσει.

«Εάν αυτή τη στιγμή γύριζε ο φακός θα βλέπατε εδώ εκατοντάδες ανθρώπους να περιμένουν να πάρουν τα δέματα αγάπης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. κ. Σεραφείμ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μη φειδόμενος χρημάτων για άλλη μία φορά, και αν δείτε, αυτή τη στιγμή παραδίδονται δέματα από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πειραιά, 150 δέματα» είπε ο κ. Βασιλειάδης.

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή παραδίδω στον Δέσποτα μια επιταγή του Βαγγέλη Μαρινάκη για το πασχαλινό γεύμα. Ταυτόχρονα, 1,5 τόνος κρέατα, 150 αρνιά διατίθενται για τους πένητες. Είναι ακρίβεια και πού καταλήγει ο κόσμος; Στην Εκκλησία. Γι΄αυτό και ο κύριος Βαγγέλης Μαρινάκης προσφέρει πλουσιοπάροχα δέματα, με τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη να είναι φέτος περισσότεροι».

«Μαζί μας είναι και νέα παιδιά, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που δίνουν τα δέματα. Ταυτόχρονα δίνουμε και πέντε επιταγές της μισθοδοσίας του Μαρτίου για τους αμίσθους Ιερομονάχους που δεν μπορεί να τους πληρώσει η μισθοδοσία του Δημοσίου. Δόξα σοι ο Θεός, να τον έχει καλά τον Βαγγέλη Μαρινάκη».

«Εν τη ενώσει η ισχύς. Όλοι μαζί με την έμπνευση της Εκκλησίας και του Χριστού μας», είπε καταληκτικά ο Σεβασμιώτατος ευχόμενος σε όλους «Καλή Ανάσταση, με υγεία και χαρά».

Επισημαίνεται ότι οι δράσεις της Μητρόπολης Πειραιώς πραγματοποιούνται 365 ημέρες τον χρόνο, η οποία έχει πάντα δίπλα της τον Ολυμπιακό και τον ηγέτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από