Χρυσή Μπάλα 2019: Ελάχιστη η διαφορά του Μέσι από τον Φαν Ντάικ

Ο Λιονέλ Μέσι πήρε τη Χρυσή Μπάλα, αρκετοί διαφώνησαν μ' αυτό και η διαφορά του από τον δεύτερο Φαν Ντάικ αποδεικνύει πως ίσως είχαν δίκιο.

Είναι δικαίως ο Λιονέλ Μέσι ο κάτοχος της φετινής Χρυσής Μπάλας; Άξιζε να την πάρει εκείνος, έχοντας κατακτήσει μόλις έναν τίτλο, αυτόν του πρωταθλητή Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα; Αρκούσαν τα 51 γκολ για να τον φέρουν στην κορυφή του κόσμου;

Από χθες έχει ξεκινήσει μια πολύ μεγάλη κουβέντα για το αν ο Αργεντινός πήρε δίκαια την έκτη Χρυσή Μπάλα στο… σπίτι του. Ποιος μπαίνει ως αντίπαλο δέος σε όσους διαφωνούν με τον νικητή; Φυσικά ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ. Ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου, ο ποδοσφαιριστής που… άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αμύνεται ένας παίκτης, εκείνος που σε μια ολόκληρη σεζόν δέχτηκε ντρίπλα. Ούτε μία!

Ο Φαν Ντάικ ήρθε δεύτερος στην ψηφοφορία και η διαφορά του με τον Μέσι ήταν τόσο μικρή που… αγγίζει το όριο του λάθους. Και αποδεικνύει ότι και ο Ολλανδός ήταν ίσος απέναντι στον Αργεντινό.

Πόση ήταν η διαφορά μεταξύ των δύο; Μόλις 7 βαθμοί. Ο Μέσι συγκέντρωσε 686 έναντι 679 του κεντρικού αμυντικού της Λίβερπουλ, ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα του. Η συζήτηση φυσικά και θα συνεχίσει να γίνεται, αλλά η μικρή διαφορά δείχνει πως αν μπορούσε να μοιραστεί η Χρυσή Μπάλα, θα γινόταν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από